Nyert a Kaposvár a fővárosban

2010. október. 09., 21:48   |    

Nyert a Kaposvár a fővárosban

A Monicomp Liga 6. fordulójából két mérkőzést halasztottak mára: a Kecskemét hazai pályán egy góllal legyőzte a Haladást, míg a Paks magabiztos sikert aratott a Pápa ellen. A 8. fordulóból egy meccset rendeztek, ezen a Kaposvár 2-0-ra nyert az MTK otthonában.

Ellépett az utolsó helyről a Kecskemét

Kecskeméti TE-Ereco - Szombathelyi Haladás 1-0 (0-0)
Vezette: Solymosi Péter (Kelemen Attila, Horváth Róbert)
Gólszerző: Némedi (11-esből) a 77. percben

Az első negyedóra végén a hazaiak Tököli Attila révén veszélyeztettek, a kecskeméti támadó két ígéretes helyzetet is elpuskázott, majd Bori Gábor előtt is adódott komoly lehetőség. A 22. percben Vladan Savic játszott Gyagya Attilához, aki öt méterről fejelt a lécre. A félidő hajrájában újra Tököli előtt adódott lehetőség a vezetés megszerzésére, majd Kenesei Krisztián távoli lövése kerülte el nem sokkal a hazai kaput. A fordulás után is inkább a Kecskemét volt veszélyes, ám a hajrá kezdetéig nem sikerült megszerezni a vezető találatot. A 77. percben Lengyel Dániel már csak szabálytalanul tudta megállítani a tizenhatoson belül Csordás Csabát, a játékvezető tizenegyest ítélt a hazaiaknak. A büntetőt Némedi Norbert váltotta gólra, a KTE ezzel otthon tartotta a három pontot, és ellépett az utolsó helyről (1-0).


Magabiztosan verte a Pápát a Paks

Paksi FC - Lombard Pápa Termál FC 4-0 (1-0)
Vezette: Kassai Viktor (Berettyán Péter, Iványi István)
Gólszerző: Bartha a 44., Vayer a 49., Montvai a 69., Bartha a 88. percben

Az első félidőben Heffler Tibor két beadására is Montvai Tibor érkezett, azonban mindkét helyzet kimaradt. Az első játékrész utolsó előtti percében Kiss Tamás bal oldali szöglete után Bartha László lőtt kapura, a labda Szűcs Lajos felett a hálóba hullott (1-0). Rögtön a fordulás után megduplázta előnyét a Paks, Bartha fejjel tette középre a labdát, az érkező Vayer Gábor akrobatikus mozdulattal lőtt a jobb alsó sarokba (2-0). A három pont sorsa a 69. percben végleg eldőlt, ezúttal Vayer előkészítése után Montvai talált be a pápaiak kapujába (3-0). A 4-0-ás végeredményt a 88. percben Bartha állította be.


A Kaposvár továbbra is az élmezőnyben

MTK Budapest - Kaposvári Rákóczi FC 0-2 (0-1)

Vezette: Bognár Tamás (Szpisják Zsolt, Albert István)
Gólszerző: Peric a 31., Oláh a 70. percben

A 8. fordulóban áramkimaradás miatt maradt el a Rákóczi Hungária körúti vendégjátéka. A szombaton rendezett összecsapás elején egyik csapat sem találta a ritmust, bár a hazaiak birtokolták többet a labdát, komoly helyzetre egyik csapat erejéből sem futotta az első játékrész első felében. Az első lehetőségre fél órát kellett várni, Könyves Norbert az ötös sarkáról lőtt a kapu mellé. A 31. percben jobb oldali beadás után Milan Peric elé került a labda, a kaposvári támadó közelről helyezett a hazai hálóba (0-1). Még az első félidőben duplázhatott volna a Rákóczi, míg a második félidő elején az MTK előtt adódott néhány ígéretes lehetőség, ám ezek kimaradtak. A Kaposvár a 70. percben két gólra növelte előnyét, Peric passza után Oláh Lóránt lőtt a jobb alsóba (0-2). A második góllal eldőlt a három pont sorsa, a Kaposvár sikerével egy pontra megközelítette a listavezető Videotont.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS