Ötgólos Fradi-siker Újpesten, először nyert Kisvárdán a Paks

2024. február. 25., 20:02   |    

Ötgólos Fradi-siker Újpesten, először nyert Kisvárdán a Paks

Az éllovas Paks és a második helyezett Ferencváros is begyűjtötte a három pontot idegenbeli bajnokiján. A fővárosi zöld-fehérek kiütéssel nyerték a derbit.

Kisvárda Master Good-Paksi FC 0-1 (0-1)

Az első negyedórában a Paksnak volt egy helyzete, Windecker fejelt szépen, ettől eltekintve azonban nem igazán forogtak veszélyben a kapuk, bár mindkét csapat többször eljutott ellenfele 16-osáig. A következő 15 percben is a paksiak előtt adódott nagy helyzet, megint Windecker járt közel a gólszerzéshez, de a hazai kapus reflexmozdulattal hárított. Éppen eltelt fél óra, amikor tizenegyeshez jutott a vendég csapat, mert Matic elrúgta Tóth Barna támaszkodó lábát. A büntetőt Mezei magabiztosan hajtotta végre: a kapu bal oldalába lőtt. Az első komoly hazai gólszerzési lehetőségre csaknem negyven percet kellett várni. A második félidőre három helyen változtatott a hazai csapat összeállításán Feczkó Tamás vezetőedző. Mindjárt a játékrész elején mindkét csapat nagy gólhelyzetbe került, majd az 57. percben a Kisvárda 11-eshez jutott, mert Szappanos egy jobb oldalról elvégzett szabadrúgásnál durván jött ki a kapujából, két hazai játékost is letarolt. A büntetőt Mesanovic végezte el a 60. percben, Szappanos azonban balra vetődve védett és az ismétlésnél is a helyén volt. A második félidő közepe előtt megtörtént mind az öt hazai csere, és ez meg is látszott a teljesítményen, a Kisvárda aktívabban futballozott, mint az első félidőben. A hajrá előtt kapuscserére kényszerült a Paks, a kifutó Szappanos ütközött felugorva Mesanoviccsal, a talajra érkezésnél pedig megbicsaklott a térde. Nagyon nyomott a végén a Kisvárda, kapufáig is eljutott, de nem tudott egyenlíteni. 

Újpest FC-Ferencvárosi TC 0-5 (0-2)
    
A Újpest bátran kezdte a mérkőzést, magasan támadta le ellenfelét, a Ferencváros pedig bizonytalan volt az első percekben. Az első félidő nagy részében azonban egyik csapat sem vállalt sok kockázatot, emiatt jó darabig nem alakult ki komoly helyzet. A nagy küzdelmet, kemény párharcokat hozó mezőnyjátékban sok volt a hiba mindkét oldalon. A góllövőlistán éllovas Varga révén szerzett vezetést az FTC, a válogatott csatár Katonától kapott jó átadást középen, kicselezte védőjét, majd Banai mellett a kapuba lőtt. A 45. percben megint ez a két játékos hozott össze gólt, ezúttal Katona jobbról passzolt középre Varga pedig az ötösről a hosszúba pörgetett. A Ferencváros a kapu előtt határozottabb volt, ennek köszönhetően vonulhatott stabil előnnyel pihenőre. A második félidőre három helyen változtatott az összeállításon Mészöly Géza, az Újpest éppen ezen a napon 57 éves vezetőedzője, majd sérülés miatt hamar negyedik cserére is kényszerült. Aktív, de kapura továbbra is veszélytelen volt a hazai csapat. Hatvan perc elteltével Dejan Stankovic is hármat cserélt, majd az egyik újonnan pályára lépő játékos, Marquinhos nagyon hamar gólpasszt adott Loncarnak. Ezzel gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés, ráadásul Loncar előkészítőként is jeleskedett, kétszer hozta helyzetbe a Vargához hasonlóan duplázó Pesicet. A mérkőzés végére szétesett a hazaiak védelme, emiatt a Ferencváros az összecsapás utolsó negyedében könnyen alakított ki helyzeteket. A két csapat 240. alkalommal találkozott egymással az élvonalban, ez volt a 117. FTC-siker 61 újpesti győzelem és 62 döntetlen mellett. A Ferencváros sorozatban 15-ödször nyerte meg a derbit, ezzel beállította eddigi leghosszabb szériáját, amely 1905 és 1916 között jött össze.

OTP Bank Liga NB I. 22. forduló

Sorsolás
2024. 02. 23. 20:00
Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024. 02. 24. 12:30
ZTE Aréna
2024. 02. 24. 15:00
DVTK Stadion
2024. 02. 24. 17:30
Debreceni Nagyerdei Stadion
2024. 02. 25. 15:00
Kisvárdai Várkerti Stadion
2024. 02. 25. 17:30
Szusza Ferenc Stadion

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Pontot vesztett a Vasas, lőtávolban az ETO
Bajnokságok / Kupák
Bebiztosíthatja a feljutását a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi és debreceni győzelem a szombati játéknapon

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS