Ötgólos meccset veszített el a Ferencváros az Európa Ligában

2021. november. 04., 23:11   |    

Ötgólos meccset veszített el a Ferencváros az Európa Ligában

A Celtic a glasgow-i győzelme után a Groupama Arénában is megszerezte a három pontot az Európa Liga csoportkörében, miután 3-2-re legyőzte a magyar bajnokot. Vereségével a Ferencváros már nem léphet előre a negyedik helyről a hátralévő fordulókban.

Európa-liga, G csoport, 4. forduló:
Ferencváros-Celtic Glasgow (skót) 2-3 (1-2)
Gólszerzők: Juranovic (11., öngól), Uzuni (86.), illetve Furuhasi (3.), Jota (23.), Abada (60.)
Ferencváros: Bogdán - Somália, Blazic, S. Mmaee, Civic (Cabrja, 73.) - Laidouni, Vécsei (Loncar, 73.) - Nguen (R. Mmaee, 67.), Zachariassen (Mak, 67.), Zubkov (Szánthó, 81.) - Uzuni
Celtic Glasgow: Hart - Ralston, Carter-Vickers, Welsh (Scales, 89.), Juranovic - D. Turnbull, Bitton (McCarthy, 78.), C. McGregor - Abada (Forrest, 70.), Furuhasi (Jakumakisz, 70.), Jota (Johnston)

Rögtön az első percben ígéretes támadást vezetett a Ferencváros, de Nguen nagy helyzetben rosszul találta el a labdát. A vendégek a harmadik percben egy hatalmas hazai védelmi hibát követően megszerezték a vezetést. Nem kellett sokat várni az egyenlítésre, igaz, Zubkov góljához - amelyet később Juranovic öngóljaként könyvelt el az UEFA - nagy adag szerencsére is szükség volt. Hasonló körülmények között került újra előnybe a skót gárda, Jota lövése Vécsei vállán megpattanva jutott a hálóba. A rendkívül pörgős játékot és kemény párharcokat eredményező első fél óra után kicsit visszavettek a csapatok, a szünetig már nem változott az eredmény.

A fordulást követő első percekben mindkét csapat egyszer-egyszer eltalálta a felső lécet, a hazaiaktól Nguen különösen szép akció végén volt peches. Az 58. percben Blazic egy csodálatos mentéssel tartotta életben a zöld-fehéreket, a szlovén védő Furuhasi emelését követően segítette ki a tehetetlen Bogdánt, a következő helyzetből azonban gólt szerzett a Celtic. A skótok érthetően magabiztosan futballoztak, ezt támasztotta alá az is, hogy Ange Postecoglou az egyébként remeklő támadótrióját egyszerre cserélte le a 70. percben. A Celtic már látványosan a találkozó végét várta, amikor Uzuni egy gyönyörű góllal még visszahozta a hazai reményeket, de az egyenlítés már nem jött össze a Ferencvárosnak.  A Ferencváros a következő fordulóban, november 25-én a spanyol Real Betis vendége lesz-


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS