Nyíregyháza-DVSC presztízsmérkőzés az NB II-ben

2020. október. 23., 18:52   |    

Nyíregyháza-DVSC presztízsmérkőzés az NB II-ben

Vasárnap rendezik a Merkantil Bank Liga 13. fordulóját. A programban csak kilenc mérkőzés szerepel, miután a WKW ETO FC Győr–Budaörs találkozót elhalasztották.

Kötelező a maszkviselés a mérkőzéseken!

Kötelező a maszkviselés a mérkőzéseken!

Az október 23-i kormányrendeletnek megfelelően kötelező a maszkviselés a szabadtéri rendezvényeken, így a sportrendezvényeken is.

Tovább

SOROKSÁR SC–SZOLNOKI MÁV FC
(Soroksár, 13.30)

A Soroksár az előző fordulóban ismét nyert, mégpedig idegenben, Siófokon. Tizennyolc pontjával a tabella hetedik helyén áll, eggyel megelőzve az azonos pontszámmal bíró Szolnokot. A kék-fehérek a legutóbbi két meccsüket elveszítették, a legutóbbi öt fordulóban csak egyszer tudtak nyerni. Vendégként még nyeretlenek, az eddigi öt mérkőzés mindegyikén kaptak gólt.

DOROGI FC–BFC SIÓFOK
(Dorog, 13.30)

A dorogiak immár három forduló óta nyeretlenek, 16 ponttal a tizenharmadik helyet foglalják el. Pályaválasztóként ugyan jól kezdtek, de a legutóbbi három alkalommal nem tudtak gólt szerezni, nyolc pontot veszítettek. A Siófok szeszélyesen szerepel, a legutóbbi három mérkőzésén pont nélkül maradt, így 11 ponttal a kiesőhelyen állók előtt, sőt, a Szentlőrinccel azonos pontszámmal, a tizenhetedik helyen szerénykedik.

DEBRECENI EAC–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Debrecen, 13.30)

Csak az eddig megszerzett pontokból ítélve: a mezőny leggyengébb két csapata találkozik egymással, az újonc DEAC annyival jobb helyzetben van riválisánál, hogy két hazai mérkőzését meg tudta nyerni, hat pontja van. Viszont többször kapott ki, mint a Csákvár, a mezőnyből elsőként ért el tíz vereségig. A debreceni egyetemisták a héten edzőt váltottak, Balogh Pál helyett immár Sándor Tamás, a DVSC legendás középpályása, korábbi válogatott futballista irányítja a fekete-fehéreket. A Csákvár még nyeretlen az idényben, vendégként egyetlen pontot szerzett. Ugyanakkor a hét közepén, Magyar Kupa-mérkőzésen, nagy meglepetésre 3–1-re megverte Tatabányán a Budaörsöt, s továbbjutott.

PÉCSI MECSEK FC–GYIRMÓT FC GYŐR
(Pécs, 17.00)

Az idény előtt biztosan többen tippeltek volna arra, hogy a Gyirmót a harmadik helyen áll majd a tizenkettedik forduló után, mint arra, hogy az újonc pécsiek a hatodik helyen tanyáznak. Pedig mindkettő igaz. A PMFC a legutóbbi két mérkőzésén hat pontot szerzett, pályaválasztóként csupán a Budaörstől kapott eddig ki. A Gyirmót idegenben még nem játszott döntetlent a szezonban, három vereség mellett kétszer nyert, előbb a Budaörs, majd a Szeged-Csanád ellen.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC–SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
(Kaposvár, 17.00)

Rögzítsük először az aktuális helyezéseket: a Rákóczi a tizennegyedik tizenöt ponttal, a Szeged-Csanád, fordítva, tizenötödik, tizennégy ponttal. Mindkettő rosszul kezdte az idény, az utóbbi hetekben javuló formát mutatott. Különösen a Rákóczi, amely tizenöt pontjából tízet a legutóbbi öt mérkőzésén gyűjtött. Pályaválasztóként ugyanakkor csak a legutóbb, a Szolnok elleni mérkőzésén tudott nyerni. A szegediek a legutóbbi öt fordulóban kilenc pontot szereztek, vendégként csupán ugyancsak egyszer győztek, éppen ők is a Szolnok ellen.

FC AJKA–VASAS FC
(Ajka, 17.00)

Kis Károly éppen a Vasastól tért vissza 2019-ben az Ajkához, persze, azóta alaposan kicserélődött a piros-kékek játékosállománya. A zöld-fehérek egyetlen ponttal és egyetlen hellyel állnak a lényegesen drágább kerettel dolgozó angyalföldiek mögött, bár nagyon jól kezdték az idényt, a legutóbbi öt fordulóban mindössze egyszer nyertek. Otthon kétszer nyertek, kétszer kikaptak, egy döntetlen mellett. A Vasas a legutóbbi két fordulóban nyert, ekkora aratta eddigi négy győzelmének a felét. Ezzel legalább a középmezőnybe fellépett. Idegenben a legutóbbi három bajnokija mindegyikén kétgólos vereséget szenvedett.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–SZENTLŐRINC SE

(Békéscsaba, 17.00)

A lila-fehérek jó helyen állnak a tabellán (negyedikek, egyetlen pontnyira a második feljutó helyen álló Budaörstől), de még előrébb is állhatnának, ha jobb a hazai mérlegük. A Merkantil Bank Liga 2020–2021-es idényében eddig csak a Nyíregyházát verték meg a Viharsarokban. A Szentlőrinc 11 pontot szedett eddig össze, ezzel a tizenhetedik helyen áll. Vendégként a legutóbbi meccsen nyert először, mégpedig az ETO ellen.

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC–SZOMBATHELYI HALADÁS FC
(Kazincbarcika, 17.00)

A Kazincbarcika nagyszerű formába lendült az utóbbi hetekben, eddigi 18 pontjából tizenkettőt a legutóbbi négy mérkőzésén szerzett. Ezzel párhuzamosan javult hazai mérlege felújított stadionjában, október 4-én legyőzte a Csákvárt. A Haladás a tizedik, egyetlen ponttal áll a Kazincbarcika mögött. Vendégként korábban gyengén szerepelt, de legutóbb 1–0-ra nyert a Nyíregyháza pályáján.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC–DEBRECENI VASUTAS SC

(Nyíregyháza, 19.30)

A forduló presztízscsatája, a szomszédvárak csatája. A Szpari úgy ötödik a tabellán, hogy a legutóbbi két mérkőzését elveszítette. Pályaválasztóként az eddigi egyetlen vereségét a Haladástól szenvedte el, október 4-én. A Loki a listavezető, a legtöbb gólt szerezte eddig, de eddigi jó szereplését elsősorban a hazai teljesítményének köszönheti. Debrecentől távol csak Kaposváron, a Rákóczi ellen tudott győzni eddig.

WKW ETO FC GYŐR–BUDAÖRS SC
(November 13-ra halasztva.)


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS