Örökrangadó zárja az ünnepi hétvége programját

2021. október. 22., 11:08   |    

Örökrangadó zárja az ünnepi hétvége programját

Nemzeti ünnepünk előtt és után is három mérkőzést rendeznek péntektől vasárnapig az OTP Bank Liga 10. fordulójában. A programot az örökrangadó zárja a Groupama Arénában.

ZALAEGERSZEGI TE FC–GYIRMÓT FC GYŐR
(Péntek, Zalaegerszeg, 15.30)

A két csapat az első hét fordulóban összesen egy győzelmet aratott, a ZTE tudott győzni Debrecenben. Ám azóta mindkettő kétszer is nyert, ami jelzi, jó formában lévő csapatok találkoznak a forduló nyitó találkozóján. A ZTE pályaválasztóként legutóbb legyőzte az MTK-t, előtte nyeretlen volt hazai mérkőzésein. A Gyirmót egyszer győzött vendégként, a legutóbbi fellépésén, a válogatott mérkőzések miatti szünet előtt, Újpesten.

PAKSI FC–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Péntek, Paks, 17.45)

A Paks egy jó széria után a legutóbbi két bajnoki fordulóban pont nélkül maradt. Pályaválasztóként április 17. óta, a legutóbbi, Ferencváros elleni 1-3-tól eltekintve, minden hazai bajnoki meccsén legalább két gólt szerzett. A Kisvárda, bár a legutóbbi két OTP Bank Liga-meccsén összesen egy pontot szerzett, a Ferencváros botlását kihasználva visszavette az első helyet. Vendégként ebben a
bajnoki szezonban eddig minden mérkőzésén gólt tudott szerezni. A várdaiak helyzetét nehezíti, hogy több játékos is pozitív koronavírustesztet produkált, így nem a legerősebb kerettel utazhattak a tolnai városba.

ÚJPEST FC–MOL FEHÉRVÁR FC
(Péntek, Újpest, 20.00)

Az Újpest a mezőny egyetlen nyeretlen csapata, biztosan sereghajtó lesz a forduló után is, mivel öt pont a hátránya a tizenegyedik helyen álló Gyirmóttal szemben. A lila-fehérek eddig ötször játszottak pályaválasztóként a bajnoki szezonban, s csupán egyszer, a ZTE ellen tudtak egynél több gólt szerezni. A MOL Fehérvár kétségtelenül javított pozícióján a Honvéd ellen szerzett három ponttal, de így is csak a mérkőzései egyharmadát nyerte meg eddig az OTP Bank Liga 2021–2022-es idényében. Idegenben mind a négy meccse döntetlenre végződött, három 1-1-re, egy pedig 2-2-re.

DEBRECENI VASUTAS SC–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Vasárnap, Debrecen, 13.30)

A DVSC a bravúros rajt, a Honvéd elleni idegenbeli siker óta csak egyszer tudott győzni az OTP Bank Liga 2021-es őszi szakaszában. Pályaválasztóként csak a Gyirmót ellen nyert (5-0). A Puskás Akadémia a legutóbbi két fordulóban győzött, s ezzel fellépett a harmadik helyre, csupán két pont a hátránya a Ferencvárossal szemben. Vendégként kiváló a mérlege, öt mérkőzésen 13 pontot gyűjtött, a
legutóbbi három meccsén nem kapott gólt.

BUDAPEST HONVÉD FC–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
(Vasárnap, Kispest, Bozsik Aréna, 15.45)

A székesfehérvári vereséggel a Bp. Honvéd a hatodik helyen áll, kétpontos előnyben a legutóbb Supka Attila bemutatkozó mérkőzésén győzni tudó Mezőkövesd Zsóryval szemben. A kispestiek az első fordulóban a DVSC-től, majd szeptember közepén a Ferencvárostól kikaptak, ellenben a Paksot és a Kisvárdát legyőzték. Pályaválasztóként döntetlent legutóbb (április 25-én) éppen a Mezőkövesd ellen játszottak.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–MTK BUDAPEST
(Vasárnap, Groupama Aréna, 18.00)

A magyar futballtörténelem bizonyos időszakaiban rendkívül kiegyenlített erők csatáját hozó, sőt néhány más periódusban a kék-fehérek dominanciájáról emlékezetes örökrangadó az utóbbi években a Ferencváros sikereinek jegyében zajlik. A bajnoki címvédő 2016. szeptember 10. óta veretlen az MTK ellen, igaz, a kék-fehérek pályaválasztása mellett rendezett legutóbbi két meccs döntetlent hozott. A Ferencvárosban tizenkilenc éve nyert legutóbb az MTK bajnoki meccset. Érdekes, hogy az előző fordulóban mindkét csapat kikapott pályaválasztóként, a Ferencváros a ZTE-től, az MTK pedig a Puskás Akadémiától.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS