Nyírségi győzelemmel kezdődött az idény

2009. július. 24., 21:02   |    

Nyírségi győzelemmel kezdődött az idény

A Soproni Liga 2009/10-es kiírásának első mérkőzésén a Nyíregyháza hazai pályán fogadta a Vasast. A nyírségiek végig nagy fölényben játszva magabiztos, 5-1-es győzelmet arattak a halvány teljesítményt nyújtó angyalföldiek ellen.

A bajnoki idény első góljára mindössze tíz percet kellett várni, a hazaiak Andorka Péter révén szereztek vezetést: Igor Bogdanovic bal oldali beadásáról lemaradtak a vendég védők, az érkező támadó pedig 2 méterről a kapuba passzolt (1-0). A 28. percben váratlanul egyenlített a Vasas, a Laczkó Zsolt buktatásáért megítélt büntetőt Lázok János értékesítette (1-1). A folytatásban is a hazaiak akarat érvényesült, és a 39. percben góllá is érett a nyírségi fölény, Miskolczi László a 16-os bal sarkától, szabadrúgásból csavart a jobb felső sarokba (2-1). A második félidő rögtön hazai találattal kezdődött, Piller József hibája után Kazuo Homma 14 méterről, a jobb alsó sarokba helyezett (3-1). Az 50. percben eldőlt a találkozó, ismét Homma volt eredményes, a japán támadó 18 méterről lőtte ki a bal alsó sarkot (4-1). Az angyalföldiek a második félidőre teljesen összeomlottak, a 60. percben ötödik góljukat kapták, Bogdanovic szerzett labdát a vendégek kapuja előtt, majd 14 méterről a hálóba lőtt (5-1), beállítva a végeredményt.

Nyíregyháza Spartacus FC - Vasas 5-1 (2-1)
Vezette: Farkas Ádám (Kelemen Attila, Tóth István)
Gólszerző: Andorka a 10., Miskolczi a 39., Homma a 46., Homma az 50., Bogdanovic a 60., illetve Lázok (11-esből) a 28. percben


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS