Ötöt lőtt Újpesten a Debrecen

2012. április. 01., 00:10   |    

Ötöt lőtt Újpesten a Debrecen

Az OTP Bank Liga 22. fordulójának vasárnapi játéknapján a DVSC kiütéssel nyert a Megyeri úton, a Videoton pedig az utolsó pillanatokban szerzett találattal győzte le a Honvédot.

Újpest FC - DVSC-TEVA 1-5 (0-3)

Vezette: Szabó Zsolt (Butkai Zsolt, Szalai Dániel)
Gólszerző: Kabát a 82. (11-esből), ill. Szakály a 9., Bódi a 22., Coulibaly a 40., Coulibaly a 60., Bódi a 74. percben

A debreceniek hamar mezőnyfölényt alakítottak ki, és a 9. percben a vezetést is megszerezték: egy rossz kirúgás után Adamo Coulibalyhoz került a labda a jobb oldalon, ő kétszer is elhúzta azt a kifutó kapus mellett, majd kapura lőtt, s bár a gólvonalon álló Lipták Zoltán elsőre megakadályozta a gólt, az érkező Szakály Péter közelről a kapuba fejelt (0-1). A 22. percben egy bal oldali akció végén Stevo Nikolic adott középre, a védők közt kilépő Bódi Ádám pedig közelről a kapuba passzolt (0-2). A 40. percben Bódi ment el a jobbösszekötő helyén, centerezése után Coulibalyt csak messziről nézték a védők, a támadó pedig élt a felkínált lehetőséggel, 11 méterről a jobb sarokba helyezett (0-3). A 60. percben sem volt a helyzet magaslatán az újpesti védelem, Coulibaly kapott labdát a 16-os bal sarkánál, majd egy csel után éles szögből a kapuba lőtt (0-4). A 74. percben egy jobb oldali akciót követően középen Bódi elé került a labda, aki futtából, 14 méterről lőtt a hálóba, ötre növelve csapata előnyét (0-5). Az újpestiek a 82. percben megszerezték a szépítő gólt, a Simon Krisztián elleni szabálytalanság után Kabát Péter tizenegyesből volt eredményes (1-5).


Videoton - Budapest Honvéd 1-0 (0-0)
Vezette:
Takács János (Erős Gábor, Farkas Balázs)
Gólszerző: Torghelle a 92. percben

Az első negyedórában egy-egy helyzet adódott mindkét kapu előtt, majd a 15. percben Torghelle Sándor találatát les miatt nem adta meg a játékvezető. A félidő hajrája a hazaiaké volt, de a Honvéd kapusa, Kemenes Szabolcs kétszer is nagy bravúrral védett, így a szünetig nem született gól. A 47. percben is a Honvéd kapujában kötött ki a labda, de kezezés előzte meg a találatot, maradt a 0-0. A hajrához közeledve a fehérváriak többször is közel jártak a gólszerzéshez, de a rendes játékidő leteltéig elhibázták a lehetőségeket. Úgy tűnt, hogy a Honvéd ponttal távozik a címvédőtől, de a 92. percben megszületett a hazaiak győztes találata: Alvaro Brachi előreívelése után a kapunak háttal álló, a télen éppen Kispestről igazolt Torghelle 13 méterről a bal alsó sarokba csúsztatott (1-0), megszerezve csapatának a győzelmet érő gólt.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS