Nyolcgólos MTK siker, második a Haladás-Viktória

2019. szeptember. 13., 07:47   |    

Nyolcgólos MTK siker, második a Haladás-Viktória
Fotó: mtkhungaria.hu

Lejátszották a válogatott mérkőzés miatt elhalasztott 2. fordulót a Jet-Sol Ligában. Az FTC-Telekom legyőzte az ETO-t, de három kör után a harmadik helyen áll a tabellán. A Kelennek nehéz dolga van, egymás után találkozott a tavalyi döntősökkel.

Az első 45 percben még jól állta az FTC-Telekom támadásait az ETO FC Győr, szünetre még 0–0-val vonultak le a csapatok. A második félidőben aztán Vágó Fanni törte meg a gólcsendet a 64. percben. Bő tíz perccel később a válogatott-csapattárs Pusztai Sára is betalált, ezzel a 75. percben be is állította a 2–0-s végeredményt.

A Kelen SC-nek nincs szerencséje a sorsolással, a Fradi után rögtön az MTK várt rá. Az előző kiírás ezüstérmese az első félidőben háromszor vette be az újonc kapuját. Fél óráig tartotta magát a Kelen védelme, aztán Németh Loretta (34.), Nagy Ágnes (36.) és Olivera Milunovic (37.) talált be gyors egymásutánban. A fordulást követően ismét Németh Loretta (57.) szerezte az első gólt, majd Olivera Milunovic (59.) is duplázott. Ezt követően Méry Rita (64.) értékesített egy büntetőt, aki aztán akcióból még kétszer betalált a 72. és a 78. percben. A találkozó a vendégek 8–0-s győzelmével zárult.

A szerdai játéknap utolsó mérkőzésén az Astra fogadta a Haladás-Viktóriát – a találkozásból pedig a vendégek jöttek ki jobban. A mérkőzés már az első félidőben eldőlt. Előbb Siklér Kinga (17.), majd Rácz Zsófia (28.) vette be az Astra kapuját. A 3–0-s végeredményt Öreg Cintia állította be a 41. percben. A második játékrészben egyik együttes sem tudott betalálni. A vendégcsapatnak sokat számít, hogy két fontos játékosuk is visszatért: Tálosi Szabina és Heike Manhart is kezdő volt az Astra ellen. 

A 2. forduló utolsó mérkőzését, a Szent Mihály–DVTK találkozót október 16-án, 15.00-kor rendezik.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS