Öt gólt lőtt Kecskeméten a Videoton FC

2013. május. 26., 21:06   |    

Öt gólt lőtt Kecskeméten a Videoton FC

Az OTP Bank Liga 29 fordulójának vasárnapi játéknapján két meccsen 11 gól született.

DVSC-Teva - Ferencváros 1-2 (1-2)
Vezette:
Bognár Tamás (Kispál Róbert, L. Tóth Lajos)
Gólszerző: Coulibaly (11-esből) a 32., Coulibaly (11-esből) a 90., ill. Somalia a 6., Jenner a 36., Perics a 83. percben

A 6. percben vezetéshez jutott a Ferencváros, a fiatal Holman Dávid szerzett labdát a debreceni térfélen, ügyesen ugratta ki Somáliát, aki 11 méterről a kapuba lőtt (0-1). Az első negyedóra után már a hazaiak játszottak veszélyesebben, a 32. percben, néhány elrontott helyzet után, a Szűcs Istvánnal szemben elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt Adamo Coulibaly értékesítette (1-1). A 36. percben egy jókora védelmi hibát Julian Jenner használt ki, és vette vissza a vendégek vezetését (1-2). A fordulás után előbb Józsi György lőtt kapufát, majd az 53. percben Máté Péter kiállításával emberelőnybe került a Ferencváros. A 83. percben megduplázta előnyét a Fradi, Jenner beadása után Milan Perics lőtt az üres kapuba (1-3). A 90. percben Coulibaly harcolt ki, majd értékesítette egy tizenegyest (2-3), de a vendégek győzelmét már nem tudta megakadályozni a Debrecen.



Kecskeméti TE-Phoenix Mecano - Videoton FC 1-5 (1-2)
Vezette:
Oláh gábor (Albert István, Medovarszki János)
Gólszerző: Mohl a 37., ill. Juhász a 16., Szolnoki a 22., Torghelle az 53., Paraiba a 62., Juhász a 85. percben

A Videoton FC a 16. percben szerzett vezetést, Gyurcsó Ádám ívelt szabadrúgásból a hazai kapu elé, Juhász Roland látványos mozdulattal fejelt a léc alá (0-1). Hat perccel később Szolnoki Roland növelte a vendégek előnyét, 20 méteres lövése után Borszéki kapus már csak beleérni tudott a labdába, a gólt nem akadályozhatta meg (0-2). A Kecskemét a 37. percben egy gólra felzárkózott, Rajczi Péter okos passza után Mohl Dávid lőtt 18 méterről a bal alsó sarokba (1-2). Az 53. percben Gyurcsó szöglete után nem tudtak felszabadítani a védők, így Torghelle Sándor elé került a labda, a csatár pedig közelről a hálóba továbbított (1-3). A 62. percben Paraiba is betalált, 14 méteres lövése után Mohlról pattant a kapuba a labda (1-4). A 82. percben tizenegyeshez jutott a Kecskemét, de Mohl lövését Tujvel kapus kivédte. A 85. percben kialakult a végeredmény, ismét Juhász volt eredményes, ezúttal egy szöglet után fejelt a hálóba (1-5). A Videoton FC sikerével bebiztosította második helyét (a Honvéd pontszámban beérheti a fehérváriakat, de gólkülönbségben mutatkozó 15 gólos hátrányát aligha tudja ledolgozni az utolsó fordulóban), míg a bronzéremre - és a nemzetközi kupaszereplés kiharcolására - az 51 pontos kispestieken kívül a 48 egységgel álló MTK-nak maradt halvány esélye, amennyiben a pontkülönbség eltüntetése mellett három gólt is hozni tud Marco Rossi együttesén jövő hétvégén. Az MTK a DVSC-t fogadja az utolsó fordulóban, a Honvéd pedig Szombathelyre látogat.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS