Öt gólt rúgott a Vidi az MTK-nak

2014. augusztus. 23., 22:34   |    

Öt gólt rúgott a Vidi az MTK-nak

Az OTP Bank Liga 5. fordulójának szombati játéknapján 5-0-ra nyert a Vidi az MTK ellen, gólnélküli döntetlent játszott a Paks és az Újpest, a Dunaújváros és a Kecskemét, valamint a a Győr Pápán.

MVM-PAKS–ÚJPEST FC 0-0
Vezette: Németh Ádám

A 25. percben Kecskés Tamás indította Hefflert, aki jobbról jobbal középre passzolt, beadására Könyves érkezett, és az ötös elől jobbal a jobb alsó mellé lőtt. A 38. percben Nagy passza után Suljic a tizenhatosról lőtt ballal a jobb felső fölé. A 45. percben újabb újpesti helyzetet láthattak a nézők, Vasziljevics tizenöt méterről középről lőtt ballal, a jobb felsőbe tartó labdát Kovács kifejelte. A 66. percben Rojo marad le éppen csak a bal alsó előtt Vasziljevics beadásáról. A 77. percben Simon balról szépen ívelt az ötös rövid sarkára Rojo elé, aki rosszul vette át a labdát, melyet Molnár kivetődve szögletre tolt. A későbbiekben nagy helyzet nem adódott, a gólnélküli döntetlennel mindkét együttes megőrizte veretlenségét.

KECSKEMÉTI TE–DUNAÚJVÁROS-PASE 0-0
Vezette:
Pintér Csaba

A két sereghajtó mérkőzése kecskeméti helyzettel indult. A 22. percben Szavics bal oldali szöglete után Karan fejelt hat méterről, de a léc alá tartó labdát Milinte fogta. A 40. percben Szavics huszonöt méteres szabadrúgása kipattant Milintéről, majd a labdát Novák juttatta a kapuba. A játékvezető először középkezdést rendelt el, de aztán asszisztense jelzésére visszavonta a találatot lesállás miatt. A 64. percben egy előre ívelt labdát Villám és Sárközi között szerzett meg Bebeto, és nyolc méterről a bal alsó sarok mellé lőtt. A 72. percben Csehi ívelte be a labdát balról, a középen érkező Thiago hat méterről fejelt kapura, de Tujvel bravúros mozdulattal kapu fölé tolta a labdát. A mérkőzés gólnélküli döntetlennel zárult.

VIDEOTON FC–MTK BUDAPEST
Vezette:
Farkas Ádám
Gólszerzők: Kovács a 2., Gyurcsó a 12., Kovács a 27., Nikolics az 55. percben

Már a mérkőzés elején lerohanta ellenfelét a listavezető. A 2. percben Gyurcsó lefutotta a jobb oldalon Vukmirt, és beadása rossz volt ugyan a középen érkező Nikolicsnak, de Nagy Kovács elé rúgta azt, a középpályás pedig az ötös elől jobbal a bal alsóba lőtt (1-0). A 12. percben Oliveira futtatta középen Gyurcsót, aki betört a tizenhatoson belülre és ballal higgadtan a jobb alsóba helyezett (2–0). A 27. percben Sándor a tizenhatos elől jobbal gyönyörű mozdulattal kiugratta Kovácsot, aki az ötös előteréig vezette a labdát, majd kissé jobbról, jobb külsővel a jobb sarokba nyesett (3–0). Gyurcsó bal oldali szögletét az ötösről Nikolics jobbal az üres kapu közepébe belsőzte (0-4). Gyurcsó a jobbról pontosan gurított vissza Feczesin elé, aki az ötös rövid sarka előtt sarokkal a kapuba talált, kialakítva ezzel a végeredményt. A Vidi továbbra is hibátlan és listavezető.

LOMBARD PÁPA TERMÁL FC–GYŐRI ETO FC
Vezette: Erdős József

Rendkívüli esőzés közepette rendezték a szombati játéknap utolsó mérkőzését a Perutz Stadionban. A 13. percben egy bal oldali beadás után Priskin előzte meg emberét, majd bólintott az ötös sarkáról, Szűcsnek kellett térdre rogynia, hogy felszedje a labdát. A 24. percben ismét a válogatott csatár veszélyeztetett, gyönyörűen lépett ki a győri játékos, majd kiszorított szögből tüzelt, Szűcs védett hatalmasat. Az 59. percben Rudolf pöccintése után Andrics lépett ki és bombázott tizenöt méterről, ismét a hazaiak kapusa védett bravúrral. A 88. percben Rudolf vihette teljesen üresen a kapusra a labdát, a pápai azonban hihetetlen rutinnal jól zárta a szöget, és meg is fogta a laposan gurított labdát. A mérkőzés további részében többet próbálkozott a Győr, de gól nem született.

A további program

Augusztus 24., vasárnap:
Ferencváros–Nyíregyháza Spartacus 16.30
PMFC-Matias–Diósgyőri VTK 18.30
DVSC-TEVA–Szombathelyi Haladás 20.30

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS