OTP Bank Liga: 34 bajnoki után veszített újra a Ferencváros

2015. november. 21., 21:06   |    

OTP Bank Liga: 34 bajnoki után veszített újra a Ferencváros

Torghelle Sándor góljával az MTK megverte az FTC-t a 208. örökrangadón, nagyot zuhant a tabellán a Haladás miután kikapott Pakson, elhozta a pontokat az Újpest a Bozsik Stadionból.

A rangadók fordulóját rendezték szombaton az OTP Bank Ligában, hiszen két fővárosi derbi mellett egymás ellen lépett pályára a forduló előtt harmadik Haladás és a második helyezett Paks, illetve keleten is rangadót rendeztek: a Diósgyőr látogatott Debrecenbe. A fordulóban öt hazai győzelem született: egyedül az Újpest tudott vendégként pontot szerezni - mindjárt hármat.

PAKSI FC–SZOMBATHELYI-SWIETELSKY HALADÁS 2-0 (0-0)
Gól: Lenzsér (49.), Bajner (85.)

Az első félidőben a csapatok inkább a biztonságos védekezésre fektették a hangsúlyt, felépített támadások helyett inkább távoli lövésekkel próbálkozott mindkét gárda. Ezek vagy pontatlanok voltak, vagy Molnár Péter, illetve Király Gábor hárította őket, így gólnélküli döntetlennel vonultak szünetre a csapatok. A második félidő elejét megnyomta a hazai csapat, és egy szép szabadrúgás-kombináció végén Lenzsér révén a 49. percben meg is szerezte a vezetést. A gól felpörgette a meccset, és mindkét oldalon helyzetek alakultak ki, de gólt egészen a 85. percig nem sikerült szerezni. Akkor Bajner Bálint kapott jó indítást egy labdaszerzés után, majd a tizenhatos vonaláról átemelte Király Gáboron, ezzel bebiztosítva a Paks győzelmét, amely ezzel a sikerrel már nyolc mérkőzés óta veretlen. Az MTK és a DVSC győzelme miatt a Haladás az ötödik helyre csúszott vissza a tabellán.

BUDAPEST HONVÉD–ÚJPEST FC 1-2
Gól: Bobál (81.), illetve Diagne (68.), Hazard (74.)

A hetedik és a nyolcadik helyezett fővárosi gárda összecsapását a hazaiak kezdték jobban: a meccs elején Youla és Kamber is megszerezhette volna a vezetést a piros-feketéknek. Negyedóra elteltével magára talált az Újpest, előbb Balogh Balázs lőtt távolról a kapu mellé, majd Balázs Benjámin be is talált a hazai kapuba, de lesállás miatt a játékvezető érvénytelenítette a találatot. A 40. percben Haris beadásából Diagne került helyzetbe, de nem sikerült gólt szereznie. Fordulás után is az Újpest volt a kezdeményezőbb, és a 66. percben meg is szerezték a vezetést a lilák: egy lepattanó labdát Diagne passzolt az üres kapuba. Öt perccel később Balogh-Diagne-Hazard volt a labda útja, majd utóbbi a hosszú oldalról a kapuba bombázott. A Honvéd csak szépíteni tudott a 81. percben Bobál révén, így a negyedik kerületben örültek az örökrangadó végén.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–PUSKÁS AKADÉMIA FC 2-1 (1-1)
Gól: Laczkó (8.), Damjanovics (53.), illetve Pauljevics (6.)

Az utolsó helyen álló Békéscsaba otthonában a kezdősípszó után a vendégek ragadták magukhoz a kezdeményezést, és Pauljevics révén meg is szerezték a vezetést, azonban a középkezdés után egyből válaszoltak is a hazaiak: Laczkó reagált leggyorsabban egy kapu előtti kavarodásra, és a góljával ismét döntetlenre álltak a csapatok. Szünetig kiegyenlített játékot hozott a mérkőzés, de fordulás után inkább a csabaiak akarata érvényesült, és a jó formában lévő, a hétközi kupafordulóban is győztes gólt szerző Damjanovics meg is szerezte a hazaiak második találatát. Mint később kiderült ez a gól elég is volt a győzelemhez, hiszen a Puskás Akadémia hiába támadott, gólt már nem sikerült szereznie. A viharsarkiak ezzel megelőzték a tabellán a Székesfehérváron vereséget szenvedő Vasast, és egy pontra megközelítették a Puskás Akadémiát.

VIDEOTON FC–VASAS 2-0 (2-0)
Gól: Kovács (10.), Gyurcsó (33.)

Megnyomta a meccs elejét a fővárosi piros-kék csapat, de hiába kerültek helyzetbe Simon Antal fiai, nem sikerült gólt szerezniük. Hamar felébredt a Videoton FC, és ami nem sikerült a Vasasnak, az ment a hazaiaknak: Kovács István a 10. percben egy szép szóló végén betalált, és ezzel minden izgalom el is múlt a mérkőzésen. A vendégek erejéből nem futotta arra, hogy megnehezítse a hazaiak gólját, és végképp elszállt minden reményük a pontszerzésre, amikor a 33. percben Gyurcsó egy szabadrúgást pontosan helyezett Nagy Gergely kapujába. A második gól után már csak mezőnyjáték folyt a pályán, a fegyelmezetten és zártan védekező hazaiak nem engedték a Vasas támadóit kapujuk közelébe, így a Videoton FC magabiztos győzelmet aratott.

DVSC-TEVA-DIÓSGYŐRI VTK 1-0 (1-0)
Gól: Sidibe (23.)

Kezdés után úgy tűnt, szombat délután a Diósgyőr mindenképp meg szeretné törni tízmeccses nyeretlenségi sorozatát: előbb Koman került nagy helyzetbe, majd Novothny Soma csúsztatott kapura, de a debreceni kapus Radosevics mindkét esetben a helyén volt. A miskolciak nem adták fel, és tovább támadtak, mégis a hazaiak szerezték meg a vezetést. Ibrahima Sidibe lépett ki a leshatáron és egy visszacsel után kilőtte az alsó sarkot, ezzel vezetéshez juttatva a DVSC-t. A Diósgyőr a kapott gól után sem adta fel a győzelem esélyét, és a mérkőzés végéig támadásban maradt, de sem Koman Vladimir, sem Novothny Soma nem tudott túljárni a hazai kapus eszén, így a DVSC-TEVA vitte a három pontot a keleti rangadón.

MTK BUDAPEST–FERENCVÁROS 1-0 (1-0)
Gól: Torghelle (32.)

A mérkőzés elején ellenfelének esett a Ferencváros, és csak az ihletett formában védő Hegedűsnek köszönhették a hazaiak, hogy nem kerültek hátrányba. Ha a kapus már verve volt, akkor a ferencvárosi támadók tévesztettek célt: Gera fejese és Hajnal lövése után is a kapufán csattant a labda. Nagyon nagy mezőnyfölényben játszott a vendégcsapat, az MTK először egy félóra után tudott kijönni a szorításból, és egyből meg is szerezte a vezetést. Kanta ívelt a büntetőterületre egy szabadrúgást, ami üresen találta Torghellét, aki tíz méterről szép mozdulattal lőtt Dibusz kapujába. A gól mindkét csapatot fellelkesítette, az FTC még nagyobb nyomás alá helyezte a hazai védelmet, de a kék-fehér védők is belelkesedte, és mindenhova odaértek, így meddőnek bizonyult a zöld-fehér fölény. Hiába próbált frissíteni Thomas Doll, nem sikerült elég helyzetet kialakítania csapatának, és a meglévő kevés lehetőséget gólra váltani. Sőt, az utolsó percekben két szép kontrából is növelhette volna előnyét az MTK, de az eredmény már nem változott, így a Ferencváros 34 meccses veretlenségi sorozatát sikerült a dobogóra fellépő MTK-nak megszakítania.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS