Olyat tett a ZTE, ami 10 éve nem sikerült a csapatnak

2021. február. 01., 12:07   |    

Olyat tett a ZTE, ami 10 éve nem sikerült a csapatnak

A Puskás Akadémia nem kapott még akciógólt tavasszal. Az Újpest nyolc gólt kapott az első két tavaszi bajnokiján, augusztus közepe óta nyeretlen vidéken. A Ferencváros a második hazai tavaszi bajnoki mérkőzését sem nyerte meg. A mostani előtt legutóbb 2018 őszén maradt nyeretlen két egymást követő hazai bajnokiján. A Bp. Honvéd 2013 októbere óta először nyert a Fehérvár vendégeként. Érdekességek az OTP Bank Liga 18. fordulójából.

MTK BUDAPEST–PUSKÁS AKADÉMIA 0–1 (0–0)
Gólszerző: Géresi (95.)

– Géresi Krisztián egy nappal a kölcsönvétele után győztes gólt szerzett a hosszabbítás ötödik percében. A 71. percben állt be, hosszú sérülése után felépülve, 2017. november 18. után szerzett ismét gólt.
– A MOL Fehérvártól érkezett csatár góljával folytatódott a sorozat: 2013. november 2. óta nem született döntetlen a két csapat egymás elleni mérkőzésein. A tizenegy mérkőzésből tízen egygólos különbség volt győztes és vesztes között.
– Hornyák Zsolt csapata sorozatban a harmadik budapesti bajnoki mérkőzését nyerte meg.
– A Puskás Akadémia nem kapott még akciógólt tavasszal.
– A mostani idényben vendégként harmadszor maradt kapott gól nélkül a felcsúti csapat.
– Az MTK október 24. óta először veszített pontokat pályaválasztóként az OTP Bank Ligában.
– Michael Boris együttese szeptember 13. óta először nem szerzett gólt otthon.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–ÚJPEST FC 3–2 (1–0)
Gólszerzők: Katanec (44.), Beširović (59.), Cseri (81., 11-esből), illetve Szakály (76.), Beridze (78.)

– A sárga-kékek pályaválasztóként a legutóbbi négy bajnoki meccsükön csak győztek. Ilyen jó sorozatuk legutóbb – egy bajnoki éven belül –2016–2017-ben volt.
– Pintér Attila legénysége a tavaly márciusi felfüggesztés óta mindössze másodszor szerzett bajnoki mérkőzésen legalább három gólt. (Először decemberben, a Paks elleni 4-3-nál.)
– Matija Katanec az első gólját szerezte a magyar élvonalban. Dino Beširovićnak ez volt a harmadik bajnoki találata az idényben.
– Cseri Tamás a harmadik gólját lőtte az idényben, egyben ez volt a Mezőkövesd harmadik sikeres tizenegyese az OTP Bank Liga 2020–2021-es szezonjában.
– Az Újpest nyolc gólt kapott az első két tavaszi bajnokiján, augusztus közepe óta nyeretlen vidéken. Mezőkövesden először veszített bajnoki mérkőzést!
– Szakály Péter a második, Giorgi Beridze a negyedik bajnoki gólját érte el a szezonban.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–KISVÁRDA MASTER GOOD 1–1 (0–1)
Gólszerzők: Uzuni (60.), illetve Jelena (40.)

– A Ferencváros a második hazai tavaszi bajnoki mérkőzését sem nyerte meg. A mostani előtt legutóbb 2018 őszén maradt nyeretlen két egymást követő hazai bajnokiján.
– Myrto Uzuni sorozatban a harmadik bajnoki mérkőzésén szerzett gólt. Ilyen szériája a ferencvárosi futballisták közül a mostani idényben egyedül Roko Baturinának volt eddig.
– A Fradi a legutóbbi három hazai bajnokija mindegyikén kapott gólt. Ilyen sorozata legutóbb 2019 novemberében–decemberében volt.
– A listavezető már négy bajnoki mérkőzést játszott tavasszal, s még nem szerzett akciógólt az első félidőben.
– A Kisvárda élvonalbeli történetében először szerzett gólt és először szerzett pontot a Groupama Arénában.
– Supka Attila csapata a legutóbbi nyolc bajnokijából haton döntetlent játszott.
– Jelena Richárd a harmadik bajnoki gólját érte el az OTP Bank Liga mostani idényében.

MOL FEHÉRVÁR FC–BUDAPEST HONVÉD FC 1–2 (1–1)
Gólszerzők: Dárdai (45.), illetve Hidi (22.), Batik (80.)

– A Bp. Honvéd 2013 októbere óta először nyert a Vidi vendégeként.
–  Pisont István együttese megnyerte a legutóbbi két idegenbeli bajnokiját. 
– Hidi Patrik hosszú pályafutása során másodszor szerzett két egymást követő bajnokiján egy-egy gólt. 2014 óta először… Batik Bence mindössze a negyedik gólját szerezte élvonalbeli karrierjében.
– A legifjabb Dárdai Pál megszerezte első gólját az OTP Bank Ligában.
– A MOL Fehérvár majdnem két év után veszített ismét két egymást követő bajnoki mérkőzésen.
– A székesfehérváriak 2019. december 7. óta először kaptak ki bajnoki mérkőzésen a MOL Aréna Sóstóban.
– Márton Gábor irányításával a Fehérvár először kapott hazai bajnoki meccsen két gólt.

ZALAEGERSZEGI TE FC–PAKSI FC 4–4 (1–2)
Gólszerzők: Szépe (6.), Favorov (46.), Babati (78.), Könyves (83.), illetve Bognár I. (30.), Hahn (37.), Szabó J. (74.), Papp K. (94.)

– A ZTE két döntetlennel kezdte a tavaszt, hat gólt szerzett és annyit is kapott. Érdekes, hogy hasonló eredményt hozó augusztusban is az első hazai meccse, akkor 3–3-ra végzett a MOL Fehérvár ellen.
– A két csapat előző zalaegerszegi mérkőzése is sok gólt hozott (3–3). A Paks akkor a 92. percben egyenlített 3–3-ra, Balogh Balázs góljával.
– A ZTE 2010. május 22-én, a Nyíregyháza ellen szerzett a mostani előtt legutóbb négy gólt hazai élvonalbeli mérkőzésen.
– Szépe János a negyedik gólját szerezte az idényben, érdekes, hogy ezekből csak egy született megnyert mérkőzésen. Artyom Favorov is a negyedik góljánál tart az OTP Bank Ligában, ezekből kettőt, az elsőt és a legutóbbit a Paks ellen érte el.
– Babati Benjamin az első „őszi” hazai mérkőzésen két gólt szerzett, most egyet. Könyves Norbert egykori csapata ellen ősszel és most is betalált a kapuba, utóbbival megszerezve idénybeli hatodik bajnoki gólját.
– A Paks 2017. szeptember 16. óta először szerzett vendégként négy gólt az élvonalban.
– Hahn János, noha kihagyott egy tizenegyest, megszerezte a tizedik bajnoki gólját az idényben, továbbra is vezeti a góllövőlistát.

DIÓSGYŐRI VTK–BUDAFOKI MTE 1–1 (1–0)
Gólszerzők: Vaněček (40.), illetve Kulcsár (96.)

– A Diósgyőr a Puskás Akadémiától kölcsönvett a cseh David Vaněček góljával került előnybe a mérkőzésen, a cseh csatár máris szerzett annyi gólt tavasszal, mint az őszi idényben.
– 2018. szeptember 1. óta, ha a Diósgyőr pályaválasztóként döntetlent játszott az OTP Bank Ligában, mindig 1–1 született.
– A DVTK nyeretlen a legutóbbi három bajnokiján pályaválasztóként.
– A 68. percben a diósgyőri gólszerzőt váltó Diego Živulić csak 15 percet töltött a pályán, miután a 83. percben piros lapot kapott.
– A Budafok vendégként az első négy meccsén hét, a második négyen mindössze két pontot gyűjtött az OTP Bank Liga mostani idényében.
– Kulcsár Kornél a második gólját lőtte a bajnoki szezonban.
– Immár tizenegy bajnoki mérkőzésen át nyeretlen az újonc.

Tabella


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS