Nyomást gyakorolna a Trabzonsporra a Ferencváros

2022. szeptember. 07., 22:19   |    

Nyomást gyakorolna a Trabzonsporra a Ferencváros

A magyar bajnok csütörtökön 21.00 órától a török bajnok Trabzonsport fogadja az Európa-liga csoportkörének első fordulójában.

A török együttes az előző idény bajnoki címét követően jól igazolt a nyáron, topligákból, a spanyol, az angol és a francia élvonalból szerződtetett játékosokat, a Transfermarkt szerint a Trabzonspor keretének értéke 161 millió euró, ez több mint négyszeres a Ferencváros értékének. 

A törökök a BL-rájátszásban a dán Köbenhavnnal szemben maradtak alul, és azóta a bajnokságban sem megy a csapatnak, a legutóbbi négy ligameccséből csak egyet, a legutóbbit nyerte meg.

Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetőedzője szerint a törökök a mérkőzés favoritjai, de azt szeretné, ha a pályán ez nem látszana meg. 

– A holnapi nap tökéletes teszt arra, hogy meglátjuk, mire vagyunk képesek az Európa-ligában. Papíron a Trabzonspor a favorit, a pályán meg majd meglátjuk. A múlt évi Európa-ligás tapasztalatokból tanultunk, azokat a hibákat idén nem szabad elkövetnünk. A Trabzonspornál nagyon jó az egyensúly a támadás és a védekezés között, kompakt csapatról beszélünk, nem hiába a Trabzonspor a török bajnok. Maximális nyomást kell gyakorolnunk az ellenfélre, csak és kizárólag így lehetünk sikeresek – mondta Csercseszov a szerdai sajtótájékoztatón.

A törökök nehéz mérkőzésre számítanak, Abdullah Avci, a Trabzonspor szakvezetője elárulta, hogy csapatának nem igazán fekszik a Ferencváros játéka.

– A Ferencváros előnye lehet, hogy hazai közönség előtt játszik, emellett a négy-három-kettő-egyes felállás nem fekszik nekünk, hiszen mi labdát tartani szeretünk. Nagyon figyelnünk kell arra, hogy a gyors játékosaik a kontrákkal ne nehezítsék meg a dolgunkat – fogalmazott Abdullah Avci.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC
Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS