A gólszerzés sem megy a Ferencváros vendégeinek

2020. szeptember. 14., 14:15   |    

A gólszerzés sem megy a Ferencváros vendégeinek

Tokmac Nguen először ért el mesterhármast az OTP Bank Ligában, miközben a vendégcsapatoknak a gólszerzés sem nagyon megy a Groupama Arénában. A Budafok eddigi nyolc félidejéből, amelyet az OTP Bank Ligában játszott a 2020–2021-es idényben, egyedüli a mezőkövesdi elsőben nem született gól. A Diósgyőr 2018. október 27. óta először kapott négy gólt hazai bajnoki mérkőzésen. A MOL Fehérvár FC első négy fordulóból háromszor is legalább három gólt szerzett. Az Újpest először kapott ki pályaválasztóként Predrag Rogan irányításával.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–PAKSI FC 5-0 (3-0)
Gólszerzők: Tokmac Nguen (1., 20., 28.), Boli (46., 92.)
– A Ferencváros sorozatban 55. hazai bajnoki mérkőzésén maradt veretlen.
– Ez idő alatt, tehát 2017. április 15. óta, a Fradi negyedszer nyert 5-0-ra, s általában ötgólos különbséggel (A korábbiak: Mezőkövesd, 2017. július, Balmazújváros, 2018. március, Kaposvár, 2020. március). Még ennél is nagyobb fölénnyel 2019 márciusában, a Diósgyőr ellen nyert (7-0).
– A 2020-as hazai bajnoki meccseket tekintve továbbra is mindössze egy kapott gól áll a Ferencváros neve mellett, azt a DVSC szerezte májusban (2-1).
– Tokmac Nguen először ért el mesterhármast az OTP Bank Ligában. Három mérkőzésen négy gólt szerzett eddigi a mostani bajnoki idényben, a 2019–2020-as 30/8-as mutatóval zárta.
– Franck Boli először szerzett egy meccsen két gólt az NB I-ben.
– A Paks két bajnokit játszott 2020-ban a Groupama Arénában, a mérlege 0-9.
– A koronavírusos, vagy koronavírus-gyanús játékosok kényszerű mellőzése miatt tartalékos paksiak négy forduló után egyetlen ponttal, nyeretlenül állnak.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–BUDAFOKI MTE 1-0 (0-0)
Gólszerző: Szerderov (50.).
– A Mezőkövesd a legutóbbi három bajnoki meccsén hét pontot szerzett, nem volt ilyen jó sorozata az OTP Bank Ligában február 4. óta.
– Kuttor Attila együttese a koronavírus-járvány miatti felfüggesztés óta először maradt bajnoki mérkőzésen kapott gól nélkül. A tizenkettedik meccsén szakadt meg a rossz sorozat.
– A február 22-i, Ferencváros elleni emlékezetes 3-0 óta először nyert a Mezőkövesd kapott gól nélkül otthoni bajnoki mérkőzést.
– Az orosz Szerder Szerderov az első gólját szerezte a magyar élvonalban.
– A Budafok először maradt szerzett gól nélkül a bajnoki idényben.
– Csizmadia Csaba együttese először veszített idegenbeli bajnokit a szezonban.
– A Budafok eddigi nyolc félidejéből, amelyet az OTP Bank Ligában játszott a 2020–2021-es idényben, egyedüli a mezőkövesdi elsőben nem született gól.

DIÓSGYŐRI VTK–BUDAPEST HONVÉD 2-4 (2-2)
Gólszerzők: Grozav (42.), Molnár G. (45+2.), illetve Zsótér (16.), Gazdag (41., 63.), Ugrai (89.)
– Bódog Tamás, a korábbi diósgyőri edző, először nyert mérkőzést az OTP Bank Ligában a Bp. Honvédot irányítva.
– A Diósgyőr 2018. október 27. óta először kapott négy gólt hazai bajnoki mérkőzésen. Akkor a Ferencváros győzte le.
– A kispestiek ezt megelőzően június 24-én szereztek négy gólt az élvonalban (sőt, nyertek éppen 4-2-re) az élvonalban. Akkor a Kaposvárt verték Budapesten, a két gólt szerző Gazdag Dániel vezérletével.
– Gazdag a legutóbbi öt bajnokiján öt gólt szerzett. Idegenbeli bajnokin először duplázott az OTP Bank Ligában.
– Zsótér Donát 2017. április 15. óta először szerzett bajnoki gólt a Honvéd színeiben. (2017 nyarától három idényen át az Újpestben játszott.)
– Ugrai Roland az újrakezdés után a kispestiek egyik legjobb góllövője volt, az új idényben először talált a kapuba, éppen korábbi klubja ellen.
– Gheorghe Grozavnak ez volt a tizenegyedik magyar bajnokija, amelyen gólt szerzett. De az első, amelyen ki is állították. A Diósgyőr kilenc emberrel zárta a mérkőzést Polgár (70.) és az ő (94.) kiállítása miatt.

MOL FEHÉRVÁR FC–PUSKÁS AKADÉMIA FC 3-1 (1-0)
Gólszerzők: Nikolics (28.), Petrjak (84.), Zivzivadze (91.), illetve Knežević (57.).
– Nemanja Nikolics négy bajnoki, egy nemzetközi kupa- és két válogatott mérkőzésen szerepelt eddig az idényben, utóbbi kettőn összesen egy félidőnyit játszott. A hét meccs közül ötön szerzett gólt.
– „Nikónak” meg a Puskás Akadémia ellen: hat mérkőzésen öt gól a bajnoki mérlege a megyei rivális ellen.
– Márton Gábor együttese az első négy fordulóból háromszor is legalább három gólt szerzett.
– Ivan Petrjak harmadik éve játszik Magyarországon, mindegyikben szerzett gólt a Puskás Akadémia ellen. A májusi újrakezdés óta az első bajnoki gólját szerző Budu Zivzivadze ellenben korábban még nem talált be a felcsútiak kapujába.
– Josip Knežević góllal tért vissza, most játszott először a 2020–2021-es idényben. Nagyon ritkán áll be csereként, ezért nem meglepő, de tény, hogy ez volt az első gólja az OTP Bank Ligában a padról beszállva.
– A Puskás Akadémia pontvesztésével nincs már százszázalékos csapat az élvonalban.
– Tavaly november 9. óta mindössze két bajnoki meccsen kapott Hornyák Zsolt csapata legalább három gólt, mindkétszer a MOL Fehérvár FC ellen.

ÚJPEST FC–KISVÁRDA MASTER GOOD 2-4 (2-2)
Gólszerzők: Perošević (28., 40.), illetve Bumba (11.), Szimovics (24.), Rubus (59.), Datković (64.)
– Az Újpest először kapott ki pályaválasztóként Predrag Rogan irányításával.
– A két csapat egymás elleni élvonalbeli mérkőzései során másodszor fordult elő, hogy az egyik, mégpedig a vendég, négy gólig jut. (2018 novemberében a lilák nyertek Kisvárdán 4-1-re.)
– Az Újpest 2016. szeptember 17. óta először kapott pályaválasztóként négy gólt. Akkor az Illovszky Stadionban, a Videotontól.
– A horvát Antonio Perošević két gólt szerzett az első 38 magyarországi bajnoki mérkőzésén, egyébként mindkettőt még a Puskás Akadémia színeiben. Vasárnap megduplázta találatai számát. A négyből csak egy született győztes mérkőzésen, a Puskás Akadémia akkor éppen az Újpestet verte meg.
– A Kisvárda hat pontot szerzett eddig a bajnoki idényben, mindet Budapesten, vendégként.
– A szabolcsiak a legutóbbi öt, vendégként játszott bajnoki mérkőzésükből négyet megnyertek, csak Budafokon szenvedtek vereséget.
– A vendégek négy gólszerzője közül a szerb Szlobodan Szimovics és a horvát Niko Datković az első, a román Claudio Bumba a negyedik gólját szerezte az OTP Bank Ligában. Rubus Tamás, aki az Újpest színeiben mutatkozott be az élvonalban, a harmadik góljánál tart, az előző kettőből egyet a lilák, egyet a kisvárdaiak mezében ért el. Utóbbi két futballista is az első találatát jegyezte a mostani bajnoki idényben.

MTK BUDAPEST–ZALAEGERSZEGI TE FC 0-3 (0-1)
Gólszerzők: Favorov (42.), Bedi (74.), Szánthó (88.)
– Az újonc MTK a negyedik fordulóban veszítette el veretlenségét. Ez volt az első alkalom az idényben, hogy a kék-fehérek nem szereztek gólt.
– A ZTE a tavalyi visszakerülés óta negyedszer nyert idegenben legalább háromgólos különbséggel, az előző idényben kétszer Kaposváron, egyszer Debrecenben győzött meggyőző fölénnyel.
– A ZTE az első győzelmét érte el az OTP Bank Liga 2020–2021-es idényben, ehhez képest talán meglepő, hogy csak a MOL Fehérvár szerzett eddig több gól nála.
– A ZTE a fővárosban, élvonalbeli bajnokin, a mostani előtt 2010. október 30-án győzött, legalább három gólt szerezve. Akkor is az MTK ellen (4-3). Legalább három gólt Budapesten a mostani előtt legutóbb 2011. május 10-én, az Albert Stadionban szerzett, a Ferencváros ellen (4-4).
– A zalaegerszegiek öt nyeretlen bajnoki találkozó után győztek ismét.
– Artyom Favorov a második gólját érte el az OTP Bank Ligában, az elsőt még az előző szezonban, a Puskás Akadémia játékosaként érte el.
– Szánthó Regő az első élvonalbeli pályafutását szerezte. Bedi Bencének ez volt a harmadik gólja az élvonalban, a két tavalyit nem megnyert mérkőzésen érte el.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS