OTP Bank Liga: A listavezető DVTK az újonchoz látogat

2017. augusztus. 04., 13:35   |    

OTP Bank Liga: A listavezető DVTK az újonchoz látogat

Az OTP Bank Liga 4. fordulójában a listavezető DVTK az újonc Balmaz Kamillához látogat, a Puskás Akadémia a címvédő Honvédot fogadja.

Három mérkőzést szombaton, hármat pedig vasárnap játszanak az OTP Bank Liga 4. fordulójában.

BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ FC–DIÓSGYŐRI VTK
(Szombat, Balmazújváros, 18.00, a mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti)
A Diósgyőr sorozatban negyedszer is idegenben játszik, de az eddigi példák azt mutatják, ez nem szab gátat eredményességének. Bódog Tamás együttese eddig a bajnok Honvédnál, valamint a Vasasnál és a Haladásnál vendégeskedett, hét pontot gyűjtve. A legutóbbi hat idegenbeli bajnoki mérkőzésén veretlen maradt. Az újonc Balmaz Kamilla Gyógyfürdő FC az eddigi egyetlen hazai élvonalbeli mérkőzését elveszítette a Vasas ellen, ugyanakkor idegenben már két bravúrra is képes volt. Horváth Ferenc, a csapat vezetőedzője az előző ősszel a mostani ellenfelet, a Diósgyőrt irányította.

PAKSI FC–SWIETELSKY HALADÁS
(Szombat, Paks, 20.00)
A paksiak még nyeretlenek a mostani idényben, az Újpest és a Debrecen ellen egy-egy pontot szereztek, Mezőkövesden pedig, szoros mérkőzésen bár, de kikaptak. Tavaly nyár óta mindössze egy hazai bajnoki mérkőzésüket veszítették el. A Haladás a múlt héten meglepően nagy gólkülönbséggel kapott ki a Diósgyőrből, s bár előtte megverte a Debrecent, csupán három pontja van. Vendégként a legutóbbi négy bajnokiját kivétel nélkül elveszítette. Pakson 2015-ben és 2016-ban is nyert egyszer.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–BUDAPEST HONVÉD
(Szombat, Felcsút, Pancho Aréna, 20.30, a mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti)
Pintér Attila együttese rosszul kezdte az idényt, három forduló után sereghajtó, de igazságos hozzátenni, hogy az előző idény második, harmadik és negyedik helyezettjével játszott. Most pedig a bajnok következik… A kispestiek is jobb rajtra számítottak, a hosszú hazai győzelmi széria, amelynek része volt az első fordulóban a Haladás legyőzése, a múlté, a legutóbbi két találkozó a Diósgyőr és a Balmazújváros ellen döntetlent hozott. Az új holland edző, Erik van der Meer először játszik idegenben csapatával az OTP Bank Ligában.

DEBRECENI VSC–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Vasárnap, Debrecen, 18.00, a mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti)
Herczeg Andrással a DVSC eddig mindössze egy pontot szerzett. Egyszer, még az első fordulóban játszott otthon, kikapott a Mezőkövesdtől. A Ferencváros két döntetlennel kezdett a Puskás Akadémia, majd az Újpest ellen, majd kiütötte az addigi listavezetőt, a Mezőkövesdet, az 5-0 a bajnokság eddigi legfölényesebb győzelme. Thomas Doll együttese a legutóbbi hat idegenbeli mérkőzéséből csak kettőt nyert meg, éppen a 2016–2017-es idény végén kieső két csapat ellen. Debrecenben a legutóbbi három alkalommal nyeretlen maradt a Loki ellen.

A csapatok kérésére a 4. fordulójában módosul az Újpest FC–Vasas FC, és a Mezőkövesd–Videoton FC kezdési időpontja.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–VIDEOTON FC
(Vasárnap, Mezőkövesd, 20.00)
A hazai csapat két győzelemmel kezdte az idényt, eddig egyszer játszott otthon, akkor 3-2-re legyőzte a Paksot. Az előző fordulóban súlyos vereséget szenvedett a Ferencvárostól. A Videoton most először játszik bajnokit a szezonban Felcsúttól távol. A nemzetközi porondon bravúrosan teljesítő gárda számláján már két meglepő döntetlen is van, ezúttal is kérdéses, hogy az egyébként is sok sérült mellé ki, vagy kik kényszerültek csatlakozni a Bordeaux elleni mérkőzés után. A Videoton vendégként a legutóbbi kilenc bajnokijából csak egyet veszített el, a Honvéd elleni „bajnoki döntőt”. E sorozat előtt éppen Mezőkövesden kapott ki.

ÚJPEST FC–VASAS FC
(Vasárnap, Szusza Ferenc Stadion, 20.00)
Akadt már egy hasonló mérkőzés a mostani idényben, amikor a főbérlő az albérlőt fogadta, azon a Videoton legyőzte a Puskás Akadémiát. A Vasasnak finoman szólva nem jó pályaválasztóként a Megyeri úti mérlege (még ha legutóbb nyert is a Puskás Akadémia ellen), ugyanakkor az Újpest vendégeként tavasszal nyerni tudott Magyar Kupa-mérkőzésen. A két csapat legutóbbi, az Újpest pályaválasztásával rendezett bajnokija Kecskeméten, a Széktói Stadionban 2-2-es döntetlent hozott. Ugyanazt az eredményt, amit a lila-fehérek az első három fordulóban minden mérkőzésükön produkáltak.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS