Nyert Fehérváron, és élre állt a Ferencváros

2024. március. 10., 22:14   |    

Nyert Fehérváron, és élre állt a Ferencváros

Az OTP Bank Liga 24. fordulójának vasárnapi játéknapján változott a tabella élmezőnye: a Paks visszacsúszott a második helyre, miután döntetlent játszott a DVSC-vel, a Ferencváros pedig 2-0-ra legyőzte a Fehérvár FC-t.

Paksi FC-Debreceni VSC 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Papp (85.), illetve Dzsudzsák (3.)

Jobban kezdett a hajdúsági együttes, Manrique lövését ugyan Simon még védte, de Dzsudzsák 11 méteres próbálkozásánál már ő is tehetetlen volt. A piros-fehérek korai vezetését követően a Paks volt a kezdeményezőbb, komoly helyzetet viszont nem tudott kidolgozni. Sem az iram, sem a színvonal nem volt magas, a játék pedig igencsak töredezett volt a sok apró szabálytalanság miatt. Az első félidő eseménytelenségéről mindent elárul, hogy a gólon kívül mindkét kapusnak egyetlen védése volt. Bognár György vezetőedző a szünetben Böde Dániel becserélésével próbálta hatékonyabbá tenni a hazaiak támadójátékát. Az elképzelése pedig bejött, ugyanis a zöld-fehérek teljesen beszorították ellenfelüket, egy ízben Dreskovic a gólvonalról mentett éppen Böde fejesénél, de a korábbi válogatott csatár ziccert is rontott néhány perccel később, majd Megyerinek védett bravúrral Kovács közeli lövésénél. A 65. perctől valamelyest enyhült a nyomás a debreceni kapun, de így is fölényben futballozott a Paks, amely végül a 85. percben tudott egyenlíteni. A hajrában is a hazaiak támadtak a győzelemért, mégis a Debrecen hibázta el a "meccslabdákat" Szécsi révén, így maradt a döntetlen.

Fehérvár FC-Ferencvárosi TC 0-2 (0-1) 
Gólszerző: Varga B. (42., 51.)
 
A forduló rangadójának első félórája a Ferencváros fölényét hozta, a címvédő többet birtokolta a labdát és próbált a jól tömörülő hazai védelem mögé kerülni. A Fehérvár biztos védekezésből igyekezett néhány húzással az ellenfél tizenhatosa közelébe, jutni több-kevesebb sikerrel. Továbbra is a fővárosi zöld-fehérek voltak kezdeményezőbbek, azonban a Vidi járt közelebb a gólszerzéshez, amikor Nejc Gradisar lövését nagy bravúrral tolta ki Dibusz Dénes. Szünetre mégis Fradi-előnnyel vonultak a felek, mivel Marquinhos tökéletes beadása után Varga Barnabás a kapuba fejelt. A második félidő elején megduplázta góljainak számát és a Ferencváros előnyét Varga Barnabás. Tovább támadott a vendégcsapat, a hazaiak pedig kissé hitehagyottan futballoztak ebben az időszakban. A hajrához közeledve a cseréktől felpörgött a Fehérvár, de igazi gólszerzési lehetősége nem volt, az FTC megérdemelten győzött.

Zalaegerszegi TE FC-MTK Budapest 2-2 (0-2)
Gólszerzők: Csóka (52.), Gruber (54.), illetve Bognár (26., 33.)

Az első félidő közepéig főként a mezőnyben viaskodtak egymással a csapatok, ekkor azonban érkezett Bognár, aki egy csodálatos átlövéssel megszerezte a vezetést a vendég kék-fehéreknek. Ezt követően az MTK védelme a korábbi ZTE-kapus, a 150. élvonalbeli meccsén védő Demjén Patrik vezetésével simán őrizte előnyét, sőt, nem sokkal később egy hazai védelmi hiba után újra Bognár villant.
 Márton Gábor, a hazaiak szakvezetője a szünetben kettőt is cserélt, amivel "telibe talált", ugyanis kevesebb, mint tíz perc után már döntetlen volt az állás, ráadásul a beküldött Hadida gólpasszt adott, Gruber pedig gólt szerzett. Az MTK rendezte a sorait és átvette a játék irányítását, azonban csak egy-egy nagy lehetőséggel kecsegtető pontrúgásig, kisebb helyzetekig jutott el, a ZTE pedig inkább a biztos egy pont megtartására törekedett. A ZTE ezzel megőrizte november 25-e óta tartó hazai veretlenségét, a két csapat pedig csaknem 24 év után először osztozkodott egymással a bajnoki pontokon. Ezt megelőzően legutóbb 2000 augusztusában végeztek döntetlenre egymással a felek.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS