Nyolcgólos mérkőzésen nyert a Fradi, otthon tartotta a három pontot a ZTE

2023. augusztus. 06., 20:38   |    

Nyolcgólos mérkőzésen nyert a Fradi, otthon tartotta a három pontot a ZTE

A vendég Ferencváros fordulatos mérkőzésen 5-3-ra győzött a Fehérvár FC otthonában vasárnap, az OTP Bank Liga 2. fordulójában. A kupagyőztes Zalaegerszeg 2-1-re nyert a vendég MTK ellen.

OTP Bank Liga, 2. forduló:
Fehérvár FC–Ferencvárosi TC 3–5 (1–2)
Sóstói Stadion, v.: Bognár T.
gólszerző:  Kastrati (44.), Kodro (53., 58.), illetve Lisztes (13.), Ramirez (30.), Zachariassen (63.), Varga B. (66.), Traore (71.)
sárga lap: Zeke (50.), Kodro (94.) illetve Baráth P. (48.)

Fehérvár: Kovács D. – Bese (Csongvai, 55.), Larsen, Spandler, Zeke – Flores, Christensen (Pető, 80.) – Kastrati II, Houri (Karamoko, 67.), Schön (Katona M., 80.) – Kodro

Ferencváros: Dibusz – Makreckis, S. Mmaee, Cissé, Ramirez – Sigér, Baráth P. (Abu Fani, 60.) – Traore (Knoester, 82.), Zachariassen (Katona B. 82.), Owusu (Varga B., 60.) – Lisztes (Tokmac, 75.)

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, amelyben a lehetőségeivel jobban gazdálkodó Ferencváros került előnybe: az első negyedóra végén egy hazai védelmi hibát kihasználva Lisztes Krisztián, majd a második negyedóra végen szabadrúgásból Cristian Ramirez szerzett gólt. A szünet előtt a Kastrati is betalált, ezzel szépített a Fehérvár.

A második félidő elejét megnyomta a Vidi: egy sarokrúgást követően Kenan Kodro fejesével egalizált, majd öt perc múlva a bosnyák-spanyol támadó lövésével a vezetést is megszerezte. Rákapcsolt a Ferencváros is és gyors egymásutánban szerzett három góllal jelezte győzelmi szándékát. A Fehérvár a meccs végéig ment előre becsületből, ám kevés meggyőződéssel, így a fővárosi gárda biztosan húzta be a győzelmet.

ZTE FC–MTK Budapest 2–1 (2–1)
ZTE Aréna, v.: Csonka
gólszerzők: Sajbán (3.), Tajti (45+4., 11-esből), illetve Németh K. (32.)
sárga lap: Szafronov (15.), illetve Zsóri (65.), Kosznovszky (94.)

ZTE FC: Gyurján (Senkó 70.) – Huszti, Mocsi, Szafronov, Csóka (Gergényi, 37.) – Mim (Soltész, 78.), Sankovic, Kovács B. (Szendrei, 37.), Tajti – Ikoba (Szalay, a szünetben), Sajbán

MTK Budapest: Demjén – Hej, Kádár, Bobál D. (Molnár R., 82.) – Kovács M. (Spalek, 87.), Kata, Thiam (Kosznovszky, 59.), Bognár, Antonov – Németh K., Stieber (Zsóri, 59.)

Eseménydús első néhány percet láthatott a közönség. A hazaiak hamar megszerezték a vezetést, de egy perccel később 11-est harcolt ki az MTK, mert Szafronov a büntetőterületen belül felrúgta Katát. A labda mögé Antonov állt oda, de fölé rúgta. A folytatásban a vendégek birtokolták többet a labdát, veszélyesebbek is voltak ellenfelüknél, a ZTE leginkább távoli lövésekkel próbálkozott, ám nem igazán tette próbára Demjént. A vendégtámadások hamarosan góllá értek, majd az első játékrész hajrájában részben sérülés, részben taktikai ok miatt kettőt is cserélt Boér Gábor, a házigazdák vezetőedzője. Mintegy keretbe foglalva a félidőt, a szünet előtt ismét előnybe kerültek a zalaiak: egy beadás után Hej kezére pattant a labda, Csonka játékvezető pedig a videobíró segítségével büntetőt ítélt, amelyet Tajti értékesített magabiztosan.

A fordulás után is mezőnyfölényben játszottak a fővárosiak, a hazaiak játékát sok eladott labda jellemezte. A 63. percben közel volt az egyenlítéshez az MTK, a frissen beállt Zsóri fejesénél azonban kisegítette Gyurjánt a kapufa. Néhány perc múlva aztán a zalaegerszegi kapust le kellett cserélni. A hajrában többnyire a házigazdák térfelén folyt a játék, de az MTK nem tudott élni a helyzeteivel, a Zalaegerszeg viszont szórványos kontráiból veszélyeztetett, egy szabadrúgás után kapufát is rúgott. A ZTE-nek végül sikerült kivédekeznie a kilencperces ráadást is, így otthon tartotta a három pontot.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Pontot vesztett a Vasas, lőtávolban az ETO
Bajnokságok / Kupák
Bebiztosíthatja a feljutását a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi és debreceni győzelem a szombati játéknapon

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS