Örökrangadó az Új Hidegkutiban, az utolsó szalmaszálba kapaszkodik a Kisvárda

2024. április. 26., 09:42   |    

Örökrangadó az Új Hidegkutiban, az utolsó szalmaszálba kapaszkodik a Kisvárda

Örökrangadót játszanak az OTP Bank Liga 30. fordulójában. A Kisvárda a második helyen álló Fehérvár ellen harcol a kiesés elkerüléséért.

ZALAEGERSZEGI TE FC–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Péntek, ZTE Aréna, 20.00)
Matematikailag a ZTE még nem biztosította a bennmaradását, de ha nyer, akkor függetlenül a Kisvárda eredményétől, biztosan élvonalbeli marad 2023–2024-ra idényre. A legutóbbi négy fordulóban mindössze egyszer szenvedett vereséget, november 25. óta csak a Ferencvárostól kapott ki otthon. A Puskás Akadémia az egyedüli csapat a mezőnyben, amely a legutóbbi három fordulóban kilenc pontot szerzett. A negyedik helyen áll.

PAKSI FC–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
(Szombat, Paks FC Stadion, 14.30)
A Paks az előző fordulóban visszacsúszott a második helyről a harmadikra, a legutóbbi hat fordulóban nyeretlen maradt, a legutóbbi öt bajnoki mérkőzését elveszítette. Pályaválasztóként a legutóbbi négy bajnokiján összesen egy pontot szerzett. Ám kedden győzött Pakson a kupaelődöntőben, ez fordulatot jelenthet. A Mezőkövesd az előző fordulóban elveszítette matematikai esélyét is a bennmaradásra. Vendégként a legutóbbi két találkozóját elveszítette.

DIÓSGYŐRI VTK–KECSKEMÉTI TE
(Szombat, DVTK Stadion, 17.00)
A Diósgyőr a hetedik, a Kecskemét a nyolcadik helyen áll a bajnokságban. A borsodi csapat a legutóbbi négy fordulóban öt pontot szerzett. Otthon február 11. óta nem kapott bajnoki találkozón. A KTE a múlt héten legyőzte a Mezőkövesdet, s ezzel megtörte nyeretlenségi sorozatát. Idegenben a legutóbbi öt bajnokiján mindössze egy pontot szerzett.

DEBRECENI VASUTAS SC–ÚJPEST FC
(Szombat, Nagyerdei Aréna, 19.30)
A DVSC a hatodik helyen áll, a legutóbbi három bajnokijából kettőt elveszített, egyet megnyert. A Nagyerdőben február 3. óta felváltva vereséget szenved és nyer a bajnoki meccsein. E „sorminta” alapján most vereség következne, de az Újpest a legutóbbi három fordulóban egyetlen pontot sem gyűjtött. Idegenben legutóbb kikapott Kisvárdán, de előtte nyert Felcsúton, majd Pakson.

KISVÁRDA MASTER GOOD–FEHÉRVÁR FC
(Vasárnap, Várkerti Stadion, 15.15)
A forduló egyik legérdekesebb, legfontosabb mérkőzése lehet a kisvárdai. A hazai csapat hátránya kilenc pont az Újpesttel szemben. Ha szombaton a lila-fehérek nem szereznek pontot, a Kisvárda semmiképpen sem eshet ki ebben a fordulóban. Ha az Újpest legalább döntetlent játszik, akkor marad versenyben a Kisvárda, ha legalább annyi pontot gyűjt a fordulóban, mint Mészöly Géza csapata. A Fehérvár az előző fordulóban előrelépett a második helyre. Vendégként a legutóbbi három meccsén hét pontot gyűjtött.

MTK BUDAPEST–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Vasárnap, Új Hidegkuti Stadion, 17.45)
Az örökrangadóra már bajnokként áll ki a Ferencváros, úgy, hogy eddig mind a hat 2024-es idegenbeli bajnoki mérkőzését megnyerte. Az MTK a legutóbbi hat fordulóban nem kapott ki, viszont február 23. óta csak egyszer, a Kisvárda ellen tudott nyerni pályaválasztóként. A Ferencváros ellen a mostani szezonban eddig mindkétszer súlyos vereséget szenvedett, 2-11-es gólkülönbséggel.

Tabella


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS