Nyolc meccs után nyert ismét az MTK

2011. április. 30., 22:00   |    

Nyolc meccs után nyert ismét az MTK

A Monicomp Liga 26. fordulójának szombati játéknapján az MTK a sereghajtó Szolnokot győzte le, de továbbra is kieső helyen áll.

Először nyert több góllal a Vasas a tavasszal

 

Vasas-Híd - ZTE FC 2-0 (1-0)

Vezette: Farkas Ádám (Berettyán Péter, Horváth Róbert)

Gólszerző: Lisztes a 33., Ponczók a 65. percben

 

Tavasszal először nyert 2-0-ra a Vasas, amely bajnokin eleddig ötször győzött 1-0-ra a 2011-es naptári évben. A 33. percben Lisztes Krisztián 18 méterről a bal alsóba továbbított egy pontatlanul kifejelt labdát (1-0). A szünet után hiába próbálkozott a ZTE, az ellenakciókra építő hazaiak sokkal veszélyesebbek voltak. Vlaszák Gézának több ízben is bravúrt kellett bemutatnia: a vendégek kapusa előbb Ferenczi István lábáról szedte le a labdát, majd Rezes László lövését hárította, aztán újfent Ferenczit akadályozta meg a gólszerzésben, mikor bő egy óra elteltével kivédte a csatár büntetőjét.  A kimaradt tizenegyes után hamarosan mégi megszületett a második Vasas-gól, a 65. percben ugyanis a 11-est kiharcoló csereember, Ponczók Csaba egyéni akciója után mattolta Vlaszákot, megszerezve élete első bajnoki gólját, és magabiztossá téve csapata győzelmét (2-0).

 

 

Ahjupera győztes találata Újpesten

 

Újpest FC - Lombard Pápa Termál FC 2-1 (1-0)

Vezette: Oláh Gábor (Szpisják Zsolt, Medovarszki János)

Gólszerző: Lázár B. a 24., Ahjupera a 76., ill. Quintero a 74. percben

Kiállítva: Quintero a 92. percben

 

Egyhuzamban harmadik győzelmét aratta az Újpest, amely ezúttal a Lombard Pápát fektette két vállra. A 25. percben Lázár Bence az ötös sarkáról a kapuba bombázva szerzett vezetést a lila-fehéreknek (1-0) – a támadó hatodik gólját jegyezte 10. bajnoki fellépésén. Miután a második félidő derekán a szünetben becserélt Balajti Ádám nem tudott gólra váltani egy több mint ígéretes helyzetet, a 74. percben Cesar Quintero révén egyenlített a Pápa. A kolumbiai labdarúgó a találkozón nagy lövőkedvről és lövőerőről tett tanúbizonyságot, s ezúttal már nem is hibázott távolról (1-1), majd (gól)örömében begyűjtött egy sárga lapot. Két percre rá Jarmo Ahjupera újfent vezetéshez juttatta a hazaiakat: 13 méterről kilőtte Szűcs Lajos kapujának bal alsó sarkát (2-1). A 92. percben Quintero megkapta második sárgáját, egyúttal a vele járó piros lapot.

 

 

Hosszú idő után nyert ismét az MTK

 

MTK Budapest - Szolnoki MÁV FC 1-0 (1-0)

Vezette: Szabó Zsolt (Viszokai László, Kis Zoltán)

Gólszerző: Pál a 35. percben

 

Úgy kellett a győzelem az utolsó előtti MTK-nak a sereghajtó Szolnok ellen, mint egy falat kenyér, a Hungária körútiak ugyanis nyolc forduló óta képtelenek voltak begyűjteni a három pontot, aminek következtében a középmezőnyből a 15. helyig zuhantak a tabellán. Nos, szombat este sikerült az, ami régóta nem: a Garami József csapata három ponttal gazdagodott: a találkozó egyetlen találata a 35. percben esett, mikor Kanta József jobb oldali szögletét követően Sütő László megcsúsztatta a labdát, Pál András pedig 5 méterről a jobb felső sarokba lőtt (1-0). A hazai gólon kívül három hazai kapufát is láthattak a nézők Hrepka Ádám, Kanta József és Pál lövésénél, fejesénél.

 

 

Csak az eső esett, gól egy sem

 

BFC Siófok - Szombathelyi Haladás 0-0

Vezette: Németh Ádám (Takács Gábor, Márton Zsolt)

 

Pocsék időben kezdődött a mérkőzés, csak a 10. percben állt el az eső, aztán fél óra elteltével megint elkezdett szakadni. Esőből, vízből tehát volt bőven, gólból viszont egy sem, így a megszerzett egy ponttal talán a vendég szombathelyiek lehettek elégedettebbek, elvégre csaknem csapatnyi labdarúgójuk (Halmosi Péter, Kenesei Krisztián, Molnár Balázs, Schimmer Szabolcs, Nagy II Gábor, Csontos Zoltán és Szvoboda Szabolcs) hiányzott a siófoki meccsről eltiltás, illetve sérülés miatt. Mivel azonban az MTK nyert a Szolnok ellen, egyik gárda sem járt jól a döntetlennel, a Haladás négy, a Siófok pedig már csak egy ponttal előzi meg a kék-fehéreket.

 

 

Botlott a Rákóczi a Honvéd otthonában

 

Budapest Honvéd - Kaposvári Rákóczi 1-0 (0-0)

Vezette: Radványi Ádám (dr. Varga Zsolt, Demeter János)

Gólszerző: Danilo az 56. percben

 

A Videoton és a Paks után a harmadik dobogós együttes, a Kaposvár sem tudott nyerni a fordulóban, de a Rákóczi rosszabbul járt a pénteken döntetlent játszó két vetélytársánál: 1-0-ás vereséget szenvedett a kieséstől e győzelemmel minden bizonnyal megmenekülő Budapest Honvéd otthonában. A mindent eldöntő gól Danilo nevéhez fűződött, a brazil játékos Lukás Zelenka szögletéből talált be fejjel az 56. percben (1-0). A folytatásban is a hazaiak voltak aktívabbak, a Kaposvárnak komolyabb lehetősége sem volt az egyenlítésre, így végül pont nélkül zárta a mérkőzést a vendég együttes.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS