Nyertek a kiesőzóna tagjai, helyet cserélt a Mezőkövesd és a ZTE

2023. november. 25., 21:37   |    

Nyertek a kiesőzóna tagjai, helyet cserélt a Mezőkövesd és a ZTE

Az OTP Bank Liga 14. fordulójának szombati játéknapján a tabella utolsó négy helyezettje egyaránt érdekelt volt. A Kisvárda és a Mezőkövesd győzött, az MTK és a ZTE kikapott

Kisvárda Master Good-MTK Budapest 3-1 (1-0)

Az első félidőben a fővárosiak játszottak fölényben, legalábbis a támadásokat illetően. A hazaiak ugyanakkor úgy vezettek 1-0-ra a szünetben, hogy a hivatalos statisztikai adatok szerint nem is volt kaput eltaláló lövésük. Ennek oka az volt, hogy egy bedobást követően a vendégvédelem nem tudott felszabadítani, a kisvárdaiak balul sikerült kapura lövésébe pedig Végh Bence ért bele olyan szerencsétlenül, hogy megmozdulásának öngól lett a vége. Az MTK így hiába futballozott jobban, mint a rivális, mégis hátrányban volt. Fordulás után viszonylag hamar tizenegyeshez jutott a Kisvárda Kádár Tamás kezezését követően, igaz, az esetet hosszas videóbírós ellenőrzésnek vetették alá. Végül a hazaiak részéről Cipetic állhatott a labda mögé és nem hibázott, így valamivel több mint fél órával a lefújás előtt már kétgólos volt a hazaiak előnye. Az MTK-nak egyre inkább sürgőssé vált a gólhelyzetek kialakítása, aztán a hat perccel korábban csereként beálló Stieber Zoltán szépített egy remek szabadrúgásgóllal. A hajrában a fővárosiak igyekeztek nagy nyomás alá helyezni a kisvárdai kaput, de egy ellentámadás végén ismét a hazai együttes volt eredményes, s így otthon tartotta a három pontot. A várdaiak ezzel a sikerrel nem mozdultak el a tabella utolsó helyéről, de sorozatban három vereséget követően tudtak újfent diadalmaskodni. Az MTK ugyanakkor vendégként már egymás után negyedik bajnokiján maradt nyeretlen.

ZTE FC-Debreceni VSC 1-2 (1-0)

A Debrecen többet birtokolta a labdát, de mezőnyfölénye meddőnek bizonyult, helyzetek ugyanis nem alakultak ki. Az első kaput eltaláló lövésre több mint húsz percet kellett várni. A Zalaegerszeg az edzőváltás után elsősorban a stabilitásra és a biztonságra helyezte a hangsúlyt, gyors ellentámadásokkal próbálkozott, de ezek többsége nem jutott el a vendégek kapujáig. A szórványos hazai akciók egyikéből aztán Croizet betalált, így kissé váratlanul a kék-fehérek vonulhattak előnnyel a szünetre. A játék képe a térfélcserét követően sem változott: ugyan irányított a Debrecen, de helyzetei továbbra sem voltak a szervezetten futballozó ZTE ellen. A hazaiak védelmét aztán egyéni akció törte fel, Dzsudzsák szlalomozott át a védők között, majd közelről kilőtte a bal alsó sarkot. Bő tíz perccel később Oliveira beadása után a menteni igyekvő Várkonyi a saját kapujába lőtt. Innentől a zalaiak ugyan próbálták felpörgetni a játékot, de amíg a Debrecennek kétszer is sikerült a meddő mezőnyfölényből betalálnia, addig a kék-fehéreknek nem, mert lövéseik rendre elkerülték a kaput. A múlt hétfőn kinevezett Márton Gábor így vereséggel tért vissza a kék-fehérekhez, akiknél 2020-ban már volt vezetőedző.

Mezőkövesd Zsóry FC-Újpest FC 4-0 (2-0)

A jó iramú első félidőben mindkét csapat a támadásra helyezte a hangsúlyt, de a hazaiak jóval veszélyesebben játszottak. A szerb gólfelelős, Stefan Drazic révén már bő negyedóra után "felavatták" a vendégek újonc kapusát, Molnár Zsombort, akinek a folytatásban is sok dolga akadt. Az újpesti támadásokból hiányzott az átütőerő, és védekezésben sem jeleskedtek a lila-fehérek, ezt kihasználva a félidő hajrájában Molnár Gábor jóvoltából megduplázták előnyüket a kövesdiek. A szünetben kettőt cserélt Nebojsa Vignjevic, az újpestiek vezetőedzője, csapata pedig a korábbiaknál lendületesebben játszva beszorította ellenfelét, bár veszélyes helyzetet - két közeli szabadrúgáson kívül - továbbra sem tudott kialakítani. A másik oldalon egy kontra után Drazic kapufát rúgott, a folytatásban pedig kijött a szorításból a hazai együttes és többször is zavart okozott a vendégek kapuja előtt. A hajrában egyre több volt a hiba mindkét oldalon, s bár az Újpest a lefújásig küzdött a szépítő gólért, a Mezőkövesd eredményesen őrizte előnyét, amihez a 89., majd a 93. percben még két gólt sikerült hozzátennie. Az utolsó találat előtt négy hazai játékos passzolgatott az újpesti kapu előterében, végül a második gólját szerző Drazic juttatta a hálóba a labdát. A hazaiak sorozatban harmadszor nyertek saját közönségük előtt, míg a fővárosiak egymás után negyedszer kaptak ki.

OTP Bank Liga NB I. 14. forduló

Sorsolás
2023. 11. 24. 20:00
Paksi FC Stadion
2023. 11. 25. 14:45
Kisvárdai Várkerti Stadion
2023. 11. 25. 17:00
ZTE Aréna
2023. 11. 25. 19:30
Mezőkövesd Városi Stadion
2023. 11. 26. 17:00
Puskás Akadémia Pancho Aréna
2023. 11. 26. 19:30
Székesfehérvári Sóstói Stadion
 

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen
Bajnokságok / Kupák
Idegenbeli sikerek a futsal NB I-ben, izgalmas lesz a rájátszás vége Frissült

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS