Nyolcgólos mérkőzést vívott a Paks és a Pécs

2011. szeptember. 24., 21:26   |    

Nyolcgólos mérkőzést vívott a Paks és a Pécs

Az OTP Bank Liga 10. fordulójának szombati játéknapján két mérkőzésen is gólnélküli döntetlen született, nem tudott nyerni az élen álló DVSC, illetve megszületett az Újpest második győzelme a szezonban.

Hosszabbításban mentett pontot a listavezető

 

Kaposvári Rákóczi – DVSC-TEVA 1-1 (0-0)
Vezette:
Szabó Zsolt (Kispál Róbert, ifj. Tóth Vencel)
Gólszerzők: Haruna a 80., illetve Coulibaly (11-esből) a 92. percben

 

A szombati játéknap első mérkőzését Kaposváron rendezték, ahol a hazaiak a listavezető Debrecent látták vendégül. A Rákóczi hazai környezetben még nem talált legyőzőre az eddigi 9 forduló alatt, egy győzelme mellett négy döntetlen volt a mérlege a találkozó előtt. Nagy iramban kezdték az első félidőt a csapatok, a 8. percben Hegedűs Dávid lécről lepattanó fejeséből szerezhetett volna vezetést a hazai gárda, míg a másik oldalon Adamo Coulibaly és Stevo Nikolic előtt adódtak lehetőségek, de a szünetre gól nélküli döntetlennel vonultak a csapatok. A második játékrészben Lubos Hajdúch bravúrjai kellettek, hogy ne kapjon gólt a Kaposvár, a cseh kapus előbb Coulibaly lövését, majd Nemanja Nikolic ismétlését védte a 63. percben. A találkozó első góljára a 80. percig kellett várni, ekkor a csereként beállt Haruna Jammeh fejelte Balázs Benjámin beadását a debreceni kapuba (1-0). A hosszabbításban aztán újabb gól következett, ezúttal azonban a hajdúságiak szerezték, mégpedig a Mbengono Yannick ellen elkövetett szabálytalanság után megítélt büntetőből, amit Coulibaly értékesített, pontot mentve ezzel DVSC-nek (1-1).

 

Megvan az Újpest második győzelme a szezonban

 

Újpest FC – Haladás Sopron Bank 4-1 (2-0)
Vezette:
Veizer Roland (dr. Varga Zsolt, Demeter János)
Gólszerző: Rajczi a 33. (11-esből) és 38., Balogh az 52. és a 92., illetve Schimmer az 56. percben
Kiállítva: Guzmics a 89. percben

 

Nem voltak könnyű helyzetben a mérkőzés előtt a hazaiak, eddigi egy győzelmük a 14. helyre volt elég a tabellán, ráadásul több sérült – köztük például Kabát Péter is – nehezítette az Újpest dolgát. Az első fél óra után büntetőhöz jutottak a lila-fehérek, a Haladás kapusa, Rózsa Dániel szabálytalankodott egy bal oldali beadás után. Rajczi Péter vállalta el a tizenegyest, lövése után a labda védhetetlenül vágódott a kapu jobb oldalába (1-0). Nem kellett sokat várni az újabb hazai gólra, a 39. percben ismét Rajczi volt eredményes, ezúttal Balogh Balázs ollózása után fejjel továbbította pár lépésről a kapuba a labdát (2-0). A második játékrészben is pörögtek az események, az 52. percben egy hosszú átadás után Balogh növelte immár három gólosra az Újpest előnyét (3-0), majd Kenesei Krisztián passzából Schimmer Szabolcs lőtt szépségdíjas gólt a hazaiak kapujába (3-1). A hátralévő időben hiába próbálkozott tovább a Haladás, nem sikerült újabb gót szereznie, a találkozó végén pedig Guzmics Richárd második sárga lapja után emberhátrányba is kerültek a vendégek, amit ki is használt a hazai csapat: a hosszabbítás második percében ismét Balogh volt eredményes (4-1), így az Újpest magabiztos játékkal megszerezte második győzelmét a szezonban.


Pontot szerzett idegenben a Vasas

 

Lombard Pápa Termál FC – Vasas-Híd 0-0
Vezette:
Németh Ádám (Tóth István, Szalai Dániel)

 

Az első félidő nem hozott sok izgalmat a Pápán rendezett bajnokin. Mezőnymunka jellemezte az első negyvenöt percet, helyzetek csak elvétve akadtak: Farkas Balázs távoli lövése után volt védenivalója Szűcs Lajosnak a mérkőzése elején, a másik oldalon pedig Gioirgi Ganugrava tornáztatta meg párszor Lubos Ilizi kapust. Véber György és Marijan Vlak vezetőedzők a szünetben cserékkel próbálták felpörgetni a játékot, azonban leszámítva egy a 63. percben bemutatott Ferenczi István-fejes utáni Ilizi-bravúrt, nem sok esemény történt a második játékrészben sem, így maradt a gól nélküli döntetlen.

 

Nem unatkoztak a nézők Pakson

 

MVM Paks – Pécsi MFC 4-4 (2-1)
Vezette:
Böcskei Balázs (Albert István, Lémon Oszkár)
Gólszerzők: Sifter a 22., Böde a 25. az 54. és a 89.,  illetve Bajzát a 18., Nagy a 48. és a 65., és Petrók a 79. percben

 

Az első félidő közepén gyors gólváltást láthattak a nézők: előbb Bajzát Péter emelése eredményezte a pécsiek vezető gólját idegenben (0-1), majd négy perccel később Heffler Tibor beadását fejelte Sifter Tamás a vendég kapuba (1-1). Még az első félidőben a vezetést is átvette a Paks, a 25. percben Böde Dániel bólintott a hálóba Vayer Gábor szabadrúgása után (2-1). A pihenő után nem váratott sokáig magára az egyenlítő találat, a 48. percben a labda Nagy Olivér távoli lövése után talált magának utat a hazai kapuba (2-2). Ezután sem unatkoztak a nézők, hiszen pár perccel később már ismét vezetett a hazai csapat, első félidei fejesgólja után, Böde most lábbal volt eredményes (3-2). A 65. percben Nagy ismét gólt szerzett egy kontratámadás után, így az állás újból egyenlő volt (3-3). Ekkor sem volt még vége a gólzápornak, mert hamarosan újabb két, egymást követő gólt láthattak a szurkolók mindkét oldalon. A 79. percben egy jobb oldali szöglet után a hosszú oldalon érkező Petrók Viktor szerzett gólt (3-4), de pár perc múlva már ismét egyenlő volt az állás, egy tetszetős Böde Dániel-Kiss Tamás kényszerítő után előbbi szerezte meg saját maga harmadik, csapata negyedik gólját (4-4). Komoly izgalmakat és fordulatokat hozó mérkőzésen igazságos döntetlen született.

 

Nem született gól Siófokon

 

BFC Siófok – Budapest Honvéd 0-0
Vezette:
Andó-Szabó Sándor (Kelemen Attila, Kepe Arnold)

 

A kispestiek a hétközi Magyar Kupa-kudarc után a bajnokságban készültek javítani a Siófok ellen. A Balaton-partiak az ősz folyamán többször bizonyították, hogy hazai környezetben bárkire veszélyesek lehetnek. Az első játékrész egy-egy helyzetet hozott, előbb a fővárosiak szerezhettek volna vezetést Abbas fejese után, majd közvetlenül a félidő vége előtt Haraszti Zsolt lövése után a labda kevéssel a kapufa mellett hagyta el az alapvonalat. A szünet után lendületbe jött a Honvéd, a labdát is többet birtokolták, de a siófokiak kontráiban is végig ott volt a veszély. A legnagyobb helyzet Thomas Sowunmi előtt adódott, aki egy rossz hazaadás után a 70. percben már a kapuson is túljutott, de kisodródott, s így nem tudta a helyzetet gólra váltani, maradt a 0-0.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen
Bajnokságok / Kupák
Eldőlt a kiesés kérdése a Simple Női Ligában

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS