Nyert és élre ugrott a Ferencváros

2019. november. 24., 20:49   |    

Nyert és élre ugrott a Ferencváros

Az OTP Bank Liga 13. fordulójának zárómérkőzésén a Ferencváros 3-2-re legyőzte hazai pályán a Zalaegerszeget, és a tabella élére ugrott.

Ferencvárosi TC-Zalaegerszegi TE 3-2 (3-1)
Gólszerző: Boli (6.), Nguen (15.), Isael (45.), illetve Radó (18.), Bobál G. (60.)
Ferencváros: Dibusz - Lovrencsics, Blazic, Frimpong, Civic - Haratin, Ihnatenko - Isael, Nguen (Skvarka, 76.), Varga R. (Botka, 89.) - Boli (Szihnyevics, 85.)
Zalaegerszeg: Demjén - Bolla, Bobál D., Devecseri, Bedi - Kocsis G. - Stieber, Mitrovic, Holodjuk (Ikoba, 50.), Radó (Babati, 70.) - Bobál G. (Grumic, 83.)

Bár a vendégek bátor mezőnyjátékkal nyitottak, a Ferencváros első labdájából gólt érő támadást vezetett, a 15. percben pedig már úgy volt kétgólos az előnye, hogy közben Isael egy büntetőt a kapufára rúgott. Ilyen kezdés után sem zuhant össze a ZTE, amely a 18. percben Radó találatával szépített. A fizikai párharcoktól és szabálytalanságoktól mentes, közepes színvonalú, mégis szórakoztató folytatásban egy szöglet után Nguen fejelt a kapufára. Ettől eltekintve viszont a kapuk sokáig nem forogtak veszélyben, majd a szünet előtti percben Isael szép egyéni megmozdulás végén növelte a hazaiak előnyét. A második félidő elején Ikoba érkezésével kétcsatáros felállásra váltott a ZTE, amely Bobál Gergely találatával a 60. percben váratlanul csökkenteni tudta a különbséget. Ez fokozta a mérkőzés iramát, amíg azonban a hazaiaknak csak lehetőségük volt, a vendégeknek helyzeteik is: előbb Stieber lövését Dibusz védte, majd Babati fejesét a léc. A hajrában - amelyet mindkét fél részéről kimaradt ziccer vezetett fel - a hazaiak megelégedtek azzal, hogy a lefújásig megőrizték az előnyüket. A zöld-fehérek az újabb győzelemmel a bajnokságban pályaválasztóként már 43 veretlenül megvívott találkozónál tartanak. A tabellán a Ferencváros - amely csütörtökön Európa-liga-csoportmérkőzésen a Groupama Arénában fogadja az Espanyolt - úgy vezet két ponttal a Mezőkövesd és hárommal a MOL Fehérvár FC előtt, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszott a második és harmadik helyen álló riválisainál.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS