Az újonc kiütötte a címvédőt

2018. október. 07., 20:02   |    

Az újonc kiütötte a címvédőt

A címvédő MOL Vidi FC nagy meglepetésre 3-0-ra kikapott a vendég MTK Budapesttől Felcsúton, a labdarúgó OTP Bank Liga tizedik fordulójának vasárnapi mérkőzésén. Az újonc fővárosi együttes sikerével a tabella harmadik helyére lépett előre.

MOL Vidi FC - MTK Budapest FC 0-3 (0-2)
Gólszerzők: Gera D. (22.), Kanta J. (36.), Bognár I. (71.)
Vidi: Tujvel - Nego, Juhász R., Fiola, Stopira - Nikolov, Hadzic (Pátkai M. 55.), Huszti (Hodzic 55.) - Kovács I., Milanov - M. Scepovic
MTK: Kychak - Ikenne-King, Balogh B., Pintér Á., Selin - Vass Á. - Gera D. (Farkas II. 80.), Kanta J. (Vogyicska 81.), Bognár I., Schäfer - Torghelle (Lencse 91.)

A csütörtökön még a Chelsea otthonában - az Európa-liga csoportkörében - mérkőzést játszó, ott 1-0-s veresége ellenére remekül helytálló MOL Vidi igen passzívan kezdte a meccset. A fővárosiak voltak kezdeményezőbbek, Bognár István révén egy kapufáig jutottak, majd Gera Dániel jóvoltából a vezetést is megszerezték. A vendégcsapat ezt követően sem ült rá a vezetésre és Kanta József pontos távoli lövésével a szünetig kettőre növelte előnyét. Boban Nikolov kihagyott ziccerével indult a második játékrész, tíz perc elteltével Marko Scepovic közeli lövését kellett védenie Artyom Kychaknak, hogy aztán Juhász Roland közeli fejese alig kerülje el a kapuját. Nyomott a Vidi, de gólt megint az MTK szerzett: Bognár István ballábas lövése talált utat Tomas Tujvel kapujába. A háromgólos hátrányba kerülő fehérváriak teljesen szétestek, míg a vendégek magabiztosan őrizték előnyüket és megérdemelten nyertek.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS