Öcsi bácsira emlékeztek az utódok

2006. november. 20., 19:49   |    

Öcsi bácsira emlékeztek az utódok

A Borsodi Liga 14. fordulójának valamennyi találkozóját gyászszünet előzte meg. Az élvonal jelenlegi labdarúgói a legendás előd, Puskás Ferenc emlékének adóztak aktuális találkozóik előtt.


A Borsodi Liga 14. fordulójának eredményei

November 18., péntek

Vasas - Paks 0-1 (0-0)
Illovszky Rudolf Stadion, 1200 néző
Vezette: Vad II István (Nagy Imre Attila, Márton Zsolt)
Gólszerző: Zováth a 74. percben
Sárga lap: Kincses a 9., Bali a 61. illetve Zováth a 30., Molnár Z. a 33., Barics a 44., Fehér A. az 53., Buzás az 56., Mészáros I. a 85. percben

Nem volt túl eseménydús az első játékrész, a piros-kékek ugyan többet birtokolták a labdát, mint a vendégek, de a kapu elé csak ritkán jutottak el, s ha mégis helyzetbe kerültek, a támadást nem sikerült befejezniük. A paksiak a második negyvenöt percben aktívabbá váltak, határozottabban futballoztak, amint addig, s fölénybe is kerültek. Lelkesedésük gólt eredményezett, s bár azután ismét visszaálltak, s átengedték a területet az egyenlítésért küzdő vasasnak, az angyalföldiek nem tudtak gólt szerezni, így a három pontot a paksi gárda könyvelhette el.

FC Fehérvár - Újpest FC 3-2 (3-1)
Székesfehérvár, 2000 néző
Vezette: Sápi Csaba (Székely Ferenc, dr. Kovács Péter)
Gólszerző: Kuttor a 7., Julinho a 21., Dajics a 37. illetve Rajczi a 14., Tisza a 63. percben
Sárga lap: Terjék a 26., illetve Erős a 40., Böjte a 44., Vaskó az 54. percben
Kiállítva: Bozsics a 28. percben

Remek, helyzetekben gazdag, jó iramú találkozót láthattak a nézők. A házigazdák a mérkőzés elején vezetést szereztek, de az újpestiek gyorsan válaszoltak is a gólra. Felváltva vezették az akciókat a csapatok, eseménydúsan teltek a percek. A piros-kékek növelték előnyüket, majd emberhátrányba kerültek, de - bár az újpestiek ekkor nagyon nekiveselkedtek - tíz emberrel játszva is újabb gólt szereztek. A második negyvenöt percben is óriási harc dúlt a pályán, a lila-fehérek nagy elszántsággal küzdöttek, de csak szépíteniük sikerült, egyenlíteniük nem, így a fehérváriak - megérdemelten - otthon tudták tartani a három pontot.



November 19., szombat

FC Tatabánya - REAC 2-3 (0-1)
Tatabánya, 1200 néző
Vezette: Török Károly (ifj. Tóth Vencel, Butkai Zsolt)
Gólszerző: Vámosi az 58., Megyesi a 81. illetve Nyerges a 11., Nyerges (11-esből) az 57., Torma a 85. percben
Sárga lap: Vámosi a 35. illetve Polonkai a 70. percben

A nem túl nagy iramú találkozón a vendégcsapat játszott fölényben, s hamar vezetést is szerzett. Ezután is a REAC irányított, a hazaiak kissé bátortalanul és nem is túl lelkesen futballoztak. A második negyvenöt percben a REAC növelte előnyét, a de a második gól már lelkesítően hatott a vendéglátókra, akik aktívabbá váltak, és előbb szépítettek, majd az egyenlítést is megszerezték. Izgalmasra sikeredett a meccs hajrája, mindkét együttesnek adódott lehetősége a győztes gól megszerzésére - ez végül a rákospalotaiaknak sikerült, s a vendégek elvitték a három pontot Tatabányáról.


DVSC-TEVA - Zalaegerszegi TE 3-1 (2-1)
Debrecen, 5000 néző
Vezette: Szabó Sándor (Albert István, Medovarszki János)
Gólszerző: Zsolnai a 11., Zsolnai a 13., Sidibe a 86. illetve Józsi a 26. percben

Az első tíz perc kiegyenlített játékot hozott, ám aztán Zsolnai két perc alatt két gólt szerzett, s ez kissé elbizonytalanította a zalai együttest. Ekkor fölénybe került a Debrecen, ám a ZTE egy szabadrúgást kihasználva még az első félidőben szépített. A második játékrészben a kék-fehéren nagy iramot diktáltak, s át is vették a játék irányítását. Jó volt a mérkőzés, a vendégek nagy erőket mozgósítottak az egyenlítés érdekében, ám a találkozó finisében a debreceniek újabb gólt szereztek, és ezzel el is döntötték a három pont sorsát. A DVSC-TEVA megérdemelten győzött.


Diósgyőri VTK - Budapest Honvéd 2-1 (1-0)
Diósgyőr, 4500 néző
Vezette: Sorin Corpodean (Miklós Nagy, Gerő Szabó)
Gólszerző: Farkas V. a 17., Douva az 55. illetve Schindler a 74. percben
Sárga lap: Mogyorósi a 36., Szögedi a 68. illetve Benjamin a 20., Zana az 59. percben
Kiállítva: Benjamin a 40. percben

A Diósgyőr nekiugrott a Honvédnak, a házigazdák magukhoz ragadták a játék irányítását, s az első negyedóra eltelte után a vezetést is megszerezték. A kispestiek a kezdeti bátortalanság után lendületbe jöttek, ám a vendéglátók jól védekeztek és veszélyes kontratámadásokat vezetve próbálták növelni előnyüket. A második félidőben sikerrel is jártak, s bár a Honvéd ezután is aktív maradt, a piros-feketék erejéből már csak a szépítő találatra futotta, egyenlíteniük nem sikerült. A Diósgyőr megérdemelten győzött, bár a kispestiek is bártan és lelkesen futballoztak.


Dunakanyar-Vác - FC Sopron 1-2 (1-0)
Vác, 500 néző
Vezette: Fábián Mihály (dr. Varga Zsolt, Ortó Gyula)
Gólszerző: Kulcsár a 40. illetve Feczesin a 60., Demjén a 74. percben
Sárga lap: Dudás a 63., Udvari a 73., Sinkó a 92. illetve Munteanu a 22., Sifter a 49., Bagoly az 59. percben
Kiállítva: Páles a 69. illetve Bagoly a 68. percben

Lelkesen kezdett a hazai csapat, a váciak jóval többet veszélyeztettek, mint a vendégek. A piros-kékek irányították a játékot, a soproniak enerváltan, látszólag nem túl nagy lelkesedéssel játszottak, ezért nem is volt meglepetés, hogy a szünet előtt vezetést szerzett a Vác. A második félidőben lendületesebbé és veszélyesebbé vált a vendégcsapat, a Sopron meg is szerezte az egyenlítő gólt. Ezután mindekét csapat emberhátrányba került, s tíz emberrel a vendégek futballoztak eredményesebben: a soproniak vezetést szereztek, s előnyüket meg is tudták tartani a találkozó lefújásáig.


Kaposvári Rákóczi - PMFC-Pécs Plaza 1-2 (0-0)
Kaposvár, 2000 néző
Vezette: Kassai Viktor (Erős Gábor, Vámos Tibor)
Gólszerző: Venczel a 76. illetve Kulcsár az 56, Kulcsár (11-esből) az 58. percben
Sárga lap: Varga Z. a 17., Zahorecz a 29., Radics a 37., Petrók a 90. illetve Balaskó a 23., Pavicsevics a 28., Kulcsár a 92., Dienes a 93 percben
Kiállítva: Petrók a 91. percben

Mindkét együttes győzelemre tört, jó iramban, s bár az első félidő nem hozott gólt, a nézők jól szórakozhattak. Nagy volt a küzdelem a pályán, de a kapu előtt mindkét gárda tagjai hibáztak a támadások befejezéseikor. A második játékrész Kulcsár perceivel kezdődött: a pécsi labdarúgó villámgyorsan szerzett két gólt. A hazaiak nem adták fel, sikerült is szépíteniük, és ez után is lelkesen küzdöttek az egyenlítésért - ám fáradozásaikat nem koronázta siker, vereséget szenvedtek, sőt, a találkozót emberhátrányban kellett befejezniük.


November 20., hétfő

MTK Budapest - Győri ETO FC 1-0 (0-0)
Hidegkuti Nándor Stadion, 600 néző
Vezette: Solymosi Péter (Heibl József, Tóth István)
Gólszerző: Balogh B. (11-esből) a 68. percben
Sárga lap: Kovács Z. a 38., Dudás a 84., Szabó Zs. a 91. percben

A Győr kezdett jobban, a zöld-fehérek kerültek fölénybe, az MTK inkább csak kontrákkal próbálkozott, de igazán jelentős helyzet nem alakult ki a hazaiak előtt. A többet támadó vendégcsapatnak lett volna lehetősége arra, hogy előnyt szerezzen, ám a kapu előtt nem voltak elég határozottak a győriek. A találkozó második felében már a kékek akarata érvényesült: a vendéglátók számos helyzetet dolgoztak ki, s a félidő közepén meg is szerezték a vezetést. A gól után is a hazaiak irányítottak, s bár a finisben egyenlíthetett volna az ETO, maradt az 1-0, azaz az MTK megerősítette első helyét.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS