Oslóban alapot kell teremteni a továbbjutás kiharcolására

2015. november. 09., 18:26   |    

Oslóban alapot kell teremteni a továbbjutás kiharcolására

Az A-válogatott hétfői programjában délelőtt regeneráció, délután edzés, valamint egy sajtótájékoztató is szerepelt.

Hétfőn befutottak Telkibe azok a légiósok is, akik vasárnap még bajnokin kaptak szerepet, így Dzsudzsák Balázs, Bogdán Ádám, Nikolics Nemanja, Kádár Tamás és Lovrencsics Gergő is csatlakozott az edzőtáborozó kerethez. A regeneráció már délelőtt elkezdődött, majd azok számára, akik vasárnap meccset játszottak, délután is folytatódott, míg a keret nagyobb része teljes értékű tréningen vett részt.

Bernd Storck szövetségi kapitány a kora esti edzést megelőző sajtótájékoztatón kiemelte: nagy segítséget jelentett a felkészülésben, hogy egy teljes hetet eltölthetett a szakmai stáb a keret itthon játszó futballistáival Telkiben.

- Elégedett vagyok az eddigi munkával, az itthon játszó labdarúgókkal nagyon jól haladt a felkészülés a múlt héten - így a kapitány. - Nemcsak a két összecsapásra, de a meccsek közötti regenerációra is igyekeztünk felkészülni, az U21-es válogatott elleni gyakorló mérkőzésen pedig ki is próbálhattuk azokat a taktikai elemeket, amelyeket szeretnék a mérkőzéseken viszontlátni. Nincs sok időnk hátra, az utolsó napokban is elsősorban taktikai felkészítés játssza majd a főszerepet, bízom benne, hogy a próbára tudjuk tenni a norvégokat Oslóban. A továbbjutás két mérkőzésen dől el, ezért idegenben az a célunk, hogy megteremtsük az alapot arra, hogy három nappal később, itthon kiharcolhassuk az Eb-részvétel jogát. A fő cél, hogy az első meccsen stabil, erős legyen a védelmünk, de nem szabad elfeledkezni a támadásokról sem, hiszen a rúgott gól nagy előny lehet a budapesti visszavágóra - a legideálisabb forgatókönyv természetesen az lenne, hogy szereznénk gólt Oslóban, de nem kapnánk egyet sem.

1109_stáj5|

Bernd Storck újságírói kérdésre válaszolva elmondta: kilencven százalékban már kialakult a fejében az oslói kezdőcsapat, a legfontosabb azonban az, hogy mindenki tudása száz százalékát adja mindkét meccsen.

A szövetségi kapitányon kívül Szalai Ádám, Dzsudzsák Balázs és Németh Krisztián vett részt a sajtótájékoztatón, és mindannyian egyetértettek abban, hogy pályafutásuk legfontosabb párharca előtt állnak. Szalai Ádám ugyanakkor azt is kiemelte: el kell kerülni azt, hogy ez a fokozott várakozás görcsössé tegye, és esetleg leblokkolja a futballistákat. Németh Krisztián ugyanakkor hozzátette, minden játékos az ilyen mérkőzések miatt kezdte el a futballt, a keret minden tagja mélyen átérzi a két összecsapás fontosságát, és ennek megfelelően lép pályára a találkozókon.

A kerettagok a mai munka során arra is szakítottak néhány percet, hogy összeálljanak egy csoportképre, és így kívánjanak jobbulást a november elején keresztszalag-szakadást szenvedett Simon Krisztiánnak, az 1860 München válogatott szélsőjének, akire legalább fél éves kihagyás vár sérülése miatt.

jobbulast|

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS