Nyert a DVSC, kikapott a Vasas a Merkantil Bank Ligában

2021. március. 06., 16:31   |    

Nyert a DVSC, kikapott a Vasas a Merkantil Bank Ligában

A Debreceni VSC házigazdaként 2-0-ra legyőzte a Kaposvárt a labdarúgó NB II 28. fordulójának szombati nyitómérkőzésén. A Vasas vasárnap vereséget szenvedett Szolnokon, a Gyirmót gól nélküli döntetlent játszott, míg a Pécs megszerezte a három pontot.

Sokáig úgy tűnt, pontosztozkodás lesz a találkozó vége, de a hajrában belehúzott a DVSC és 2–0-ra legyőzte a Kaposvárt: az első gólt a csereként beállt Dzsudzsák Balázs szögletéből Tischler Patrik szerezte fejjel a 84. percben, a másodikat pedig a 108-szoros válogatott játékos lőtte a rendes játékidő utolsó percében. Dzsudzsáknak ez volt az első gólja, amióta tavaly szeptemberben visszatért Debrecenbe. A somogyiak immár kilenc mérkőzés óta nyeretlenek idegenben a másodosztályban.

Gól nélküli döntetlen született a Gyirmót és a Szeged-Csabád mérkőzésén vasárnap. A Pécs viszont Adamcsek Máté (45+1.) találatával legyőzte a Budaörs együttesét, és így már pontazonossággal áll a Gyirmót mögött a tabella negyedik helyén.

Az Ajka idegenben 3–1-re legyőzte a Siófokot Zsolnai Tibor (9., 88. – büntetőből) duplájával és Tóth Barna (79.) találatával. A hazaiak szépítő gólját szintén büntetőből Elek Bence (66.) szerezte.

A Békéscsaba (Kovács Ádám, 3.) az ETO-t, a Nyíregyháza (Szokol Zsolt 57.) a Csákvárt, a Szolnok (Novák Csanád, 69. – büntetőből) pedig a Vasast győzte le 1–0-ra – utóbbi eredmény azt is jelenti, hogy ismét a DVSC a listavezető a Merkantil Bank Ligában.

A Dorog Zuigeber Ákos (69.) és Szedlár Zoltán (79.) révén 2–0-ra győzött a Szentlőrinc vendégeként.

Otthon tartotta viszont a három pontot a Kazincbarcika, amely a DEAC csapatát győzte le 3–1-re. Az első találatot Yurii Toma (21.) jegyezte, majd Oldal Tibor (46.) is betalált; Ibrahima Sidibe (60.) ugyan szépített, de Yurii Toma (83.) a hajrában lezárta a találkozót.

Németh Milán (69.) szerezte meg a három pontot a Haladásnak, amely így 1–0-ra legyőzte a Soroksárt.

Fotó: Illusztráció


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS