Öt meccs, huszonegy gól

2008. augusztus. 09., 23:26   |    

Öt meccs, huszonegy gól

A Soproni Liga harmadik forduljának szombati játéknapja gólgazdag mérkőzéseket hozott, átlagban több mint négy gólt láthattak a nézők.

A hajrában fordított a ZTE

REAC - ZTE FC 2-3 (1-1)
Vezette: Bede Ferenc (Kelemen Attila, Fehér Gyula)
Gólszerző: Nyerges (11-esből) a 17., Dancs az 51., illetve Waltner (11-esből) az 5., Meye a 81., Máté a 87. percben

A Zalaegerszeg gyorsan megszerezte a vezetést, a Waltner Róbert elleni szabálytalanságért ítélt büntetőt a sértett értékesítette (0-1). A 17. percben a REAC is kapott egy tizenegyest, Nyerges Krisztián magabiztosan lőtt a léc alá (1-1). Az első félórában élvezetes találkozó a szünet előtt kissé ellaposodott, de a fordulás után ismét felpörögtek az események: az 51. percben Lisztes Krisztián passzát követően Dancs Roland 20 méterről lőtte ki a bal felső sarkot (2-1). A hajráig jól tartotta előnyét a REAC (sőt, a hazaiak két ziccert is hibáztak), ám az utolsó percek a vendégeké voltak: Hajdú Norbert beívelése után Matej Miljatovic fejelte Roguy Meye elé, aki 14 méterről a kapu jobb alsó sarkába lőtt (2-2). Az utolsó pillanatokban a ZTE a győztes gólt is megszerezte: Hajdú Norbert szöglete után Máté Péter 14 méterről a bal felső sarokba helyezett (2-3).

Esélyt sem adott a Haladás

Szombathelyi Haladás - Nyíregyháza Spartacus 3-0 (2-0)
Vezette:
Szilasi Szabolcs (Lémon Oszkár, Iványi István)
Gólszerző: Oross a 39., Rajos a 41., Rajos az 50. percben

A Haladás végig irányította a mérkőzést, az első hazai gólra mégis 36 percet kellett várni, ekkor Kenesei Krisztián szabadrúgását követően az Illyés Dánielről kipattanó labdát Oross Márton gurította közelről a kapuba (1-0). Két perccel később már kettő volt a hazai előny: Kenesei passza után Rajos Gábor 8 méterről magabiztosan vette be a vendég kaput (2-0). Rögtön a szünet után nőtt a Haladás előnye, Sipos Norbert bal oldali beadása után Rajos estében, hat méterről talált a hálóba (3-0). A folytatásban is kizárólag a hazaiak előtt adódtak lehetőségek, ezekből azonban már nem lett gól, a Haladás győzelmének jogosságához nem férhetett kétség.

Szerencsés góllal nyert az Újpest

BFC Siófok - Újpest FC 0-1 (0-0)
Vezette: Berger József (Forgács Attila, Deutsch Szabolcs)
Gólszerző: Rajczi a 83. percben
Kiállítva: Mogyorósi a 83. percben

Siófokon gólokban nem, helyzetekben azonban bővelkedett a találkozó. Az első félidőben mindkét gárdának voltak lehetőségei, ám ezekből nem lett semmi, mindkét támadósor pontatlan volt a befejezéseknél. Az újpestiek valamivel aktívabbak voltak és a második félidő hajrájában meg is szerezték a három pontot érő gólt: Mohamed Remili bal oldali beadása után szerencsés körülmények között került Rajczi Péterhez a labda, aki mellel sodorta azt a hálóba (0-1). A gól után emberhátrányba is került a Siófok, Mogyorósi József kapott piros lapot. A lefújásig újabb gól már nem esett, a rutinosabb vendégek mindhárom pontot elvitték a Balaton partjáról.

Tíz emberrel is jobb volt az MTK

Vasas - MTK Budapest 0-4 (0-2)

Vezette: Iványi Zoltán, Albert István, Pápai Zoltán)
Gólszerző: Urbán a 8., Pál a 30., Kecskés az 52., Hrepka a 74. percben
Kiállítva: Lambulic a 37. percben

A bajnokságban eddig nyeretlen MTK magabiztosan hozta el a három pontot a két mérkőzésen hat pontot gyűjtő Vasas otthonából. Az első gólra mindössze 8 percet kellett várni, ekkor Vadnai Dániel távoli lövése lepattant a hazaiak kapusáról, Borszéki Csabáról, a kipattanó labdát Urbán Gábor közelről pofozta a kapuba (0-1). A 30. percben Pál András egyéni akciója végén már kétgólos volt a vendégek előnye: a támadó a védők közt kibújva 12 méterről lőtte ki a bal alsó sarkot (0-2). A 37. percben megfogyatkozott az MTK: Mladen Lambulic ütésért kapott piros lapot. A Vasas azonban emberelőnyben sem találta a játék ritmusát, és az 52. percben újabb gólt kapott: Kecskés Tamás 25 méterről, szabadrúgásból vette be a kaput (0-3). A 74. percben Hrepka Ádám került ziccerbe egy nagy védelmi hibát követően, elvitte a labdát a kifutó kapus mellett, majd az üres kapuba passzolt (0-4). A Vasas erejéből a szépítésre sem futotta, az MTK teljesen megérdemelten nyerte a találkozó.

Góleső Kaposvárott

Gabona Trans-Kaposvár - Paksi FC 3-5 (1-4)

Vezette: Szabó Sándor (Farkas Balázs, Butkai Zsolt)
Gólszerző: Zahorecz (11-esből) a 30., Zahorecz (11-esből) az 51., Farkas K. a 75., illetve Báló a 7., Báló a 15., Kiss T. a 32., Tököli a 41., Csehi a 76. percben

Remek első félidőt láthatott a közönség, a szünetig öt gól is esett a találkozón. A vendégek szereztek vezetést a 7. percben, amikor Kiss Tamás jobb oldali beadása után Báló Tamás közelről továbbított a kapuba (0-1). A 15. percben növelte az előnyét a tolnai gárda: ezúttal Tököli Attila volt az előkészítő, a befejező pedig ismét Báló, aki 8 méterről fejelt a bal sarokba (0-2). A kaposváriak a 31. percben Zahorecz Krisztián 11-esből lőtt góljával szépítettek (1-2). Mindössze két percig volt egy gól a különbség, egy kapu előtti kavarodás után Kiss Tamás közelről talált a hálóba (1-3). Kiss a 41. percben előkészítő szerepet vállalt, Tököli Attilát hozta helyzetbe, aki egy csel után a kapuba passzolt (1-4). Fordulás után gyorsan feljebb zárkózott a Rákóczi: a hazaiak ismét büntetőből voltak eredményesek és újfent Zahorecz volt az ítéletvégrehajtó (2-4). A 75. percben egy gólra csökkent a különbség a két gárda között: Kovácsevics Róbert lőtt kapura 18 méterről, Kovács Attila még védett, de a kipattanót Farkas Krisztián 5 méterről a hálóba stukkolta (3-4). A paksiak a 76. percben ötödik góljukat is megszerezték, Csehi Tamás szerzett labdát a hazai 16-os előterében, majd 14 méterről bevette a kaput (3-5). Újabb találat már nem esett, a vendégek remek mérkőzésen szereztek három pontot.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS