Nyert az Újpest, megszakadt Horváth Ferenc sorozata

2012. november. 02., 21:30   |    

Nyert az Újpest, megszakadt Horváth Ferenc sorozata

Az OTP Bank Liga 13. fordulójának pénteki nyitónapján a KTE döntetlent játszott a Diósgyőrrel, az Újpest otthon győzött az Eger ellen.

KTE-PHOENIX MECANO–DIÓSGYŐRI VTK 1-1 (0-1)
Játékvezető: Andó-Szabó Sándor. Asszisztensek: Kispál Róbert, Viszokai László
Gólszerzők: Szavics (49.), illetve Tisza (24.)

Megszakadt a KTE győzelmi sorozata, Horváth Ferenc az ötödik mérkőzésén döntetlent ért el a lila-fehér alakulattal. A vendégek az első félidő közepén, a 24. percben Tisza Tibor góljával kerültek előnybe. A korábbi válogatott csatár két védőt is elfektetve, szép gólt lőtt. Ez a második találata a bajnoki szezonban, az elsőt az MTK-nak lőtte. A kiegyenlített játékot hozó folytatásban a KTE a második félidő elején, a veterán Vladan Szavics egalizált, pontos lövését nem tudta hárítani az egyébként – kecskeméti kollégájához, Borszékihez hasonlóan – kiválóan védő Tajti kapus.

ÚJPEST FC–EGRI FC 3-0 (1-0)
Játékvezető: Szabó Zsolt. Asszisztens: Takács Gábor, Márkus Tamás
Gólszerzők: Vasziljevics (15.), B. Moraes (65.), Balogh B. (87.)

Három nyeretlen mérkőzés után győzött ismét az Újpest. A lila-fehérek március 16-a, a Kaposvár elleni találkozó óta először szereztek bajnoki mérkőzésen három gólt a Megyeri úton. Már a 15. percben gólt lőtt Vasziljevics, aztán a második félidőben a korábbi BL-győztes, Bruno Moraes a kapuba talált, vagyis góllal debütált Magyarországon. A találkozón végén Balogh Balázs állította be a 3-0-ás végeredményt. Vasziljevicsnek a harmadik, Baloghnak az első gólja volt a péntek esti a bajnoki szezonban.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS