OTP Bank Liga: Az FTC után a Vidivel csap össze a DVTK

2018. március. 09., 14:44   |    

OTP Bank Liga: Az FTC után a Vidivel csap össze a DVTK

A listavezető Ferencváros a leghosszabb veretlenségi sorozattal rendelkező csapatot, a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő együttesét fogadja az OTP Bank Liga 22. fordulójában. A második helyen álló Videoton FC a zöld-fehérek legutóbbi legyőzőjével, a Diósgyőrrel játszik a Pancho Arénában. Mind a hat találkozót szombaton rendezik.

DEBRECENI VSC–ÚJPEST FC
(Debrecen, Nagyerdei Stadion, 14.30)

A Debrecen csak kicsivel kezdte jobban a tavaszi szezont, mint 2017 júliusában a teljes idényt, most öt, akkor hat pontot veszített az első két mérkőzésén. Herczeg András együttese a legutóbbi öt hazai bajnoki mérkőzéséből csak kettőt tudott megnyerni, 2018-ban a Nagyerdei Stadionban a Dorog elleni Magyar Kupa-meccsen, és a Balmazújváros elleni bajnokin is kikapott. Az Újpest májusban játszott legutóbb a Loki ellen Debrecenben, akkor 1–0-s vereséget szenvedett. Lassan öt éve nem nyert a DVSC vendégeként bajnoki mérkőzést. Nebojsa Vignjevics tavasszal eddig minden tétmérkőzését megnyerte, a Mezőkövesd elleni, hazai találkozó kivételével. Novemberben nyert 2–1-re a Nagyerdei Stadionban is, igaz, a Diósgyőr ellen. Miután mindössze három pont a hátránya a DVSC-vel szemben, győzelme esetén pontszámban utoléri a Lokit.

VASAS FC–BP. HONVÉD
(Újpest, Szusza Ferenc Stadion, 17.00)

Az OTP Bank Ligában még egyik csapat sem szerzett pontot 2018 tavaszán. A Vasas kifejezetten rossz sorozatban van, október 17. óta nyeretlen, a legutóbbi öt bajnoki meccsét elveszítette. Utóbbihoz hasonló mélyrepülésre 2015 őszén volt legutóbb példa. Pályaválasztóként, elsősorban a Megyeri úton, a Haladás elleni októberi 1-0 óta négyből négyet veszített. A címvédő Honvéd az első tavaszi fordulóban 5-2-re kikapott a Ferencvárostól, majd elmaradt a Videoton elleni találkozója. Supka Attila együttese szerdán megszerezte első győzelmét idei tétmérkőzésein, ha nem is könnyen, de legyőzte, s ezzel kiejtette a Merkantil Bank Ligában szereplő Siófokot a Magyar Kupából. A kispestiek minden eddigi idei tétmérkőzésükön kaptak gólt – igaz, szereztek is, méghozzá legalább kettőt.

PAKS FC–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Paks, Városi Stadion, 17.00)

A paksiak „változatos” eredményeket mutattak fel eddig 2018-as tétmérkőzéseiken, kettős vereséggel estek ki az Újpest ellen a Magyar Kupából, ellenben megnyerték a Diósgyőr elleni bajnokit, s pontot hoztak el Balmazújvárosból is. A négy mérkőzés közül csupán a hazai bajnokin szereztek gólt. Csertői Aurél együttese az OTP Bank Ligában, pályaválasztóként, a legutóbbi két meccsét megnyerte, ugyanakkor augusztus 5. óta, egyetlen kivétellel, mindig kapott gólt. Tavaly április 22. óta ellenben kizárólag a Ferencváros úszta meg kapott gól nélkül Pakson. A Puskás Akadémia versenyben maradt a Magyar Kupában, ellenben a bajnokságban mindkét eddigi tavaszi mérkőzése gól nélkül ért véget. Pintér Attila legénysége szeptember 9 óta nyeretlen vendégként az NB I-ben, de a legutóbbi két meccsén szerzett pontot.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ
(Ferencváros, Groupama Aréna, 17.00)

A zöld-fehérek legutóbb kikaptak Debrecenben a Diósgyőrtől, immár ugyanannyi pontot veszítettek, mint a Videoton. A hazai mérlegük ellenben kitűnő az utóbbi időben, s ezt csak javította az első tavaszi fordulóban a címvédő Bp. Honvéd elleni 5–2-es győzelem. Igaz, tavasszal már négy gólt kaptak, szeptember óta először fordult elő, hogy a Ferencváros két egymást követő bajnokin két-két gólt szedjen be. A Groupama Arénában ellenben augusztus 12., a Paks elleni döntetlen óta minden mérkőzését megnyerte, hét meccsen húsz gólt szerzett. Az újonc Balmazújváros jó eredményekkel a háta mögött érkezik majd a listavezetőhöz, a legutóbbi négy idegenbeli bajnokiján tíz pontot szerzett, minden mérkőzésen két gólt szerzett. Mint ahogyan két gólt szerzett ősszel a Ferencváros elleni bajnokiján is – igaz, ott Thomas Doll együttese 3–2-re nyert.

MEZŐKÖVESD-ZSÓRY FC–SWIETELSKY-HALADÁS FC
(Mezőkövesd, 17.00)

A mezőkövesdiek visszacsúsztak az utolsó helyre, de nincsenek rossz formában, legutóbb Újpesten nyertek 3–2-re, illetve immár hat bajnoki mérkőzésen maradtak veretlenek. A hazai mérlegük ugyanakkor kevésbé imponáló, július 22. (!) óta immár kilenc mérkőzésen nem tudtak nyerni. Tavaly április 12. óta kizárólag a Paksot tudták legyőzni, igaz, az atomváros együttesét kétszer is megverték. A Haladás kétarcú csapat lett az elmúlt időszakban, az új stadionja átadása óta szenzációs a hazai mérlege, hiszen minden mecsét megnyerte, vendégként ellenben alig szerez pontot. A majdnem egy évvel ezelőtt, 2017. március 16-i, Vasas elleni győzelem óta a Haladás tizenhárom idegenbeli bajnokit vívott, s csak egyet, a december 2-i, Puskás Akadémia ellenit nyerte meg.

VIDEOTON FC–DIÓSGYŐRI VTK
(Felcsút, Pancho Aréna, 19.30)

A Videoton mindössze egy tétmérkőzést játszott eddig 2018-ban (a legkevesebbet az OTP Bank Liga tizenkét csapatából), de azt megnyerte a mumusának számító Vasas ellen. Hazai (felcsúti) mérlege kiemelkedő, 2016. július 17. óta csupán kétszer kapott ki, mindkétszer az angyalföldiektől. Ám az is igaz, a Diósgyőr volt a legyőző a másfél évvel ezelőtti, július 17-én. A borsodiak legutóbb Debrecenben legyőzték a Ferencvárost, s ezzel javítottak bajnoki pozíciójukon. Ugyanakkor vendégként legutóbb kikaptak Pakson, s ha már a július közepi mérföldköveknél tartunk, 2017. július 16. óta mindössze a Haladás ellen tudtak idegenben bajnoki mérkőzést nyerni, kétszer is, mindkétszer Sopronban.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS