Nyert és élre állt a Ferencváros

2023. szeptember. 27., 22:17   |    

Nyert és élre állt a Ferencváros

Két mérkőzést pótoltak az OTP Bank Ligában, mindkettőn hazai siker született: a Paks a DVSC ellen nyert 2-0-ra, míg a Ferencváros a Kecskemét ellen nyert 1-0-ra.

Paksi FC-Debreceni VSC 2-0 (1-0)

Kiegyenlített labdabirtoklási arány mellett támadásban jobbnak bizonyult az első félidőben a Paks, amely viszonylag hamar megszerezte a vezetést Windecker fejes góljával. A szünet előtti percekben nagyobb nyomást helyezett a hazai kapura a Debrecen, de egyenlítenie nem sikerült. Fordulás után megint nagyjából negyedórát kellett várnia a paksi közönségnek, hogy ünnepelhessen: Haraszti remek ütemű indításával Könyves lépett ki és magabiztosan lőtt a hálóba a debreceni kapus mellett. A folytatásban a DVSC változatlanul nem tudott igazán veszélyes akciókat vezetni, így végül a szépítés sem jött össze a hajdúságiaknak. A tolnai alakulat ezzel megőrizte hibátlan hazai mérlegét, háromból három meccset nyert otthon, míg a DVSC második idegenbeli összecsapását is elveszítette a mostani szezonban.

Ferencváros-Kecskeméti TE 1-0 (0-0)

A várakozásnak megfelelően a Ferencváros lépett fel támadólag, sok akciót vezetett, helyzeteket is alakított ki, de nem tudta igazán zavarba hozni a szervezetten védekező Kecskemétet. Legfőképpen azért, mert kissé tompán játszott, lassan járatta a labdát. A vendégeknek is volt egy komoly gólszerzési lehetőségük a félidő elején, többnyire azonban az ő térfelükön zajlott a játék. A hazai csapat futballozott fölényben, ám a Kecskemét kontrollálta a mérkőzést. Az FTC a második félidőben is diktálta a tempót, továbbra is sorozatban vezette a támadásait, erőfeszítése a 72. percben hozta meg az eredményét: a sokadik szögletnél balról jött középre a labda, a jól érkező Sigér pedig öt méterről fejelt a kapuba. A fővárosi csapat megérdemelten szerezte meg a három pontot, mert sokat tett a gólszerzését. Az előző bajnokságban egyszer sem tudta legyőzni mostani ellenfelét a címvédő fővárosi csapat - kétszer kikapott tőle, egyszer pedig döntetlent játszott vele -, mostani sikerével viszont a harmadik helyről a tabella élére ugrott. A legutóbb ezüstérmes kecskemétiek a mostani kiírásban nemcsak pontot, de még gólt sem szereztek idegenben. 

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS