Öt gólt szerezve jutott tovább a Ferencváros

2022. július. 13., 22:10   |    

Öt gólt szerezve jutott tovább a Ferencváros

A Bajnokok Ligája selejtezőjének 1. fordulójában a Ferencváros hazai pályán 5-1-re legyőzte a kazah Tobolt, és bejutott a 2. fordulóba, ahol a szlovák bajnok Slovan Bratislava lesz az ellenfele.

Bajnokok Ligája, selejtező, 1. forduló, visszavágó:
Ferencvárosi TC-Tobol Kosztanaj (kazah) 5-1 (3-1)
Gólszerzők: Traoré (4., 17.), Laidouni (21.), Bassey (74., 91.), illetve Szergejev (23.)
Piros lap: Muzsikov (81.)
Továbbjutott: a Ferencvárosi TC 5-1-es összesítéssel.
Ferencvárosi TC: Dibusz - Wingo, S. Mmaee, Kovacevic (Knoester, 83.), Civic - Laidouni, Zachariassen (Mercier, 83.), Esiti (Loncar, 76.) - Nguen (Auzqui, 69.), Boli (Bassey, 69.), Traoré
Tobol Kosztanaj: Mokin - Kajrov, Malij, Tomasevic, Amanovic - Tagibergen, Jovancic, Zsarinbetov (Muzsikov, 68.) - Tosic (Zsakszilikov, 78.), Szergejev (Deble, 75.), Brigido (Vukadinovic, 75.)

A múlt heti gól nélküli első felvonást követően a Ferencváros azonnal egyértelművé tette, hogy mielőbb el akarja dönteni a párharcot. Az első percben ugyan a keresztléc még megmentette a Tobolt, de nem sokkal később Traoré fejjel már nem hibázott. A folytatásban is nyomasztó fölényben futballozott a magyar bajnok, amely bő húsz perc alatt háromgólos előnyt dolgozott ki, igaz, a harmadik találatra azonnal érkezett válasz a kazahoktól. Ez sem szegte kedvét a nagy lendülettel és elszántsággal játszó FTC-nek, amely akár öt-hat góllal is vezethetett volna a szünetben, ha kicsit élesebbek és koncentráltabbak a csatárai. A folytatásra valamelyest visszavett a tempóból a hazai csapat, ez pedig lehetőséget teremtett a vendégakciókra. A Tobol szimpatikusan küzdött és próbálkozott rendületlenül, volt is néhány helyzete a kissé bizonytalan ferencvárosi védelemnek köszönhetően, de csak lesgólt szerzett, így a magyar továbbjutás egy pillanatra sem forgott veszélyben. Az FTC-nek is megvoltak a maga lehetőségei a második félidőben, ezek közül kettőt értékesített, amivel rendkívül magabiztosan lépett a következő körbe. Az FTC-re a Holman Dávidot is foglalkoztató szlovák Slovan Bratislava vár a második körben, a főtáblára kerüléshez négy párharcot kell nyerni.

 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS