Kiütéses sikerek, öt góllal ünnepelte ezüstérmét a Puskás Akadémia

2021. május. 09., 19:36   |    

Kiütéses sikerek, öt góllal ünnepelte ezüstérmét a Puskás Akadémia

Gólzáporos győzelmekkel ért véget az OTP Bank Liga-idény. A Puskás Akadémia 5-0-s győzelmével megszerezte az ezüstérmet, így a MOL Fehérvár hiába nyert 4-0-ra Miskolcon, maradt a harmadik helyen. A Kisvárda 5-1-re legyőzte a gólrekordot felállító, a bajnokságot negyedikként záró Paksot.

Puskás Akadémia FC - Budafoki MTE 5-0 (4-0)
Gólszerző: Nagy Zs. (8., 16.), Knezevic (15.), Slagveer (34.), Spandler (73.)
Puskás Akadémia: Auerbach - Szolnoki, Joao Nunes, Spandler, Deutsch L. (Ganbold 85.) -Urblík (Corbu 77.), van Nieff (Ominger 77.) - Slagveer (Baluta 87.), Knezevic, Nagy Zs. - Komáromi (Weslen Júnior 85.)
Budafok: Kovács Z. - Margitics (Fekete M. 77.), Jagodics M., Oláh B. (Huszti A. a szünetben), Zeke - Filkor, Micsinai (Csonka a szünetben) - Ihrig-Farkas (Lőrinczy a szünetben), Takács R. (Kulcsár K. 59.), Medgyes S. - Kovács D.

A Puskás Akadémiának egy pont is elég lett volna a történelmi ezüstéremhez, de a házigazda semmit sem bízott a véletlenre, már a találkozó elején megnyugtató előnyre tett szert: 8 perc alatt három gólt lőtt, ebből Nagy Zsolt kettőt, míg Josip Knezevic egyet vállalt. Az utolsó helyen álló és már kiesett Budafok hitehagyottan játszott, semmilyen ellenállást nem tanúsított, valóban osztálykülönbség volt a két csapat között. A hazaiak láthatóan élvezték a játékot, sorra alakították ki a helyzeteket a vendégkapu előtt és Luciano Slagveer fejesével a szünet előtt tovább növelték előnyüket. Fordulást követően kiegyenlítettebbé vált a meccs, a felcsúti gárda visszavett a tempóból, míg a budafokiak rendezték a soraikat, s olykor a kapura is veszélyt jelentettek. A Puskás Akadémia végül öt góllal nyert, mert negyedórával a vége előtt Spandler Csaba is betalált fejjel. A Puskás Akadémia játékosai és szakmai stábjának tagjai a mérkőzés után Berzi Sándortól, az MLSZ alelnökétől vették át ezüstérmeiket.

Diósgyőri VTK-MOL Fehérvár FC 0-4 (0-1)
Gólszerzők: Petrjak (44.), Nikolics (55., 90.), Zivzivadze (79.)
DVTK: Malenica - Polgár, Szűcs, Milovic, Soldo (Makrai, 75.) - Max (Zivulic, 59.), Molnár G. (Iszlai, 85.), Grozav - Grgic, Drazic (Ivanovski, 75.), Suljic (Márkvárt, 59.)
MOL Fehérvár: Kovács D. - Bamgboye, Fiola, Musliu, Stopira - Dárdai (Bourard, 80.), Nego, Houri (Alef, 71.), Petrjak - Szabó L. (Zivzivadze, 62.), Nikolics

A mérkőzés elején betalált a hazaiak kapujába, majd büntetőhöz is jutott, az első félidő hajrájáig mégis gól nélkül maradt a Fehérvár, amely mezőnyfölényben futballozott, és ellenfelénél jóval többet támadott. A kilencedik percben szerzett gól les miatt érvénytelen volt, a játékrész felénél megítélt tizenegyest pedig Nikolics kihagyta, illetve Malenica kivédte. A szünet előtt egy perccel viszont Dárdai baloldali beadására jól érkezett Petrjak, és szép fejessel juttatta vezetéshez a játékot irányító csapatát. Hazai helyzettel kezdődött a második félidő, de aztán megint átvette az irányítást a Fehérvár, amely pontos passzolgatást követően csakhamar növelni tudta előnyét. Egy-egy hazai akcióban volt esély a gólszerzésre, de kimaradtak a lehetőségek, a másik oldalon viszont nem, így magabiztos vendéggyőzelem született. A székesfehérvári csapat bronzérmesként fejezte be a bajnokságot, így indulhat az UEFA Konferencia Ligában, a hazai együttes pedig a 11. helyen végzett.

Kisvárda Master Good-Paksi FC 5-1 (4-0)
Gólszerzők: Viana (8.), Melnyik (13.), Ötvös (34.), Leoni (45.), Camaj (86.), illetve Haraszti (67., 11-esből)
Kisvárda Master Good: Dombó (Odincov, 84.) - Hej, Kravcsenko (Prenga, 77.), Cirkovic, Leoni - Melnyik, Karabeljov - Sassá (Camaj, 77.), Ötvös (Horváth Z., 65.), Kovácsréti - Viana (Zlici, 65.)
Paksi FC: Holczer - Lorentz, Böde, Szélpál, Szabó J. - Papp - Bertus (Kulcsár, a szünetben), Bognár (Haraszti, a szünetben), Szakály (Nagy R., a szünetben), Szabó B. (Sajbán, 77.) - Hahn (Balogh B., a szünetben)

Kiegyenlített küzdelmet hozott a mérkőzés eleje, majd a Kisvárda egy szögletet követően első lehetőségét gólra váltotta. Mielőtt felocsúdott volna a Paks, újabb gólt kapott egy labdaeladás után. A kétgólos hátrány alaposan visszavetette a vendégeket, akiknek komoly helyzetük sem volt a szépítéshez, ellenben a hazaiak egy újabb sarokrúgás után növelték az előnyüket, a szünet előtt pedig jószerivel el is döntötték az összecsapást. A szünetben négyet cserélt Bognár György, a Paks vezetőedzője, azonban csapatán ez sem segített: a második játékrész kisvárdai ziccerrel indult, Holczer bravúrja akadályozta meg az ötödik gólt. A Paks továbbra is pontatlanul futballozott, de büntetőből sikerült megszereznie a becsületgólt, azonban további felzárkózásra nem volt esélye, sőt, a Kisvárda még egyszer eredményes volt a hajrában, és megérdemelten aratott fölényes győzelmet.  A Paks 76 találattal zárt az idényben, ami néggyel több, mint az eddigi csúcsot 2019 óta tartó Ferencvárosé.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS