OTP Bank Liga, 1. forduló: számok, érdekességek

2012. július. 31., 21:07   |    

OTP Bank Liga, 1. forduló: számok, érdekességek

Számos érdekesség – azaz az OTP Bank Liga 2012–2013-as idénye első fordulójának néhány kuriózuma, elsősorban a számokból kiindulva.

SZOMBATHELYI HALADÁS–EGRI FC 4-2

– A Haladás továbbra is őrzi 2011. november 5. óta tartó hazai veretlenségét.

– A szombathelyiek november 19. óta minden hazai bajnokijukon lőttek gólt.

– Legutóbb négy gólt a Haladás május 5-én, a Paks ellen szerzett (5-0)

Halmosi Péter a csapat legutóbbi bajnoki mérkőzésén is szerzett gólt.

Kenesei Krisztián április 21. óta először szerzett bajnoki találatot.

Németh Norbert, az újonc Eger 31 éves játékosa hatodik élvonalbeli klubjában szerzett gólt. Az Eger neve a Kispest-Honvéd, a Győri ETO, az MTK, az Újpest és a Vasas mögé írandó a sorba.

– Az Eger legutóbb 1985. június 9-én szerzett két gólt idegenbeli bajnoki mérkőzésen, az NB I-ben. A Haladás ellen, Szombathelyen (2-1).

DIÓSGYŐRI VTK–ÚJPEST FC 2-1

–  A DVTK 2012-ben másodszor győzött hazai bajnoki mérkőzésen az Újpest ellen, s másodszor egy góllal.

– A Diósgyőr sorozatban harmadik hazai bajnoki mérkőzését nyerte meg, mindannyit egy góllal.

– A borsodiak spanyol légiósa, Fernando a márciusi találkozón is 1-0-ra alakította az állást, akkor az volt a meccs egyetlen gólja.

Seydi, a második gól szerzője legutóbb márciusban talált bajnoki meccsen a hálóba, akkor is Diósgyőrben.

– Az Újpest legutóbb 2011. november 18-án győzött idegenbeli bajnoki mérkőzésen, Pápán. A lila-fehérek rossz sorozata folytatódott.

Vermes Krisztián legutóbb 2010. április 17-én, a Nyíregyháza ellen, ugyancsak idegenben talált a mostani előtt bajnoki mérkőzésen a hálóba.

– Vermes, egyébként, sérülése miatt 2010. november 21-én, Székesfehérváron szerepelt ezt megelőzően legutóbb idegenbeli bajnoki mérkőzésen.

MVM PAKS–PMFC MATIAS 2-3

– A PMFC másodszor nyert a Paks ellen bajnoki mérkőzést, s ismét idegenben. 2006. november 4. után nyert ismét a baranyai együttes a paksiak ellen bajnokit.

– Nem tört meg a Paks rossz sorozata: a csapat élvonalbeli története kezdete óta még soha, sem bajnoki, sem Ligakupa-mérkőzésen nem tudta legyőzni hazai pályán a pécsieket.

– Ahogy a két csapat legutóbbi paksi mérkőzése, a mostani is sok gólt hozott. Igaz, az akkori nyolccal (4-4) szemben most 'csak' ötöt.

Heffler Norbert legutóbb még a Pápa színeiben, 2010. október 23-án szerzett bajnoki gólt. Paksi színekben ez volt az első találata.

–  Simon Attila góllal mutatkozott be a paksiaknál az NB I-ben. A csatárnak a Paks a hatodik élvonalbeli klubja, mindegyikben szerzett gólt.

– Egy másik új fiú is eredményes volt: a Kaposvárról érkezett Miroslav Grumic góllal debütált a Pécsben. Ott kezdte az új idényt, ahol a régit, még a Rákócziban abbahagyta: a somogyiaktól két góllal búcsúzott az utolsó fordulóban.

– A pécsi Wittrédi Dávid a kilencedik élvonalbeli mérkőzésén az első gólját érte el. Klubtársának, Zoran Zeljkovicnak is ez volt az első gólja a magyar NB I-ben.

– A pécsieknél hat új szerzemény lépett pályára, a paksiaknál csak kettő.

DVSC-TEVA–GYŐRI ETO 4-1

– A DVSC – amióta csak megnyerte első bajnoki címét 2005 tavaszán – minden esztendőben megnyerte a szezon első hazai bajnoki mérkőzését! Most is.

–  Tovább tart a Loki két sorozata. Legutóbb 2011. május 22-én kapott ki magyar bajnoki mérkőzésen, hazai pályán pedig 2011. április 16. óta veretlen.

–  Ibrahima Sidibe 2007. március 30. után szerzett ismét két gólt magyar bajnoki mérkőzésen. A csatár 2007. május 4-én játszott ezt megelőzően legutóbb bajnoki meccset Magyarországon.

Szakály Péter április 1. után szerzett ismét bajnoki gólt.

– A Győri ETO legutóbb 2006. december 2-án kapott idegenbeli bajnoki mérkőzésen négy gólt.

– A győri Nemanja Andric góllal mutatkozott be a magyar élvonalban.

Pintér Attila hat olyan játékost küldött pályára, aki az előző szezonban nem volt még a Győri ETO játékosa. A DVSC-ben csak a visszatérő Ibrahima Sidibe volt 'új' fiú.

FERENCVÁROSI TC–KTE-PHOENIX MECANO 1-1

Története során a Ferencváros most először nem győzött élvonalbeli mérkőzésen a KTE ellen.

– A zöld-fehér alakulat, amióta visszajutott az élvonalba, eddig mindig győzött, ha az első fordulóban hazai pályán szerepelt. Megszakadt a sorozat.

– A Fradi gólját szerző Alekszandar Alempijevics az előző idényben még a kecskemétiek játékosa volt. Miként a szintén pályára lépett Vladan Csukics is.

Jorginho, azaz Jorge da Silva góllal mutatkozott be a magyar NB I-ben.

– 2011. szeptember 17. óta először játszott döntetlent a KTE idegenbeli bajnoki mérkőzésen.

– A Ferencváros a legutóbbi öt hazai bajnoki mérkőzéséből csak egyet nyert meg, érdekes, hogy éppen a Kecskemét ellen, 2012. április 21-én.

–  A KTE a legutóbbi 19 idegenbeli bajnoki mérkőzése közül csak kettőn nem tudott gólt szerezni.

MTK BUDAPEST–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI 3-1

Rafe Wolfe 2009. november 7-én, még a Ferencváros játékosaként szerzett gólt az élvonalban – a mostanit megelőzően.

–  Tischler Patrik, akárcsak most, a két csapat legutóbbi élvonalbeli mérkőzésén, 2011. április 16-án is szerzett gólt.

– 2011. február 26. után győzött ismét az MTK két góllal NB I-es bajnoki mérkőzésen.

– A Kaposvár a legutóbbi három idegenbeli bajnokiját Budapesten játszotta. A Honvéd elleni döntetlen és a Vasas elleni győzelem után most kikapott.

Waltner Róbert 2009 nyara óta most először játszott az NB I-ben. A kaposvár, amelyben góllal mutatkozott be, az ötödik élvonalbeli csapata.


FGSZ SIÓFOK–BUDAPEST HONVÉD 0-1

– Tovább tart a Siófok rossz sorozata. A Balaton partján hét mérkőzésből egyen döntetlent játszott, hatot ellenben elveszített a Honvéd elleni hazai mérkőzéseken.

– A jó sorozat ellenben megtört: A Siófok 2007 óta először kapott ki az élvonalban az idény első hazai mérkőzésén.

– Hosszú idő után nyert ismét a Honvéd a nyitányon. Legutóbb 2009. július 25-én győzött a kispesti csapat a bajnokság első fordulójában, akkor a Kaposvárt verte meg a Bozsik-stadionban 3-1-re.

Alekszandar Ignjatovics góllal mutatkozott be a magyar NB I-ben.

– A kispestiek sorozatban a második idegenbeli mérkőzésüket nyerték meg, négy vereség után.

–  A találkozón Horváth Károly 61. első osztályú mérkőzésén irányította a siófokiakat, korábban szakmai igazgatóként, most először vezetőedzőként, ami rekord a klub történetében, ugyanis előzőleg a Kaszás Gábor, Gellei Imre, Varga István, Pusztai László négyes 60-60 élvonalbeli meccsel tartotta a csúcsot.

VIDEOTON FC–LOMBARD PÁPA TERMÁL FC 1-1

– Hazai pályán 5 mecs, 5 győzelem volt a Videoton mérlege a Pápa ellen. Odalett a százszázalékos mérleg.

– A Garancsi-érában most először kapott gólt a Videoton a Pápától a Sóstói Stadionban.

–  Nemanja Nikolics a Videoton legutóbbi négy, a Pápa elleni bajnoki találkozóján kivétel nélkül szerzett gólt – összesen ötöt.

–  Mindössze két olyan futballista lépett pályára a Videotonban, aki a 2011–2012-es szezonban nem játszott a fehérváriaknál, Haraszti Zsolt és Szekeres Adrián.

–  A pápaiaknál is két új labdarúgó debütált: Maróti Béla és Szabó Ottó. Előbbinek az ötödik, utóbbinak a hatodik élvonalbeli klubja a Pápa.

 


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS