Őrzi előnyét a Honvéd

2007. szeptember. 15., 21:11   |    

Őrzi előnyét a Honvéd

A Soproni Liga nyolcadik fordulójának szombati mérkőzésein a Honvéd győzött Siófokon, s ezzel továbbra is vezeti a tabellát. A Fehérvár Sopron elleni győzelmével a második helyre lépett elő, s az Újpest is az élmezőnyben van a Tatabánya elleni sikere után. A REAC győzött Pakson, a ZTE otthon tartotta a három pontot a Kaposvár ellen, a Diósgyőr - Nyíregyháza meccsen pedig nem született gól.

Kovács Zoltán góllal ünnepelt

Újpesten a házigazdák már a 3. percben vezetést szereztek: Kethevoama Foxi passza után Tisza Tibor közelről helyezett a kapuba (1-0). Öt perccel a félidő vége előtt Tisza átadását követően Kovács Zoltán 12 méterről emelt a kapuba (2-0) - az újpesti támadó góllal ünnepelte 300. bajnoki mérkőzését. A 83. percben Sasa Radulovic ívelt be szögletet balról, Denis Artur Mboudgui pedig közelről a hálóba fejelt (3-0). A lila-fehérek győzelmükkel megszilárdították helyüket az élmezőnyben.

Két kapufa és két gól

Pakson a mérkőzés első időszaka nem hozott gólt (bár Torma Gábor a kapufát azért eltalálta egyszer), a 30. percben azonban vezetést szerzett a REAC. Virágh Aladár jobbról emelt a kapu elé, Torma pedig 11 méterről a kapuba lőtt (0-1). Hat perccel később már kettő volt a vendégek előnye: Virágh ezúttal balról, szögletből adott be, s Nyerges Krisztián 6 méterről a jobb felső sarokba fejelt (0-2). A házigazdák erejéből csak egy kapufára futotta - Balaskó Iván találta el a felső lécet - így a fővárosi csapat szerezte meg a három pontot.

Waltner idei negyedik duplája

A zalaegerszegi mérkőzés gyorsan gólt hozott: a 2. percben Matej Miljatovic buktatta Oláh Lórántot a hazai 16-oson belül, így hát 11-es következett. A büntetőt Zahorecz Krisztián értékesítette is (0-1). Nem játszott sokáig hátrányban a ZTE, a 13. percben Damir Pekic lövését ugyan védte Milinte Árpád, de a kipattanót Waltner Róbert négy méterről a háló bal oldalába fejelte (1-1). A 32. percben fordítottak a házigazdák, Tóth Norbert jobb oldali beadása után Waltner öt méterről, előrevetődve fejelt a háló bal oldalába (2-1). A zalai támadó ebben a bajnokságban már negyedik meccsén szerzett két gólt… A 62. percben Andre Alves lövése után a visszarohanó Polgár Péter mentett a gólvonalon - a labda a kapufáról pattant ki. A 86. percben megfogyatkozott a Kaposvár. Zahorecz könyökölte le Roguy Meyét, amiért nyomban piros lapot kapott.

Hátrányból fordított a Honvéd

A Balaton-partján az első igazi veszélyt Forgács András lövése jelentette, de a hazai játékos a 18. percben a bal kapufát találta el. Egy perccel később Tóth Mihály hasonlóan válaszolt, a kispesti csatár hét méterről a bal kapufára fejelt. A játékrész finisében aztán vezetést szereztek a hazaiak: a 43. percben Kanta Szabolcs 18 méterről tekert a bal felső sarokba (1-0). A kispestiek a 71. percben egyenlítettek. Ivancsics Gellért szabadrúgásból ívelt előre, a labdát pedig Palásthy Norbert fejelte közelről a hálóba (1-1). Egy perc múlva aztán már a piros-feketék vezettek: Guiei-Giue Gneki Abraham hozta helyzetbe Dieng Abasst, aki 14 méterről lőtt a kapuba (1-2). A finisre maradt egy kiállítás: a 85. percben Rodrigues Diego sípszó utáni labdaelrúgásért megkapta második sárga lapját, így társai előtt mehetett zuhanyozni. Az eredmény viszont nem változott, a Honvéd megerősítette első helyét.

Nem született gól a szomszédok rangadóján

Miskolcon nagy csatát hozott a két rivális találkozója. Az első negyvenöt percben viszonylag kevés helyzetet alakítottak ki a csapatok, a küzdelem jobbára a két tizenhatos között folyt, a felek láthatóan a biztonságot helyezték előtérbe. A második játékrészben is nagy volt a küzdelem, a Diósgyőr némileg veszélyesebb volt, mint a nyírségi gárda, de a hazaiak nem tudták gólra váltani fölényüket - s a vendégek sem találtak a kapuba. A rangadó tehát gólnélküli döntetlenre végződött - aminek vélhetően egyik fél sem örül.

Az első félidőben eldőlt

A fehérváriak a 23. percben szereztek vezetése, ekkor Nagy Dániel szöglete után Csobánki Ádám fejelt közelről a bal alsó sarokba (1-0). A félidő utolsó percében Ködöböcz Csaba szabálytalankodott Nagy Dániellel szemben a vendégek 16-osán belül, s a megítélt büntetőt Sitku Illés váltotta gólra (2-0). A mérkőzés második részében a fehérváriak futballoztak fölényben, több helyzetet dolgoztak ki, mint a vendégek, de már egyetlen lehetőségüket sem tudták gólra váltani, így maradt az első félidőben kialakult eredmény, amellyel a Fehérvár a tabella második helyére lépett elő.

Újpest FC - Tatabánya 3-0 (2-0)
Gólszerző: Tisza a 3., Kovács Z. a 40. Mboudgui a 83. percben

Paks - REAC 0-2 (0-2)
Gólszerző: Torma a 30., Nyerges a 36. percben

Zalaegerszegi TE - Gabona-Trans Kaposvár 2-1 (2-1)
Gólszerző: Waltner a 13., Waltner a 32. illetve Zahorecz (11-esből) a 2. percben
Kiállítva: Zahorecz a 86. percben

BFC Siófok - Budapest - Honvéd 1-2 (1-0)
Gólszerző: Kanta a 43. illetve Palásthy a 71., Abass a 72. percben
Kiállítva: Diego a 85. percben

Diósgyőri VTK - Nyíregyháza 0-0

FC Fehérvár - FC Sopron 2-0 (2-0)
Gólszerző: Csobánki a 23., Sitku (11-esből) a 45. percben


(A mérkőzések jegyzőkönyvei megtekinthetők a Bajnokságok menüpont alatt, az Eredmények címszónál.)

(Fotó: nb1.hu)


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Magabiztos kecskeméti sikerrel kezdődött a 32. forduló
Bajnokságok / Kupák
OTP Bank Liga: eldőlhet az európai kupaindulás sorsa
Bajnokságok / Kupák
Újabb rekordokat dönthet a Ferencváros

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS