OTP Bank Liga: Örökrangadó a kétnapos forduló csattanója

2018. július. 27., 10:16   |    

OTP Bank Liga: Örökrangadó a kétnapos forduló csattanója

Három mérkőzést szombaton, hármat – köztük az örökrangadót – vasárnap játszanak az OTP Bank Liga 2. fordulójában.

DIÓSGYŐRI VTK–PUSKÁS AKADÉMIA
(Szombat, Diósgyőr, 17.00)

Elsősorban a vendégek edzőjének, Benczés Miklósnak diósgyőri kötődése miatt pikáns a találkozó. Mindazonáltal érdekes, hogy tavasszal a bajnoki találkozó mellett a Magyar Kupában is játszott egymással a két csapat, a párharcból a felcsútiak kerültek ki győztesen. Az eddigi 2018-as egymás elleni meccseken a Puskás Akadémia a jobb: háromból kétszer nyert. Újabb csavar: az eddigi idei mérkőzéseken a mindenkori pályaválasztó nem tudott gólt szerezni, mind a hármat a vendég nyerte meg. Mind a két csapat vereséggel kezdte a bajnoki idényt, de a Diósgyőri pályaválasztóként a legutóbbi két (tavaszi) bajnoki mérkőzését megnyerte.

MOL VIDI FC–PAKSI FC
(Szombat, Felcsút, Pancho Aréna, 19.30)

A két csapat kérésére az MLSZ felcserélte a pályaválasztói jogot, így a Vidi másodszor játszik otthon, a Paks pedig másodszor idegenben a bajnoki idényben. A székesfehérváriak a Kisvárda ellen győztek, a paksiak Mezőkövesden kikaptak az első fordulóban. A 2017–2018-as idényben a most a jövő heti nemzetközi kupamérkőzésre is készülő Vidi kétszer nyert a Paks ellen, de a legutóbbi, áprilisi, idegenbeli mérkőzést elveszítette.

DEBRECENI VSC–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
(Szombat, Debrecen, 19.30)

Tavaly a két csapat az első fordulóban találkozott a Nagyerdei Stadionban, a vendégek akkor meglepetésre győztek, annak a három pontnak is köszönhetően az első két forduló után hat ponttal álltak. Most is megvan erre a lehetőségük, tekintve, hogy az első játéknapon legyőzték a Paksot. Ugyanakkor a Loki is jól rajtolt, a Puskás Akadémia otthonából hozta el a három pontot az idény első találatával, Ezequiel Calvente góljával. A DVSC a legutóbbi hét hazai bajnoki meccséből csak egyet nyert meg, rossz a 2018-as mérlege. A Mezőkövesd az előző idényben az utolsó idegenbeli meccsét elbukta Szombathelyen, de az előző három, vendégként játszott találkozón szerzett hét pont sokat ért a bennmaradásért vívott harcban.

BUDAPEST HONVÉD–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Vasárnap, Bozsik Stadion, 18.00)

A kispestiek az első fordulóhoz hasonlóan otthon játszanak, a kupameccseket is beleszámítva sorozatban ez lesz a negyedik hazai mérkőzésük, az előző hármat, a macedón Rabotnicski, a szombathelyi Haladás, valamint a luxemburgi Progrés Niedercorn ellen megnyerték. A 270 perc alatt szerzett nyolc gól öt játékos (Holender, Danilo, Kamber, Lukács, Baráth) nevéhez fűződik. A Kisvárda rosszul kezdte élvonalbeli karrierjét, súlyos vereséget szenvedett Felcsúton a címvédőtől. Ám a MOL Vidi ellen már a mérkőzés elején emberhátrányba került, vélhetően a Bozsik Stadionban másik arcát mutatja majd.

SZOMBATHELYI HALADÁS–ÚJPEST FC
(Vasárnap, Szombathely, 18.00)

Mind a két csapat vereséggel kezdte a bajnoki szezont, a Haladás Kispesten kapott ki, az Újpest pedig a Megyeri úton, az újonc MTK-tól szenvedett vereséget. A lila-fehérek nincsenek könnyű helyzetben, a mérkőzés előtt nem is egészen 70 órával még a Sevilla ellen játszottak kupamérkőzést Spanyolországban, majd hazatértek, s nem sokkal később utazniuk kell Szombathelyre, azzal a tudattal, hogy még jövő héten is két mérkőzést kell játszaniuk. Nebojsa Vignjevics együttese az előző szezonban szoros mérkőzéseket vívott a Haladással, a háromból egyiken sem esett kettőnél több gól. Szombathelyen, májusban 1-1-re végzett. A Haladás, az új stadion átadása óta, pályaválasztóként még nem szenvedett vereséget.

MTK BUDAPEST–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Vasárnap, Új Hidegkuti Stadion, 18.00)

A 213. örökrangadó következik – amelyet persze a hősidőkben még nem így neveztek. Mind a két együttes győzelemmel rajtolt, a Ferencváros a DVTK-t ütötte ki, az újonc kék-fehérek az Újpest elleni győzelemmel tértek vissza az élvonalba. Korábban még nem volt példa arra, hogy az első két fordulóban legyőzzék a két legnagyobb múltú riválisukat, most erre is megvan az esély. A két csapat legutóbbi hat, az MTK pályaválasztásával rendezett mérkőzéséből ötöt a kék-fehérek nyertek, a Ferencváros ellenben éppen a legutóbbin, 2017. májusában győzött.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS