OTP Bank Liga: A Loki nyeretlen, a Fradi veretlen maradt

2017. augusztus. 06., 22:06   |    

OTP Bank Liga: A Loki nyeretlen, a Fradi veretlen maradt

Nem esett gól a házigazda Debrecen és a Ferencváros vasárnapi mérkőzésén a labdarúgó OTP Bank Liga negyedik fordulójában, így a hazaiak továbbra is nyeretlenek, a vendégek pedig veretlenek a mostani szezonban.

OTP Bank Liga, 4. forduló:
Debreceni VSC-Ferencváros 0-0
Nagyerdei Stadion, v: Szabó Zs.
sárga lap: Sós (19.), illetve Gorriarán (25.), Koch (77.), Botka (94.), Otigba (a lefújás után)

Debreceni VSC: Nagy S. - Kinyik, Szatmári, Bényei, Ferenczi J. - Filip, Jovanovic, Tőzsér, Holman (Tavakovic, 65.), Sós (Mengolo, 77.) - Könyves

Ferencváros: Dibusz - Botka, Batik, Otigba, Lovrencsics G. - Csernik, Gorriarán - Varga R. (Koch, a szünetben), Rui Pedro (Lovrencsics B., 62.), Amadou - Priskin (Böde, a szünetben)

A mérkőzés kezdetén a Ferencváros birtokolta többet a labdát, helyzetet azonban nem tudott kialakítani, míg a Debrecen kontratámadásaiban benne volt a veszély, Dibusznak többször is védenie kellett. A félidő derekára átvette az irányítást a hazai csapat, de inkább a mezőnyben folyt a játék, így a szünetig gól nem esett.

A folytatásban mindkét oldalon sok volt a hiba, a pontatlan átadás, ezzel együtt továbbra is a DVSC játszott gólratörőbben. Miközben a Nagyerdei Stadion fölé megérkeztek a viharfelhők, s enyhült a hőség, Thomas Doll cserékkel frissítette csapatát, s a játékrész második felében ismét a vendégek kerültek fölénybe, igazi helyzetük azonban nem akadt. A hajrában mindkét együttes megpróbálta kicsikarni a győzelmet érő gólt, de végül maradt a döntetlen.

Mezőkövesd Zsóry FC-Videoton FC 0-2 (0-1)
Mezőkövesd, v.: Andó-Szabó
gólszerzők: Henty (23.), Lazovic (85.)
sárga lap: Keita (30.), Szeles (65.), illetve Suljic (70.)

Mezőkövesd Zsóry FC: Tujvel - Farkas D., Szeles, Hudák, Gohér - Tóth B. (Vadnai, 81.), Keita - Lázár P., Strestík, Cseri (Baracskai, 80.) - Majtán (Koszta, 57.)

Videoton FC: Kovácsik - Nego, Fiola, Fejes, Stopira - Suljic (Szabó B., 88.), Varga J. (Szolnoki, 75.), Pátkai, Hadzic - Lazovic, Henty (Maric, 60.)

A Videoton az új szerzemény Ezekiel Henty, valamint Danko Lazovic találatával nyert 2-0-ra Mezőkövesden a negyedik forduló vasárnapi játéknapján. A legutóbbi idény ezüstérmese ezzel - a címvédő Budapest Honvéddal holtversenyben - az élen áll a tabellán.

A Videoton - amely a hét közben nagy bravúrt hajtott végre azzal, hogy búcsúztatta a francia Girondins Bordeaux együttesét az Európa Ligában - akár már az első félidő elején eldönthette volna a három pont sorsát, de számos helyzete közül csak egyet váltott gólra, így a hazaiaknak maradt esélyük a második félidőre.

A fordulást követően újra a fehérváriak futballoztak fölényben, azonban nem tudták növelni előnyüket. A játékrész közepét megnyomta a Mezőkövesd, de az egyenlítés elmaradt. A hajrában a vendégek Lazovic révén eldöntötték a három pont sorsát és megérdemelt győzelmet arattak.

Újpest FC - Vasas FC 1-0 (1-0)
Szusza Ferenc Stadion, v.: Solymosi
gólszerzők: Nagy D. (25.)

Újpest: Pajovic - Pauljevic (Balázs B., 90.), Bojovic, Litauszki, Mohl - Cseke, Windecker - Nwobodo, Nagy D. (Diarra, 78.), Zsótér (Simon K., 81.) - Novothny

Vasas: Kamenár - Burmeister, Vaskó, Ristevski - Szivacski, James, Vida M., Hangya - Murka (Gaál, 77.), Pavlov (Ádám, 68.), Remili (Kulcsár T., 67.)

Az első félidőben jó iramú, kiegyenlített mezőnyjáték mellett ritkán veszélyeztették a kapukat a csapatok. Az Újpest Nagy Dániel remek egyéni megmozdulása révén a 25. percben jutott vezetéshez - a középpályás negyedszer volt eredményes a szezonban -, majd a szakadó esőben szervezett játékkal tudta megőrizni az előnyét.

A szünet utáni percekben mindkét fél előtt több gólszerzési lehetőség adódott, a Vasas kapusa, Lubos Kamenár három alkalommal bravúrosan védett. Egyre inkább átvette a játék irányítását a hátrányban lévő Vasas, de a hajrához közeledve hiába érkeztek a kispadról a friss emberek, a rendkívül felázott talajon nem tudott egyenlíteni a vendégcsapat.

nb1|

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS