OTP Bank Liga: Sima Fradi-győzelem, góleső Pakson

2018. április. 07., 20:45   |    

OTP Bank Liga: Sima Fradi-győzelem, góleső Pakson

A Ferencváros hazai pályán 3-0-ra legyőzte a Mezőkövesd együttesét a labdarúgó NB I 25. fordulójának nyitómérkőzésén, szombaton. Hét gól, három duplázó, egy piros lap és vendégsiker Pakson

OTP Bank Liga, 25. forduló:
Ferencváros–Mezőkövesd Zsóry FC 3–0 (1–0)
Groupama Aréna, v.: Solymosi
gólszerzők: Böde (32.), Varga R. (50.), Georgijevic (87.)
sárga lap: Botka (39.), illetve Katanec (15.), Hudák (23.), Iszlai (63.), Lázár (69.)

Ferencváros: Dibusz - Lovrencsics G., Otigba, Blazic, Botka - Szpirovszki, Leandro, Paintsil - Varga R. (Koch, 82.), Böde (Georgijevic, 86.), Moutari (Nagy D., a szünetben)
    
Mezőkövesd Zsóry FC: Dombó - Farkas, Hudák, Katanec, Vadnai - Cseri, Mlinar (Misák, 65.), Iszlai, Bognár - Koszta (Lázár, 64.), Drazic

Az ötödik percben az éppen a Ferencvárostól szerződtetett Bognár István szabadrúgásából a vendégek veszélyeztettek először, ám ezt követően az első fél órában szinte alig történt említésre méltó esemény: a Mezőkövesd betömörült a saját térfelére, a listavezető mezőnyfölénye pedig meddő volt. A 32. percben aztán Leandro tökéletes kiugratásából Böde Dániel szerezte meg csapatának a vezetést.
 
A fordulás után gyorsan megduplázta előnyét a Ferencváros: egy baloldali beadást követően Böde felső lécről visszapattanó fejese után Varga Roland közvetlen közelről bólintott az üres kapuba. A második gól után lendületben maradt a második félidőben nagy mezőnyfölényben játszó hazai együttes, a hajrában pedig a csereként beállt Georgijevic is betalált, így összességében magabiztos Fradi-siker született.

 
Diósgyőri VTK–Swietelsky Haladás 1–2 (0–1)
Mezőkövesd, v.: Karakó
gólszerzők: Ugrai (61.), illetve Mészáros (20.), Kovács L. (49.)
sárga lap: Karan (28.), Lipták (84.), illetve Schimmer (26.), Williams (92.)

Diósgyőri VTK: Antal - Brkovic, Lipták, Karan (Tamás, a szünetben), Óvári (Sesztakov, 55.) - Kocsis G., Hasani, Vela, Ugrai - Ioannidisz, Bacsa (Makrai, 77.)

Swietelsky Haladás: Király - Schimmer, Wils, Kolcák, Bosnjak (Németh M., 66.) - Jagodics, Jancsó (Kovács L., 7.) - Mészáros, Rácz, Halmosi - Rabusic (Williams, 31.)

A mérkőzés elején nagy mezőnyfölényben játszott a Diósgyőr, mégis a Haladás gyors ellentámadásai jelentettek igazi veszélyt. Az első ilyen akció végén Antal még bravúrral hárítani tudott, de másodjára már ő sem volt képes megakadályozni a vendégek vezető találatát. A szünetig hátralévő időben is a hazaiak irányítottak, de komoly helyzetük nem akadt.
 
A folytatás tökéletesen indult a zöld-fehérek számára, ugyanis első támadásukból Kovács eredményes volt. A biztos előny tudatában a szombathelyiek visszahúzódtak, a DVTK így meddő mezőnyfölényben futballozott. Király kapujára ugyanakkor jószerivel semmiféle veszélyt nem jelentett, mígnem Ugrai váratlanul szépített egy jól helyezett lövéssel. A Diósgyőr ezt követően is fölényben játszott, de komoly lehetőségei nem voltak, sőt Antalnak kellett védenie ahhoz, hogy ne dőljön el a végleg a találkozó, amelyet azonban így is megnyert a szervezetten futballozó Haladás.
 
Vasas–Puskás Akadémia 1–2 (0–1)
Szusza Ferenc Stadion, v.: Iványi
gólszerzők: Mevoungou (93., öngól), illetve Spandler (22.), Radó (84.)
sárga lap: Berecz (45+1.), Vaskó (80.), illetve Trajkovski (15.), Diallo (23.), Poór (67.), Mevoungou (73.)

Vasas: Nagy G. - Burmeister, Benes, Risztevszki - Berecz, Egerszegi (Pavlov, 67.), Vida, Hangya - Remili (Vogyicska, a szünetben), Ádám, Barczi (Vaskó, 77.)

Puskás Akadémia: Hegedüs L. - Poór, Hegedűs J., Spandler, Trajkovski - Zsidai (Szakály P., 88.) Balogh B. - Molnár G. (Mevoungou, 65.), Knezevic, Perosevic - Diallo (Radó, 50.),

A mérkőzés elején a Vasas volt kezdeményezőbb, a 22. percben mégis a vendégek jutottak vezetéshez: egy felcsúti szabadrúgás után a védő Spandler Csaba volt eredményes közelről. A hátrányba került házigazdák a szünetig több helyzetet kidolgoztak, de a befejezéseknél nem voltak elég pontosak és szerencsések, így elmaradt az egyenlítés.
 
A második félidőben továbbra is az angyalföldiek irányították a játékot, mezőnyfölényük idővel ígéretes lehetőségeket eredményezett. Ám hiába érkeztek a kispadról a friss cserejátékosok - egyikük, az alapesetben középhátvéd Vaskó Tamás csatárként próbálkozott - a hazaiak nem tudtak egyenlíteni. A 84. percben aztán a felcsútiak Radó András góljával bebiztosították a győzelmüket. A Vasas a ráadásban egy öngóllal szépített, de így is pont nélkül maradt. 
 
A PAFC ezt megelőzően december 9-én nyert a bajnokságban, idén eddig háromszor döntetlent játszott és kétszer kikapott. Pintér Attila együttese a Vasas legyőzése előtt vendégként hét bajnoki összecsapásán volt nyeretlen.
 
Budapest Honvéd–Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 2–0 (0–0)
Bozsik Stadion, v.: Kassai
gólszerzők: Danilo (74.), Lanzafame (91., 11-esből)
sárga lap: Nagy G. (26.), Danilo (82.), illetve Horváth L. (73.), Habovda (76.), Sigér (69.)

Budapest Honvéd: Gróf - Heffler, Kamber, Baráth (Kosút, a szünetben) - Ikenne-King (Lukács, 70.), Gazdag (Danilo, 70.), Nagy G., Banó-Szabó, Kukoc - Eppel, Lanzafame

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő: Horváth L. - Uzoma, Tamás, Rus, Habovda - Haris, Majsuradze (Habovda, 80.), Sigér (Harsányi, 85.), Vajda - Andric, Sindagoridze (Arabuli, 62.)

A Honvéd az első perctől kezdve nagy fölényben futballozott, de komoly helyzetet nem tudott kidolgozni. A vendégek az első 45 percben nem találták el a kispestiek kapuját, ennek ellenére a második félidő elején a találkozó első ziccerét ők puskázták el. Ezt követően sokáig nem történt említésre máltó esemény, majd a csereként pályára lépő Danilo négy perccel az után, hogy Supka Attila pályára küldte, lefutotta ellenfelét és a kapuba lőtt.
 
A 84. percben óriási egyenlítési lehetőség adódott a Balmazújváros előtt, de Arabuli büntetőjét Gróf hárította. A 90. percben a Honvéd is 11-est kapott, Lanzafame pedig kis szerencsével, november 18. után újra gólt szerzett az élvonalban.
 
Paksi FC–Debreceni VSC 2–5 (0–2)
Paks, v.: Bognár
gólszerzők: Hahn (48., 69.), illetve Könyves (31., 40.), Tabakovic (49., 55.), Takács T. (64.)
kiállítva: Kulcsár D. (66.)
sárga lap: Szabó J. (53.), Nikházi (62.), Bertus (81.), illetve Könyves (42.)

Paks: Verpecz - Vági (Kulcsár D., a szünetben), Lenzsér, Gévay, Szabó J. - Papp K., Kecskés (Nikházi, a szünetben), Bertus, Haraszti (Fejes, 70.) - Hahn, Bartha

DVSC: Nagy S. - Kinyik, Bényei, Szatmári, Barna - Varga K. (Bereczki, 84.), Jovanovic, Tőzsér, Bódi - Tabakovic (Takács T., 56.), Könyves (Filip, 73.)

A mérkőzés kezdeti szakaszában a vendégek irányítottak, de aztán fokozatosan a Paks került fölénybe, kapufát is lőtt. Ennek fényében kissé meglepő volt, hogy a Debrecen vezetést szerzett, a remek formában lévő Könyves Norbert volt eredményes. A hazaiak nem tudtak reagálni, sőt Könyves egy kiugratást követően megduplázta az előnyt.
 
A szünet után gyors gólváltást láthatott a közönség, előbb Hahn lőtte ki 18 méterről a bal alsó sarkot, majd azonnal jött a válasz: Tabakovic egy baloldali beadás után kotorta a hálóba a labdát. A paksi védelem a folytatásban sem állt a helyzet magaslatán, Tabakovic is duplázott, majd néhány perccel később a helyére beállt Takács ugyancsak betalált.
 
Kulcsárt a félidő derekán reklamálásért kiállította a játékvezető, s ugyan Hahn második góljával emberhátrányban is szépíteni tudott a hazai csapat, ez már csak az eredmény kozmetikázására volt elegendő.
 
Videoton FC–Újpest FC 3–0 (1–0)
Felcsút, v.: Andó-Szabó
gólszerző: S. Scepovic (19.), Huszti (54.), Nego (84.)
sárga lap: Kálnoki-Kis (45.), Nagy D. (78.)
 
Videoton: Kovácsik - Nego, Juhász R., Vinícius, Stopira - Nikolov (Fiola 78.), Pátkai, Hadzic - Huszti (Kovács I. 85.) - Lazovic (Varga J. 87.), S. Scepovic

Újpest: Pajovic - Balázs B., Bojovic, Kálnoki-Kis, Litauszki, Mohl - Cseke (Obinna 64.), Nagy D. (Tischler 81.), Sankovic (Onovo 73.), Pauljevic - Novothny

A találkozó első húsz perce nagy hazai fölényt hozott, ami a 19. percben érett góllá: Huszti szögletét S. Scepovic fejelte az újpesti kapuba. A vendégegyüttes átvette a kezdeményezést, de kevés helyzetéből nem szerzett gólt.
 
A második félidő elején Huszti szabadrúgásból kettőre növelte a Videoton előnyét. A folytatásban is a hazaiak akarata érvényesült, az Újpest próbálkozásai nem jelentettek veszélyt. A végeredményt Nego alakította ki, mert bár a székesfehérváriak később kétszer, a 86. és a 93. percben is büntetőhöz jutottak, Kovács István mindkettőt kihagyta.
 
Az OTP Bank Liga góllövőlistája:
 
15 gólos:
Varga R. (Ferencváros)
    
13 gólos:
Novothny (Újpest) 
    
12 gólos:
Böde (Ferencváros), Lanzafame (Budapest Honvéd), Lazovic (Videoton FC)
 
A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA
 

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS