Örökrangadó és borsodi derbi a hétvégi programban

2021. február. 26., 09:52   |    

Örökrangadó és borsodi derbi a hétvégi programban

Egy mérkőzést pénteken, hármat szombaton, kettőt vasárnap rendeznek az OTP Bank Liga 23. fordulójában. Az MTK a Ferencvárost fogadja, a DVTK a forduló nyitómeccsén visszavághat a Mezőkövesdnek a hétközi kupavereségért.

DIÓSGYŐRI VTK–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
(Péntek, Diósgyőr, 20.00)

A két csapat kedden, Mezőkövesden, a MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőjében találkozott egymással, a házigazdák 2-0-ra nyertek, s továbbjutottak. Pintér Attila csapata nagyon régóta, immár tizenegy tétmérkőzésen át veretlen, az OTP Bank Ligában december 5. óta nem talált legyőzőre. Idegenben a Budafokot 1-0-ra legyőzte, majd a legutóbbi három mérkőzésen gól nélkül végződött, idén még nem kapott gólt. A Mezőkövesd hetedik, de pontszámban közelebb áll a harmadik helyhez, mint amennyivel lemaradt mögötte a nyolcadik. A Diósgyőr az utolsó helyen áll, két eddigi idei nagy bravúrját, a Ferencvárost, majd a Mol Fehérvárt legyőzve, idegenben érte el. Otthon mindazonáltal egyáltalán nem rossz a 2021-es mérlege, a Budafok ellen döntetlent játszott, a Kisvárdát legyőzte.

A két csapat 1. fordulóban lejátszott bajnokijának összefoglalója:

BUDAFOKI MTE–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Szombat, Budafok, 14.45)

Mind a két csapat továbbjutott a MOL Magyar Kupában, a Budafok Pakson, a Kisvárda Szombathelyen, a Haladás ellen nyert. A bajnoki tabellán a vendégek állnak (sokkal) jobban, nyolc pont kettejük között a különbség, ugyanakkor a legutóbbi négy bajnokikat, ha úgy tetszik, az aktuális formát összevetve, Csizmadia Csaba csapata áll jobban. A szabolcsiak vendégként november 8. óta nyeretlenek, a legutóbbi négy idegenbeli bajnokijukból hármat elveszítettek.

A két csapat 1. fordulóban lejátszott bajnokijának összefoglalója:

PUSKÁS AKADÉMIA FC–BUDAPEST HONVÉD
(Szombat, Pancho Aréna, 17.00)

Az előző párral ellentétben e kettő elbúcsúzott a MOL Magyar Kupától, a Honvéd címvédőként. Nyilván vitathatatlan, hogy a Puskás Akadémia van jobb passzban, a bajnokságban a Ferencváros elleni hazai döntetlen óta öt mérkőzést nyert meg. Otthon október 30. óta veretlen, a sorozat a Bp. Honvéd elleni 1-0-val indult. Horváth Ferenc két tétmérkőzésen irányította eddig a kispestieket, mindkettőt egy góllal elveszítették, egyaránt idegenben. (A ZTE elleni kupameccset hosszabbításban.) 2017 augusztusa óta a Honvéd mindössze egyszer tudott nyerni a Pancho Arénában.

A két csapat 1. fordulóban lejátszott bajnokijának összefoglalója:

MTK BUDAPEST–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Szombat, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 19.30)

A 2020–2021-es OTP Bank Liga nyitányán 1-1-re végzett egymással a két csapat Józsefvárosban. A kék-fehérek könnyen túljutottak a Tállyán szerdán a MOL Magyar Kupában, a Ferencváros ellenben, pályaválasztóként, kiesett a MOL Fehérvár ellen. A kék-fehérek jól szerepelt az elmúlt hetekben idegenben, kétszer is nyert, elsősorban ennek köszönhető, hogy a csapat a negyedik helyen áll. Pályaválasztóként nem ilyen jó a mérlege, a legutóbbi három meccsén csak egy pontot gyűjtött. A Ferencváros kétségtelenül idegenben sikeresebb eddig 2021-ben, négy mérkőzésen nyolc pontot szerzett, még veretlen – sőt az idényben eddig még nem veszített idegenbeli bajnoki meccset.

A két csapat 1. fordulóban lejátszott bajnokijának összefoglalója:

PAKSI FC–ÚJPEST FC
(Vasárnap, Paks, 14.30)

A két csapat közül az Újpestnek sikerült jobban a szerdai kupamérkőzés, a lila-fehérek 2-1-re nyertek Felcsúton, ellenben a Paks 4-2-re kikapott otthon a Budafoktól. A bajnoki forma alapján ellenben Bognár György együttese az esélyesebb, tekintve, hogy október 24. óta, a Ferencváros kivételével, pályaválasztóként minden ellenfelüket legyőzték a zöld-fehérek. Az Újpest ellenben az elmúlt 365 napban vidéken csak egyetlen bajnoki meccsét nyerte meg – de az augusztusban éppen a Paks elleni volt.

A két csapat 1. fordulóban lejátszott bajnokijának összefoglalója:

ZALAEGERSZEGI TE–MOL FEHÉRVÁR FC
(Vasárnap, Zalaegerszeg, 17.00)

Az Újpest elleni 5-0-s idegenbeli siker óta a bajnokságban nyeretlen MOL Fehérvár a Ferencváros legyőzésével versenyben maradt a MOL Magyar Kupában. Az OTP Bank Ligában a legutóbbi öt meccsén egyetlen pontot szerzett, egy kivételével mindegyik mérkőzésén legalább két gólt kapott. Vendégként a Megyeri úti siker jelenti a kivételt, a legutóbbi öt meccséből ugyanis négyet elveszített. A ZTE egy hete legyőzte az Újpestet, de előtte nyeretlen volt 2021-ben a bajnokságban.

A két csapat 1. fordulóban lejátszott bajnokijának összefoglalója:


Címkék:

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS