Örökrangadó a Hidegkuti Stadionban

2014. március. 07., 18:00   |    

Örökrangadó a Hidegkuti Stadionban

Öt mérkőzéssel folytatódik szombaton az OTP Bank Liga 19. fordulója.

KECSKEMÉTI TE-PHOENIX MECANO–DIÓSGYŐRI VTK
(Március 8., szombat, 14.00)

A vendégek edzője, Tomiszlav Szivics magyarországi karrierje első jelentős részét Kecskeméten töltötte, számára nyilván különleges a visszatérés a Széktói Stadionba. Legutóbb a Paks mestereként játszott ott bajnokit, 2012 novemberében 1-1-re végzett a csapata. A DVTK hosszú nyeretlenségi sorozatban van, éppen a vajdasági mester legutóbbi alakulata, a Paks ellen nyert legutóbb, október 19-én. Az idegenbeli mérlegük ugyanakkor kifejezetten jó a borsodiaknak, csak Debrecenben kaptak eddig ki a mostani bajnoki idényben. Vendégként csak a Ferencváros szerzett eddig több pontot. Ugyanakkor a DVTK még soha nem nyert bajnoki találkozón Kecskeméten, s Bekő Balázs együttese a legutóbbi öt bajnoki találkozóján veretlen maradt. Szembetűnő, hogy lassan egy éve, 2013. március 30. óta, ha a KTE kikapott hazai bajnoki mérkőzésen, mindig legalább három gólt szerzett ellenfele.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–BUDAPEST HONVÉD
(Március 8., szombat, 16.00)

A felcsútiak szeptember 14. óta nem szenvedtek bajnoki vereséget pályaválasztóként, egyébként továbbra is a székesfehérvári Sóstói Stadionban fogadják ellenfelüket. Benczés Miklós csapata a legutóbbi két hazai bajnokiján (az ősz végére előrehozott első tavaszi fordulóban, illetve február utolsó napján) egyaránt 1-0-s győzelmet aratott, azaz pályaválasztóként több mint 180 (pontosan 190) perce nem kapott gólt. A Puskás Akadémia FC a legutóbb hét bajnokiján kivétel nélkül szerzett gólt. A Bp. Honvéd is egygólos hazai győzelemmel kezdte a tavaszt, 3-2-re nyert az Újpest ellen. Legutóbb október 27-én nyert vendégként, éppen a Sóstói Stadionban, a Videoton FC ellen. Marco Rossi együttese győzelemből, döntetlenből és vereségből is hármat produkált vendégként eddig. A két csapat őszi találkozója 3-0-s hazai győzelmet hozott augusztus 18-án, a Bozsik Stadionban.

MTK BUDAPEST–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Március 8., szombat, 16.00)

Az örökrangadót ezúttal a Hungária úton játsszák. Ott 1912-ben találkozott először a két csapat. A házigazdák az előző bajnoki idényben a második legjobb hazai mérleggel dicsekedhettek, jelentős visszaesés, hogy a pályaválasztóként játszott mérkőzések tabelláján most csak a tizenötödikek. A Ferencváros ugyanakkor a legjobb mérleggel büszkélkedhet a mezőnyben vendégként. Mind a két legénység döntetlennel kezdte a tavaszi bajnoki sorozatot, az MTK Szombathelyen, a Fradi a Puskás Stadionban, a bajnok Győr ellen „ikszelt”. Garami József legénysége szeptember 21-én, a Ferencváros szeptember 22-én nyert legutóbb a fővárosban bajnoki találkozót. Az MTK azóta csak október 19-én, Pápán, a Fradi Diósgyőrben és a Videoton FC pályáján szerzett három pontot. Az MTK három, a télen megszerzett korábbi válogatott játékosa közül Vass Ádám a Ferencváros nevelése, de Rodenbücher István is játszott a zöld-fehéreknél (2010–2011). Dragan Vukmir 2002 és 2005 között játszott a Ferencvárosban. A vendégek keretéből Busai Attila, Buzsáky Ákos, Hídvégi Sándor, Holman Dávid és Jova Levente is volt az MTK igazolt játékosa. A két együttes őszi mérkőzése 2-0-s ferencvárosi győzelmet hozott.
A mérkőzésre való jegyvásárolás kapcsán fontos információ, hogy a rendőrség megalapozott véleményét figyelembe véve a felek úgy döntöttek, hogy a meccs napján a helyszínen nem lesz jegyértékesítés, kizárólag elővételben lehet belépőket vásárolni!

ÚJPEST FC–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI
(Március 8., szombat, 18.00)

A lila-fehéreknek a hazai mérlege, a zöld-fehéreknek az idegenbeli (is) nagyon gyenge. Pályaválasztóként az Újpest a tizenkettedik, vendégként a Rákóczi sereghajtó. Nebojsa Vignjevics együttese mindössze két hazai bajnokit nyert meg a mostani idényben, az elsőt még Kozma István irányításával. Ugyanakkor a legutóbbi négy bajnoki találkozón kétszer négy, egyszer három, egyszer két gólt szerzett, igaz, kétszer két, kétszer három gólt kapott – gólgazdag mérkőzéseket játszott. Szeptember 29. óta minden hazai bajnoki mérkőzésén kapott legalább két gólt a csapat. A Rákóczi csak Mezőkövesden tudott eddig vendégként nyerni, idegenben csak azon az egy találkozón szerzett egy gólnál többet. A két együttes őszi találkozója 2-2-es döntetlent hozott, a lila-fehérek egyik ex-rákóczis játékosa, Dusan Vasziljevics szerezte az egyik gólt.

GYŐRI ETO FC–PMFC-MATIAS
(Március 8., szombat, 20.00)

A bajnok ETO mindössze egyszer, a Ferencváros ellen még a harmadik fordulóban szenvedett vereséget hazai pályán. A PMFC ugyanakkor az első három forduló bukdácsolása óta nagyon magára talált, s csak egyszer, Kispesten kapott ki vendégként. Érdekes, hogy a Győr a hazai, a Pécs az idegenbeli mérleg alapján egyaránt harmadik lenne. Mind a két együttes 1-1-es döntetlennel kezdte a tavaszi bajnoki idényt, a Pécs a Videoton FC-vel a Mecsekalján, a Győr a Ferencvárossal a fővárosban találkozott. A PMFC a mezőny egyetlen csapata, amely minden eddigi fordulóban szerzett gólt. A Győri ETO 2012. november 4. óta minden hazai bajnokiján szerzett gólt, 2011. március 5., egy Vasas elleni 0-1 óta egyetlen kivétellel (a Bp. Honvéd elleni, 2012 novemberi találkozó volt az a fentiekből következően) minden hazai bajnokiján a kapuba talált. A két csapat őszi találkozója 1-1-es döntetlennel ért véget. A PMFC közel tíz esztendeje, 2004 májusában nyert legutóbb bajnoki mérkőzést a Győri ETO vendégeként.

A forduló további programja

Vasárnap
DVSC-TEVA–Szombathelyi Haladás 16.30
MVM Paks–Videoton FC 18.30

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS