Összeméri erejét a két újonc

2012. szeptember. 15., 00:42   |    

Összeméri erejét a két újonc

Három mérkőzést játszanak szombaton az OTP Bank Liga hetedik fordulójában.

VIDEOTON–DIÓSGYŐRI VTK
(Szeptember 15., szombat, 14.00)

A székesfehérváriak a legutóbbi három fordulóban – az Eger, a Haladás és a Siófok ellen – győztek, 9 pontot szereztek. Ezzel kijavították viszonylag gyengébb idénykezdetüket. Az első hat fordulóból négyszer játszottak otthon. Paulo Sousa eddig 22 játékost küldött pályára, közülük csak Mladen Bozsovics kapus és a fiatal Kovács István játszott minden találkozón. Két új szerzemény, Kaká és Paraibá már játszottak a Kaposvár elleni Ligakupa-találkozón. A Vidi nyilván kiválóan feltérképezte a Diósgyőrt, a borsodiak korábbi edzője, Benczés Miklós a Felcsút edzője. A DVTK a legutóbbi három mérkőzéséből csak egyet nyert meg, egyébként a mostani mindössze a harmadik idegenbeli mérkőzése lesz a bajnoki szezonban. A keret, amelyben egyébként Elek Ákos és Gosztonyi András személyében két olyan játékos is akad, aki a Videotonnal nyert bajnoki címet 2011-ben, sokat erősödött a napokban: Rudolf Gergely csatlakozott a csapathoz. A két csapat az 1998–1999-es idény óta hét bajnoki mérkőzést játszott Székesfehérváron, mindegyiket a hazai csapat nyerte meg. A borsodi piros-fehérek 14 esztendeje nyertek legutóbb a Sóstói Stadionban.

MVM PAKS–FGSZ SIÓFOK
(Szeptember 15., szombat, 16.00)

A Paks a legutóbbi fordulóban, már a legújabb edző, Tomiszlav Szivics irányításával szerezte meg első bajnoki győzelmét. A zöld-fehérek mérlege 1 győzelem, 3 döntetlen, 2 vereség. Az eddigi mérkőzéseken 19 futballista szerepelt, viszonylag sokan, hatan játszottak az összes találkozón. A hazai mérleg gyenge: két vereség, egy döntetlen. A Siófok a sereghajtó, a hat fordulóban mindössze egy pontot szerzett, igaz, azt vendégként, a Fáy utcában, az Eger ellen. Huszonhat játékosa szerepelt már az eddigi fordulókban, négyen léptek hatszor is pályára. A két csapat egymás elleni mérlege a Pakson játszott találkozókat tekintve (is) kiegyenlített. A tolnaiak az első hazai bajnokijukat megnyerték a Siófok ellen, de azóta nyeretlenek. A legutóbbi négy paksi meccsből három döntetlennel, egy vendéggyőzelemmel végződött.

KTE-PHOENIX MECANO–LOMBARD PÁPA TERMÁL FC
(Szeptember 15., szombat, 16.00)

A KTE úgy is csak az utolsó előtti, hogy a legutóbbi fordulóban megszerezte első győzelmét. A lila-fehérek eddig minden találkozójukon egy gólt szereztek. Hazai pályán eddig két bajnokit vívtak a szezonban, és csak egy pontot szereztek a lehetséges hatból. A keretből 23-an léptek pályára, négyen (három légiós és Sós Márkó) szerepeltek minden találkozón. A pápaiak a legutóbbi forduló előtt edzőt váltottak, szerződést bontottak Bene Ferenccel. Kovács László, a korábbi kapusedző irányította a csapatot a Kaposvár ellen, irányításával a Pápa megszerezte az első győzelmét. A bajnoki szünetben Bíró Péter tulajdonos új vezetőedzőt szerződtetett, a klubnál korábban már dolgozott Zsivóczky Gyula személyében. A vendégek közül nyolc játékos eddig minden bajnokin pályára lépett. A pápaiaknál vélhetően játszik majd az augusztus utolsó napjaiban visszatért Marics is. A két csapat legutóbbi három kecskeméti mérkőzéséből egy döntetlenül végződött, egyet a KTE, egyet pedig a Pápa nyert.

MTK BUDAPEST–EGRI FC
(Szeptember 15., szombat, 18.30)

Két újonc csap össze, a hazai csapat a mezőny egyedüli veretlenként vezeti a táblázatot, a vendég a legutóbbi idegenbeli mérkőzésén szerezte meg első győzelmét. Az MTK a legutóbbi három bajnoki meccsén egyaránt két gólt szerzett, mindhármat megnyerte. Garami József eddig 21 játékost küldött pályára, hatan mind a hat mérkőzésen játszottak. Sérülések miatt a vezetőedző várhatóan újoncot avat a 18 éves Poór Patrik személyében, a fiatal játékos korábban a Liverpool FC korosztályos csapatában is szerepelt. Az egriek az idény során először játszanak idegenbeli bajnokit Budapesten. A legutóbbi két fordulóban négy pontot szereztek. Simon Antal vezetőedző eddig 19 játékost küldött pályára, heten játszottak minden találkozón. Az Eger legutóbb 1986 augusztusában játszott élvonalbeli bajnoki mérkőzést a Hungária körúton, akkor 6-1-re veszített.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS