OTP Bank Bozsik-program

2012. október. 24., 15:20   |    

OTP Bank Bozsik-program

A Magyar Labdarúgó Szövetség 2011-ben jelentette be az OTP Bank Bozsik-program újraindulását.

Információk az OTP Bank Bozsik-programról

dr. Csányi Sándor által vezetett elnökség idén nyáron újraindította az MLSZ korábbi utánpótlás-programjainak erényeit ötvöző, minden részletre kiterjedő tehetségkutató és foglalkoztató programját. Az OTP Bank Bozsik-program indulása alapvető fontosságú ahhoz, hogy hazánkban ismét európai színvonalú és elismertségű utánpótlás-nevelési rendszer alakulhasson ki.

A Bozsik-program fő célkitűzései a tömegesítés, a tehetségkutatás és a tehetségek fejlesztése. Ennek elérése érdekében a szövetség egységes, átlátható rendszert hozott létre, amely naprakész, hiteles és ellenőrizhető formában regisztrálja a programban résztvevő labdarúgókat. A verseny és képzési rendszer kialakítása megfelel az UEFA és a FIFA szakmai követelményeinek.

A program újraindítása révén a tudatosan tervezett és széles körben menedzselt utánpótlás-nevelés révén hamarosan a mainál sokkal több tehetséges fiatal focista kerülhet a pályákra, és ez belátható időn belül érezhető javulást jelenthet a hazai labdarúgás színvonalában.

Gyermek Egyesületi Program

A program célja: Az egyesületi tömegbázis kialakítása, a sportághoz kötődés megszilárdítása, technikai alapok megteremtése, a játékkészség alapjainak lerakása, a kreativitás ösztönzése. A program legfontosabb eleme a körzeti tornarendszer az U6-7, az U8-9 és az U10-11-es korosztályokban. Alapkövetelmény, hogy egy körzetben minimum 4-5 sportszervezet csapata szerepeljen a hatékony játék érdekében. A program tornarendező egyesületeket, egyesületi felkészítést és versenyeztetést támogat, a körzeti vezető edző, az alközpontvezető edző, megyei szakmai igazgató és a megyei utánpótlás koordinátorok szakmai felügyelete mellett. A körzeti tornákat az MLSZ által működtetett online adatbázisba regisztrálják a körzetvezető edzők. "BOZSIK - Gyermek Egyesületi Program - ELJÁRÁSI REND, SZAKMAI KÖVETELMÉNYEK" című dokumentum teljes részletességgel tartalmazza a program leírását.

Gyermeklabdarúgás/ Gyermek Intézményi Program

A program célja: A játék megszerettetése, az intézményi tömegbázis kialakítása és szélesítése, a tehetséges gyermekek sportszervezetekbe irányítása az 5-14 éves korosztályban.

Az iskolákban és óvodákban a tanórán kívüli labdarúgó foglalkozások és események támogatása. A heti 2 délutáni foglalkozáson a gyermekek számára biztosított a rendszeres képzés - játék - edzés - mérkőzés lehetőség. Az MLSZ a programban résztvevőket egységes regisztrációs és nyilvántartási rendszer működtetésével kíséri figyelemmel. A program támogatja az intézmények közötti körzeti-, megyei-, és országos labdarúgó rendezvények, (torna, fesztivál) lebonyolítását. Az MLSZ intézményi programja annak a szemléletnek és rendezvénytípusnak a meghonosításán fáradozik, amely részvétel és sikerélmény-orientált és kevésbé koncentrál a versenyzésre.

A Bozsik Intézményi Program "Versenykiírás, Eljárási Rend, Szakmai Követelmények" című dokumentum teljes részletességgel tartalmazza a tudnivalókat.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS