OTP Bank Bozsik-program: tízezer gyerek kezdte meg az U13-as tornákat

2013. szeptember. 29., 19:11   |    

OTP Bank Bozsik-program: tízezer gyerek kezdte meg az U13-as tornákat

Az U13-as tornák iránti érdeklődésről mindent elmond, hogy mintegy 900 sportszervezet több mint 10 ezer fiatal labdarúgója vesz részt rajtuk.

Az OTP Bank Bozsik-program U12/U13-as korosztályának őszi tornáin a most kezdődött idényben több mint 10 ezer ifjú focista vesz részt, az érintett sportszervezetek száma közel megduplázódott az előző évhez képest. A 19 megyében és Budapesten hatcsapatos kiemelt csoportokban szerepelnek az együttesek, ezen kívül alközpontonként ugyancsak hatos csoportokban mérik össze tudásukat a fiatalok. Minden csapat összesen 30 mérkőzésen (hat tornán, tornánként öt meccsen) lép pályára, a játékosok speciális, a kreativitást, gyorsaságot javító szabályok szerint játsszák le a találkozókat.

- A kisebb pályán 8+1-es csapatok mérkőznek egymással. Azzal, hogy a gyerekek kispályán, szűk területen játszanak, kevesebb idő alatt több játékhelyzettel találkoznak, és jobban hozzászoknak a gyorsabb játékhoz
- mondta az új rendszerű tornákról Kiss Baranyi Sándor, az OTP Bank Bozsik-program egyesületi programjának vezetője. - Azt várjuk, hogy az ilyen formában lebonyolított tornák hatással lesznek az egyesületeknél elvégzett edzések, foglalkozások jellegére is, reményeink szerint az egységes elvek mentén történő munka pozitívan hat a labdarúgók felkészültségére, és jelentősen javul a nagypályás futballra megérett labdarúgók játékminősége. Ezek a tornák nyújthatnak garanciát arra, hogy a fiatalok az életkori sajátosságoknak megfelelő körülmények között fejlődjenek, javuljon technikájuk, kreativitásuk, játékkészségük, valamint a gondolkodásuk sebessége.

Az U13-as mérkőzéseken a taktikai elemeknek még nincs különösebb jelentőségük, nem a csapat összteljesítménye számít, hanem a játékosok egyéni teljesítményei a csapatokban. Ennek megfelelően nem az eredmény a legfontosabb, nem készülnek tabellák, ranglisták sem, de a szakemberek árgus szemekkel figyelik a fiatalok játékát, feljegyzik a kiemelkedő teljesítményeket, illetve minden olyat jelet, ami arra utalhat, hogy az egyes focistákból a későbbiekben igazi játékosegyéniség válhat.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS