Budapesti derbikkel kezdődik az év az OTP Bank Ligában

2023. január. 27., 12:24   |    

Budapesti derbikkel kezdődik az év az OTP Bank Ligában

Szombaton és vasárnap rendezik az OTP Bank Liga első 2023-as fordulóját. A négy fővárosi csapat egymás ellen játszik, a listavezető Ferencváros az utolsó helyen álló Vasast fogadja, a Bp. Honvéd az Újpest FC otthonába látogat. A második helyen álló Kecskemétnél a MOL Fehérvár vendégeskedik.

KISVÁRDA MASTER GOOD–PAKSI FC
(Január 28., szombat, Kisvárda, 14.30)
A harmadik helyen álló Kisvárda két vereséggel zárta az őszt, talán nem is bánták a klubnál, hogy már november közepén véget ért az őszi idény. A vezetők igyekeztek megerősíteni a télen a keretet, kompenzálni a Dél-Koreába igazolt Jasir Asani hiányát. Három új külföldi érkezett, a bosnyák Aleksandar Jovicic, a montenegrói Danijel Petkovics és a szerb Milos Szpaszics. Petkovics a 2016–2017-es idényben védett már Magyarországon, az MTK-ban, azóta öt szezont Franciaországban töltött, a legutóbbi félévben nem volt csapata. A Paks megszerezte Haris Attilát és Skribek Alent, előbbi 2020 óta nem játszott az élvonalban. Skribek 21 éves, korábban már három csapat (Budafok, ZTE, Puskás Akadémia) színeiben játszott az OTP Bank Ligában.

DEBRECENI VASUTAS SC–ZALAEGERSZEGI TE FC
(Január 28., szombat, Debrecen, 17.00)
A DVSC a hetedik, a ZTE az ötödik helyen áll a táblázaton, mindössze két pont köztük a különbség. A Loki ősszel mindössze egyszer, a Kisvárdától kapott ki otthon az OTP Bank Ligában, a legutóbbi öt bajnoki mérkőzésén 12 pontot szerzett a Nagyerdei Arénában. Két új játékos érkezett külföldről, a horvát Antonio Mance és a montenegrói Sztefan Loncsar. Előbbi a 2020–2021-es idényben a Puskás Akadémia csatára volt. A ZTE kis szerencsével pontot szerezhetett volna a Ferencváros ellen kedden. Kerete gyakorlatilag változatlan az őszhöz képest.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–VASAS FC
(Január 28., szombat, Groupama Aréna, 19.30)
Az első játszik az utolsóval, a bajnok az egyik újonccal. Mindkét állítás igaz, s nehezen olvasható ki belőle, hogy hajdanán micsoda rangadókat vívott egymással a két csapat. Augusztus végén mérkőztek egymással legutóbb, akkor 1-0-ra nyert a Fradi a Fáy utcában. Sztanyiszlav Csercseszov csapata 2-1-re nyert kedden Zalaegerszegen, ezzel tizenegy pontosra növelte előnyét a tabellán. Azon a mérkőzésen még játszott néhány percet Aissa Laidouni, aki az Union Berlinnel tárgyal. Valószínűleg Franck Boli is távozik majd, s eddig egy új játékos érkezett, a pozsonyi Slovantól Myenty Abena. A Vasas új igazolása Hegedűs János, aki az elmúlt évek egyik legemlékezetesebb gólját rúgta 2018 októberében Dibusz Dénesnek.

A Wyscout lövéstérképe megmutatja, hogy a csapatok honnan lőttek kapura a legtöbbször az ősszel. A Fehérvárnak volt a legkisebb az átlagos lövéstávolsága, az Újpestnek a legnagyobb.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Január 29., vasárnap, Mezőkövesd, 13.00)
A Mezőkövesd a kilencedik helyen áll, de csupán egyetlen ponttal a sereghajtó Vasas előtt. Hét új játékos is érkezett, közülük az egyik korábbi magyar válogatott, Nagy Dominik. A vezetők elsősorban külföldieket szerződtettek, a grúz Beriasvilit, a martinique-i Ephestiont, a román Filipet és az orosz Prudnyikovot. A Puskás Akadémia a horvát Karlo Bartolecet és a svéd Jonathan Levit hozta az OTP Bank Ligában. Tavaly február 6. óta Hornyák Zsolt együttese mindössze két idegenbeli mérkőzését veszítette el, az egyiket márciusban az Újpest ellen, a másikat július végén a Ferencváros ellen.

ÚJPEST FC–BUDAPEST HONVÉD FC
(Január 29., vasárnap, Szusza Ferenc Stadion, 15.30)
A két régi rivális azonos pontszámmal áll a tizedik és a tizenegyedik helyen, a lila-fehérek gólkülönbsége eggyel jobb. A luxemburgi Tim Hall és a szerb Ognjen Mudrinszki szerződtetésével erősödtek a lilák, akiktől két csatár, Miroszlav Bjelos és Junior Tallo is távozott. A Honvéd nem igazolt új játékost, ellenben Nagy Dominik, Polyák Kristóf és Boubacar Traoré távozott. A két csapat legutóbbi öt egymás elleni tétmérkőzésén egyetlen hazai győzelem sem született.

KECSKEMÉTI TE–MOL FEHÉRVÁR FC
(Január 29., vasárnap, Kecskemét, 17.30)
Az újonc Kecskemét nagyszerű őszt produkált, a második helyen áll, viszont az utolsó négy 2022-es bajnokiján nyeretlen maradt. Nikitscher Tamás (Pécsi MFC), Polyák Kristóf (Bp. Honvéd) és kölcsönbe Horváth Krisztofer (Torino) érkezett, utóbbi az őszi idényben Debrecenben játszott. A MOL Fehérvár csak nyolcadik, igaz, mindössze hat ponttal marad le a harmadik helyről. Nyolc őszi idegenbeli bajnokiján mindössze négy pontot szerzett. A norvég Tobias Christensen és a hondurasi Deybi Flores érkezett, a klub a hírek szerint nem gördít akadályt megfelelő ajánlat esetén Budu Zivzivadze és Claudiu Bumba távozása elé.

Tabella


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS