Nyolc éve nem nyert az ETO ellen az Újpest

2014. október. 19., 12:04   |    

Nyolc éve nem nyert az ETO ellen az Újpest

Két rangadóval zárul az OTP Bank Liga 11. fordulója délután. A listavezető Videoton FC, s a tavaly őszi önmagához képest jobban teljesítő Újpest FC mellett a 2013–2014-es idény két legjobbja, a DVSC-Teva és a Győri ETO szerepel, két utóbbi feledtetné az elmúlt hetek csalódásait.

VIDEOTON FC–DVSC-TEVA
(Október 19., vasárnap, 16.30)

A Sóstói Stadionban a még százszázalékos Videoton FC a DVSC-Tevát fogadja. A székesfehérváriak pályaválasztóként hét meccset játszottak eddig az OTP Bank 2014–2015-ös idényében, s hármas szerzett gólátlagot produkálva, 21 találatig jutottak (miközben a hét mérkőzésen három gólt kaptak). Az MTK elleni ötös húzta fel a mérleget, a Diósgyőr és az Újpest ellen „csak” két gólig jutott a Vidi. A DVSC-Teva idegenben még nyeretlen a mostani bajnoki idényben, sőt – különösen tekintetbe véve azt, hogy 2014 tavaszán bajnoki címet ünnepelhetett – az egész esztendőt figyelembe véve halvány a vendégként elért mérlege. Kondás Elemér csapata 12 idegenbeli bajnokijából csak hármat nyert meg idén – de a háromban benne van a Videoton FC elleni, március 30-i 2-1 is.

GYŐRI ETO–ÚJPEST FC
(Október 19., vasárnap, 18.30)

Az ETO a legutóbbi két bajnokiját elveszítette, noha egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, de hétpontos hátrányba került a mezőny „döntetlen-királyával”, az Újpesttel szemben. A korábban parádés hazai teljesítménnyel tündöklő együttes a legutóbbi három győri bajnokijából kettőt elveszített, a két vereség között pedig csak 4-3-ra gyűrte le a sereghajtót. Horváth Ferenc együttese a legutóbbi három bajnokiján hat gólt kapott. A lila-fehérek a mérkőzéseik felén egy pontot szereztek, védelmük erejére jellemző, hogy az egész bajnoki idényben eddig annyi gólt kaptak csak, ahányszor döntetlent játszottak. Öt, vendégként játszott meccsükből az elsőt, a szombathelyit megnyerték, s csak egyszer, a Videoton FC-től kaptak ki. Kevésbé hízelgő mutató a csapat teljesítményéről, hogy a legutóbbi három idegenbeli bajnokiján nem tudott gólt szerezni. Szinte hihetetlen, de igaz: a két csapat legutóbbi 16 (!) összecsapásán egyetlen újpesti győzelem sem született. 2006 decembere óta nyeretlenek a lilák az ETO ellen. Azóta a mérleg: 13 Győr-győzelem, három döntetlen.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS