Őrzi hosszú veretlenségét a Balmazújváros, Novothny viszi a hátán az Újpestet

2018. február. 26., 09:52   |    

Őrzi hosszú veretlenségét a Balmazújváros, Novothny viszi a hátán az Újpestet

A Videoton FC először győzte le a Vasast, amióta Michael Oenning áll a piros-kékek élén. A Mezőkövesd a legutóbbi három bajnoki mérkőzésén kivétel nélkül gól nélküli döntetlennel zárt. Az OTP Bank Liga csapatai közül a Balmazújvárosé a leghosszabb ideje tartó veretlenségi sorozat. Novothny Soma ötöt szerzett az Újpest legutóbbi hat bajnoki góljából. A Ferencváros a Groupama Aréna átadása óta minden ott rendezett meccsét megnyerte a Honvéd ellen. Érdekességek az OTP Bank Liga első tavaszi fordulója után.

VIDEOTON FC–VASAS FC 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Hadžić (26.), Sz. Scsepovics (60.), illetve Ádám (40.)    

– A Videoton FC először győzte le a Vasast, amióta Michael Oenning áll a piros-kékek élén. A mostanit megelőzően legutóbb 2015. november 21-én győzött a Vidi az angyalföldiek ellen.

– Anel Hadžić az ötödik gólját érte el az OTP Bank Liga 2017–2018-as idényében, ezekből négyet fővárosi csapatoknak lőtt.

– Marko Scsepovics testvére, Sztefan – aki a keresztnevét viseli a meze hátán – góllal mutatkozott be a magyar élvonalban. Ezzel megelőzte öccsét, mivel Marko „csak” a második magyarországi bajnokiján kezdte meg a gólgyártást.

– A Vidi a legutóbbi 43 hazai bajnoki mérkőzése mindegyikén szerzett gólt. Legutóbb még 2015. július 25-én a Haladás úszta meg a fehérváriak ellen kapott gól nélkül.

– Barczi Dávid a télen igazolt a Videoton FC-től a Vasashoz, korábbi klubja ellen mutatkozott be az angyalföldieknél. Balszerencsésen: a 72. percben piros lapot kapott.

– A Vasas október 17. óta nyeretlen a bajnokságban, azóta nyolc mérkőzésen két pontot szerzett.

– Ádám Martin az első akciógólját érte el az OTP Bank Liga mostani idényében, ősszel büntetőből lőtt gólt a Debrecennek.



MEZŐKÖVESD-ZSÓRY FC–PUSKÁS AKADÉMIA FC 0-0

– A Mezőkövesd a legutóbbi három bajnoki mérkőzésén kivétel nélkül gól nélküli döntetlennel zárt. E sorozat előtt a kövesdiek teljes élvonalbeli történetükben mindössze egyszer végeztek 0-0-ra, 2016. november 5-én, a Debrecen ellen.

– Kuttor Attila együttese, noha az utolsó helyen áll, a legutóbbi öt bajnoki fordulóban veretlen maradt. Ennél hosszabb veretlenségi szériája csupán egyszer, az ezúttal az ellenfelet irányító Pintér Attila regnálása alatt volt, 2016 őszén.

– Mindössze két csapat maradt veretlen a legutóbbi öt fordulóban, a Balmazújváros és a Mezőkövesd.

– A mostani bajnoki idényben eddig játszott tíz hazai bajnokiból ötön, a legutóbbi ötből négyen szerzett gól nélkül maradt a Mezőkövesd.

– A Puskás Akadémia negyedszer maradt szerzett gól nélkül a bajnoki idényben. 2018-ban tétmérkőzésen még nem talált a kapuba, a múlt héten Zalaegerszegen a Magyar Kupában 1-0-ra kikapott.

– A Mezőkövesd a legutóbbi három, a Puskás Akadémia elleni NB I-es bajnoki mérkőzésén szerzett gól nélkül maradt.

DEBRECENI VSC–BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Arabuli (87.), Rácz (95.)

 – Az OTP Bank Liga csapatai közül a Balmazújvárosé a leghosszabb ideje tartó veretlenségi sorozat. Horváth Ferenc együttese október 28. óta nem kapott ki. Azóta hat fordulóban 12 pontot gyűjtött, előtte tizennégyben tízet.

– Az újonc vendégként néggyel több pontot szerzett eddig vendégként, mint pályaválasztóként (13 és 9). Idegenben csupán a Paks ellen nem talált a kapuba.

– Bacsana Arabuli a hetedik gólját érte el a magyar élvonalban, illetve a bajnoki idényben.

– A csereként beálló Rácz Ferenc a negyedik gólját érte el. Rudolf Gergely két gólpasszal tért vissza az élvonalba, éppen egyik egykori csapata ellen.

– A Debrecen élvonalbeli története során először kapott ki Hajdu-Bihar megyei csapattól.

– A Loki hívei számára a mérkőzés a 2017–2018-as idény rajtját idézhette. Herczeg András csapata akkor a Mezőkövesdtől kapott ki a Nagyerdei Stadionban 2-1-re, az utolsó percekben elveszítve a mérkőzést.

– A mostani idényben mindössze másodszor maradt hazai bajnokin szerzett gól nélkül a Debrecen. Az első a Ferencváros elleni 0-0 volt, még augusztus 6-án.



PAKSI FC–DIÓSGYŐRI VTK 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Szakály D. (24.), Haraszti (91.), illetve Szarka (60.)

– Szakály Dénes szerezte a tavaszi bajnoki idény első gólját. A középpályás ősszel (vagy inkább nyáron…) is remekül kezdett, akkor az első két fordulóban szerzett egy-egy gólt.

– Haraszti Zsolt mindössze másodszor játszotta végig a bajnoki mecset az idényben, most szerezte az első gólját.

– A Paks sorozatban harmadik évben nyert az esztendő első hazai bajnoki mérkőzésén. Mi több: 2008. február 23. óta soha nem kapott ki az adott naptári év első hazai bajnokiján.

– Csertői Aurél együttese jól zárta és jól kezdte otthon az évet. 2017. február 25 óta először nyerte meg két egymást követő hazai bajnoki mérkőzését. Ebből következően: felettébb hasonló kezdést produkált, mint egy éve.

– A Diósgyőr a legutóbbi nyolc idegenbeli bajnokiján csupán öt pontot szerzett.

– A két csapat eddig ebben a szezonban játszott bajnokijain a pályaválasztó egyaránt két-két gólt szerzett. Ám szeptember 16-án a paksiak néggyel feleltek a két diósgyőri találatra.

– A felvidéki Szarka Ákos két gólt szerzett eddig a mostani bajnoki idényben. Egyet az őszi idényben játszott első mérkőzésén, egyet pedig a tavaszi nyitányon.



ÚJPEST FC–SZOMBATHELYI SWIETELSKY-HALADÁS FC 1-0 (0-0)
Gólszerző: Novothny (51.)

 – A győzelmével a negyedik helyre előrelépő Újpest mindössze harmadszor nyert pályaválasztóként a bajnoki idényben.

– A lila-fehérek 2013 májusa otthon veretlenek pályaválasztóként a Haladás ellen.

– Nebojsa Vignjevics csapata harmadszor maradt a Megyeri úton kapott gól nélkül a mostani bajnoki idényben. (Korábban a Vasas és a Paks nem tudott gólt szerezni a Szusza Ferenc Stadionban.)

– Novothny Soma a tizenegyedik gólját szerezte a bajnoki idényben, élvonalbeli pályafutása során először hagyta el a tízes határt. A lilák legutóbbi hat bajnoki góljából ötöt ő szerzett.

– Németh Milán a 76. percben kapott piros lapja miatt a Haladás tíz emberrel játszott az utolsó bő negyedórában.

– A szombathelyiek az őszt három győzelemmel zárták, de a mostani eredmény a nyári idénykezdetet idézi: szerzett gól nélkül kikaptak a fővárosban, akkor a Bp. Honvédtól.

– A Haladás tavaly április 12. óta tizenkét idegenbeli bajnokin mindössze négy pontot gyűjtött. Októberben döntetlent játszott Debrecenben, majd december 2-án győzött a Puskás Akadémia ellen Felcsúton. E tizenkét meccs mindegyikén kapott gólt.



FERENCVÁROS–BP. HONVÉD 5-2 (3-1)
Gólszerzők: Gorriarán (23.), Böde (31., 83.), Blažič (45.), Leandro (90.), illetve Eppel (19., 60.)

– A Ferencváros legutóbb több mint húsz éve, 1996. augusztus 17-én szerzett öt gólt tétmérkőzésen a Honvéd ellen. Akkor is 5-2-re végeztek, Miriuța (2), Nicsenko (2), Arany, illetve Ghinda és Piroska szerezte a gólokat.

– A címvédő Honvéd harmincöt kapott gólnál jár az idényben, ennél többet csupán a Vasas (39) és a Mezőkövesd (36) kapott. Supka Attila együttese az előző hét két tétmeccsén, a Magyar Kupában a második ligás Siófok ellen, illetve a Ferencváros ellen, összesen hét gólt kapott.

– A zöld-fehérek a Groupama Aréna átadása óta minden ott rendezett meccsüket megnyerték a Honvéd ellen. A kispestiek vendégként legutóbb 2013. október 6-án, a Puskás Ferenc Stadionban szereztek pontot a Ferencváros ellen, akkor nyertek.

– Thomas Doll együttese augusztus 12. óta minden bajnoki meccsét megnyerte a Groupama Arénában. Sorozatban a hetediket jelentette a Honvéd elleni siker.

– Böde Dániel az első tavaszi bajnokiján meglőtte őszi bajnoki góltermése felét. Az eddigi négyhez hozzátett kettőt. A csatár tavaly április 29. óta először szerzett két gólt bajnoki mérkőzésen.

– Gorriarán ott folytatta a bajnoki idényt, ahol abbahagyta. Az utolsó őszi meccsén, a Vasas ellen szerezte első magyar bajnoki gólját, most a másodikat.

– Eppel Márton a kilencedik góljánál jár a bajnoki idényben, másodszor duplázott. A Fradi ellen mindössze másodszor szerzett gólt az NB I-ben.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS