Óriási harc várható a feljutó helyekért

2019. május. 01., 03:35   |    

Óriási harc várható a feljutó helyekért
Fotó: balmazfoci.hu

Ezen a héten két fordulót is lejátszik a Merkantil Bank mezőnye, az eredmények különleges alakulása esetén akár mind a két feljutó hely elkelhet. Valószínűbb azért, hogy az egyik – feltéve, hogy nem tart tovább a ZTE botladozása. Az egerszegiek szerda délután a Cegléd vendégei lesznek. A május elsejei, 35. forduló párosításai.

VÁC FC–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC
(Vác, 17.00)

A Vác a tizenkettedik helyen áll, vasárnap kikapott. A Nyíregyháza jobb formában van, hetek óta veretlen, feljött a kilencedik helyre. Ugyanakkor idegenben kevésbé hatékony, a legutóbbi három meccsén kivétel nélkül döntetlent játszott. Idén eddig egyszer nyert vendégként, mégpedig Csákváron.

DOROGI FC–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE
(Dorog, 17.00)

A Dorog a tizenharmadik helyen áll, ennél is fontosabb, hogy tizenhárom ponttal előzi meg a legjobb kieső helyen álló Ceglédet, tehát bebiztosította a következő évre is tagságát a Merkantil Bank Ligában. A csapat a legutóbbi hat hazai meccséből csak kettőt nyert meg. A Békéscsaba a legutóbbi két fordulóban hat pontot szerzett, már csak öt pontra van a második helytől. Aligha kétséges, csak akkor marad esélye az utolsó fordulóig, ha addig minden meccsét megnyeri. Vendégként a legutóbbi négy találkozójából hármat megnyert, Dorogon kívül még Gyirmóton játszik.

SOROKSÁR SC–ETO FC GYŐR
(Soroksár, 17.00)

A hazaiak a legutóbbi öt bajnoki mérkőzésükből négyet elveszítettek, hazai pályán, három győzelem után, 6–2-re kikaptak a Siófoktól. A táblázaton a hetedik helyen állnak. Az ETO egyetlen ponttal és egyetlen hellyel áll a riválisa mögött. A győriek a legutóbbi két fordulóban csupán egy pontot szereztek. Vendégként a legutóbbi négy mérkőzésükön csak három pontot szereztek, egyetlen győzelemmel.

KAZINCBARCIKA BSC–BFC SIÓFOK
(Putnok, 17.00)

A legutóbbi három bajnokiját egytől egyig elveszítő Kazincbarcika a tizenegyedik helyen áll a bajnokságban. Putnokon nem rossz a csapat mérlege, ám már kétszer beleszaladt nagy pofonba, előbb a Váctól, majd legutóbb a Monortól szenvedett súlyos vereséget. Nincs miért izgulnia a hátralévő fordulókban, ellentétben a Siófokkal, amely még nem biztosította a bennmaradását, ellenben ha nyer a Várady Béláról elnevezett sportközpontban, a Cegléd pedig nem veri meg a listavezetőt, megváltja a helyét a következő idényre is a Merkantil Bank Ligába.

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR–VASAS FC
(Mosonmagyaróvár, 17.00)

Az utolsó előtti helyen álló kisalföldi gárda hosszú hetek óta nyeretlen, de a legutóbbi három fordulóban veretlen is maradt. Három pont a hátránya a tizenhetedik Balmazújvárossal szemben. A Vasas már a harmadik, szenzációs hajrába kezdett, a legutóbbi hét fordulóban százszázalékos mérleget produkált. Még két élcsapattal (Budaörs, ZTE) játszik otthon, két, a kiesés elől menekülővel (Mosonmagyaróvár, Cegléd) idegenben.

BUDAÖRS–BSS MONOR
(Tatabánya, 17.00)

A Budaörs csupán öt pontra áll a második helytől, a legutóbbi négy mérkőzését megnyerte. Tatabányán akadt egy rossz periódusa, de a legutóbbi két alkalommal nyert. A Monor a legutóbbi öt fordulóban csak egyszer szenvedett vereséget, de miután nem tudta legyőzni vasárnap a Mosonmagyaróvárt, visszacsúszott az utolsó helyre. Vendégként a legutóbbi két alkalommal nyert, de még a Budaörs és a Zalaegerszeg ellenfele lesz.

CEGLÉDI VSE–ZALAEGERSZEGI TE
(Cegléd, 17.00)

A Cegléd még kiesőhelyen áll, de múlt vasárnap javított pozícióján a Budafok legyőzésével. A 2019-es évben ez volt az első győzelme bajnoki mérkőzésen a Zsengellér Gyuláról elnevezett sporttelepen. A ZTE a legutóbbi két fordulóban öt pontot veszített, de így is nyolc ponttal vezet a második helyezett előtt. Vendégként február 24. óta veretlen.

BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI
(Balmazújváros, 18.00)

Egy éve ilyenkor a Balmazújváros még az első, a Kaposvár a harmadik osztályban szerepelt. Most a Rákóczi küzd az OTP Bank Ligába jutásért, a riválisa pedig azért, hogy ne essen még egy osztállyal lejjebb. Nagyon változott a világ. A hazaiak a legutóbbi hét bajnoki mérkőzésüket kivétel nélkül elveszítették, s már csupán két ponttal állnak a Cegléd, hárommal pedig a Mosonmagyaróvár előtt. Mindhárom feljutásban reménykedő csapattal játszik szerdán. A Kaposvár egy időben gyengélkedett, de a legutóbbi két fordulóban hat pontot szerzett.

BUDAFOKI MTE–DUNA ASZFALT TVSE
(Budafok, 19.00)

A BMTE a legutóbbi három fordulóban kikapott, de így is a tizenötödik helyen áll, kilenc ponttal a legjobb kieső helyen álló Cegléd előtt. Idén csak egyszer kapott ki pályaválasztóként eddig, a legutóbbi alkalommal, a Kaposvártól. A Tiszakécske tíz ponttal előzi meg a Ceglédet, ha a forduló után is marad ez a különbség a tizennyolcadik helyezettel szemben, az újonc biztosította bennmaradását.

GYIRMÓT FC GYŐR–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Gyirmót, 19.00)

A gyirmótiak visszaestek a negyedik helyre, két pont a hátrányuk a második helyezett Kaposvárral szemben. A legutóbbi hét fordulóban négy pontot szereztek meg összesen a lehetséges huszonegyből. A legutóbbi három hazai meccset három rivális ellen játszották, a Budaörstől, a Zalaegerszegtől és a Vasastól is kikaptak. A Csákvár a tizedik helyen áll, legutóbb kikapott Dorogon, ez volt az első veresége vendégként idén.

Merkantil Bank Liga NB II. 35. forduló

Sorsolás
2019. 05. 01. 17:00
Vác Városi Stadion
2019. 05. 01. 17:00
Buzánszky Jenő Labdarúgó Stadion
2019. 05. 01. 17:00
Szamosi Mihály Sporttelep
2019. 05. 01. 17:00
Putnoki Várady Béla Sportközpont
2019. 05. 01. 17:00
MTE 1904 Sporttelep
2019. 05. 01. 17:00
Grosics Gyula Stadion
2019. 05. 01. 17:00
Zsengellér Gyula Sportcentrum (Cegléd)
2019. 05. 01. 18:00
Balmazújvárosi Városi Stadion
2019. 05. 01. 19:00
Budafoki MTE Sporttelep
2019. 05. 01. 19:00
ALCUFER Stadion


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen
Bajnokságok / Kupák
Eldőlt a kiesés kérdése a Simple Női Ligában

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS