OTP Bank Liga: Az élre állt az FTC, edzőváltás Kispesten

2017. december. 09., 21:18   |    

OTP Bank Liga: Az élre állt az FTC, edzőváltás Kispesten

Az OTP Bank Liga 19. fordulójában a Ferencváros idegenben legyőzte a Vasast, Dibusz Dénes kapott gól nélkül hozta le a mérkőzést, a Videoton viszont veszített Szombathelyen, így a tabella élére állt Thomas Doll csapata. A címvédő Budapest Honvéd hazai pályán 1–0-ra legyőzte a Paksot, ám a vezetőség így is menesztette a vezetőedzőt, a holland Erik van der Meert.

OTP Bank Liga, 19. forduló:
Budapest Honvéd–Paksi FC 1–0 (0–0)
Bozsik Stadion, v.: Berke
gólszerző: Gazdag (61.)
sárga lap: Gazdag (70.), illetve Vági (31.), Simon (70.)

Honvéd: Gróf - Baráth, Lovric, Kamber - Holender, Laczkó (Nagy G., a szünetben) - Gazdag, Pölöskei, Banó-Szabó (Tömösvári, 92.) - Eppel, Lanzafame

Paks: Verpecz - Szabó, Gévay, Lenzsér, Vági - Simon, Papp, Bertus (Kecskés, 81.), Nikházi (Haraszti, 68.), Kulcsár - Szakály (Hahn, 68.)

A Honvéd mezőnyfölényével indult a találkozó, ám az első félidőben egyik csapat sem tudott helyzetet kidolgozni.

A szünet után viszont első kaput eltaláló lövésből góllá érett a hazaiak enyhe dominanciája. A találat hatására megélénkült a játék, mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, ám újabb gól nem született.

A mérkőzést követően a Budapest Honvéd menesztette vezetőedzőjét, a holland Erik van der Meert. A klub honlapján megjelent rövid közlemény szerint azonnali hatállyal bontották fel a tréner szerződését, ugyanakkor már megszületett a megállapodás az új vezetőedzővel, aki a januári felkészülés kezdetén veszi át a csapatot.

"Az új vezetőedző személyét és eddigi munkáját honlapunk hétfőn fogja bemutatni" – olvasható a tájékoztatásban.
    
A címvédő Honvéd a május 28-án érkezett edzővel nyolc győzelmet aratott a bajnokságban, emellett négy döntetlenje és hét veresége van.

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő–Mezőkövesd Zsóry FC 0–0
Balmazújváros, v.: Andó-Szabó
sárga lap: Rus (93.), illetve Hudák (49.), Góhér (95.)

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő: Szécsi - Habovda, Rus, Póti, Uzoma - Kovács Á. (Andric, 77.), Sigér, Haris, Maiszuradze - Rácz (Zsiga, a szünetben), Arabuli (Fekete, 81.)

Mezőkövesd Zsóry FC: Dombó - Lázár P., Hudák, Pillár, Vadnai - Mlinar (Veselinovic, 73.), Iszlai, Tóth B. (Strestik, 69.) - Koszta, Novák, Cseri (Góhér, 89.)

A mély talaj nem segítette a folyamatos játék kialakulását, vagy a futballisták estek-keltek, vagy a labda akadt el egy-egy tócsában. Ugyanakkor nemcsak a körülmények okolhatóak az alacsony színvonalért, mivel a játékosok sem kímélték egymást, rengeteg szabálytalanság is tördelte a játékot. Az első félidőben jószerivel csak szabadrúgásból veszélyeztettek a felek, a hazaiaknál Rácz, a vendégeknél Koszta járt közel a gólszerzéshez.

A folytatásban sem változott a mérkőzés képe, maradtak a durvaságok és a technikai hibák. A szállingózó hóesésben valamelyest a hazaiak vállaltak nagyobb kockázatot, több akciójukat tudták végigvinni a pályán, de igazán nagy bravúrt Dombónak sem kellett bemutatnia ahhoz, hogy gól nélkül záruljon a találkozó.

Puskás Akadémia FC–Újpest FC 2–1 (2–0)
Felcsút, v.: Iványi
gólszerző: Diallo (7.), Perosevic (37.), illetve Obinna (57.)
sárga lap: Knezevic (3.), Spandler (71.), Csilus Á. (74.), illetve Novothny (43.), Tischler (64.), Obinna (82.)
    
Puskás Akadémia: Hegedüs L. - Csilus Á., Vanczák, Spandler, Balogh B. - Márkvárt (Zsidai 67.), Mevoungou (Bacelic-Grgic 77.), Szakály P. - U. Diallo (Szécsi 83.), Perosevic, Knezevic
    
Újpest: Pajovic - Pauljevic (Mohl 81.), Litauszki, Pávkovics, Balázs B. - Windecker, A. Diallo, Obinna, Nagy D. (Tischler 46.) - Simon K., Novothny
    
Az első félidő alaphangját megadta a gyors gól, melyet a Puskás Akadémia szerzett Ulysse Diallo révén. Innentől kezdve a hazaiak a kontratámadásokra rendezkedtek be, míg az Újpest ugyan többet birtokolta a labdát, de néhány helyzeten kívül többre nem futotta erejéből. Nem úgy a felcsútiaknak, akik Perosevic pontos lövésével még szünet előtt kettőre növelték előnyüket.

A fordulást követően szépített az Újpest: Obinna egy nagy védelmi hibát használt ki. A gól után még nagyobb sebességre kapcsoltak a vendégek, de csak kapufáig jutottak, így a helyzeteit jobban kihasználó Puskás győzni tudott.

 

Diósgyőri VTK–Debreceni VSC 3–2 (2–1)
Mezőkövesd, v.: Bognár
gólszerzők: Ugrai (12.), Karan (17.), Busai (76.), illetve Takács T. (36.), Tőzsér (82., 11-esből)
kiállítva: Jovanovic (45+1.), Ferenczi (96.)
sárga lap: Vela (53.), Kocsis (73.), illetve Könyves (53.), Kinyik (55.), Ferenczi (95., 96.)

Diósgyőri VTK: Antal - Nagy T., Lipták, Karan, Tamás - Kocsis, Vela, Busai (Eperjesi, 89.) - Joannidisz (Szarka, 75.), Ugrai (Tóth B., 95.), Bacsa

Debreceni VSC: Novota - Bényei (Sós, 87.), Szatmári, Ferenczi J., Kinyik - Bódi, Tőzsér, Jovanovic, Varga K. (Filip, a szünetben) - Könyves, Takács T. (Mengolo, 71.)

Nagy lendülettel és jól kezdett a Diósgyőr, amely bő negyedóra elteltével már két góllal vezetett. Ettől érthetően kissé össze is zavarodott a Debrecen, de a miskolciak nem tudták lezárni a mérkőzést. A Loki a félidő hajrájában szépített, közvetlenül a szünet előtt azonban nehéz helyzetbe került, mivel a magáról megfeledkezett Jovanovicot kiállította a játékvezető.

A fordulást követően a DVTK biztosan őrizte előnyét, s kissé átadta a területet a Debrecennek: erre kis híján ráfázott, de Ferenczi lövése a kapufán csattant. A diósgyőriek terve azonban bejött, mivel a hajdúságiak túlságosan is kitámadtak, labdavesztés után pedig a DVTK egy villámgyors kontrával növelte előnyét.

A Debrecen nem adta fel, és újra nagy lendülettel támadott, a védő Ferenczi újfent hatalmas helyzetet hagyott ki, de rögtön ezután Tőzsér szépített, nyílttá téve ezzel az utolsó tíz percet. A Debrecennek meg is voltak a lehetőségei, de az eredmény már nem változott. A vendégcsapat a találkozót kilenc emberrel fejezte be.

Swietelsky Haladás–Videoton 1–0 (0–0)
Szombathely, v.: Kassai
gólszerző: Mészáros (92.)  
sárga lap: Wils (24.), Mészáros (90.), illetve Nego (29.), Fejes (33.), Pátkai (67.), Hadzic (79.) 

Swietelsky Haladás: Király - Schimmer, Wils, Németh Mi., Bosnjak - Grumic, Németh Má. (Kovács L., 59.) - Mészáros, Rácz, Halmosi (Pinte, 74.) - Ramos (Williams, a szünetben)

Videoton FC: Kovácsik - Nego, Tóth B., Fejes, Stopira - Suljic, Varga J. (Kovács I., 76.), Hadzic - Pátkai - Henty (Szabó B., 89.), Lazovic

Az első félidőben változatos, jó iramú küzdelmet láthatott a közönség. A hajrához közeledve aztán kissé leült a meccs, de a szünet előtt is akadt izgalom, ugyanis a 44. percben 11-eshez jutott a Haladás, Németh Márió azonban kihagyta a büntetőt.

A második játékrész Videoton-támadásokkal kezdődött, s egy ilyennek a végén, egy szabálytalan megmozdulás után a vendégek kaptak 11-est (55. perc), ám ez is kimaradt, ezúttal Lazovic lábában maradt benne a gól. A folytatásban is élvezetes volt a játék, mindkét kapu előtt akadtak helyzetek, majd amikor már mindenki azt hitte, marad a döntetlen, Mészáros találata eldöntötte a három pont sorsát.

A Ferencváros legyőzte vendégként a Vasast a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójának zárómérkőzésén, a Szusza Ferenc Stadionban. A szombat esti találkozón két perccel a kezdés után és két perccel a vége előtt szerzett gólt az FTC, amely ezzel az élen zárja az évet. 

A Vasas legutóbb a Haladás elleni pótolt mérkőzését nyerte meg október közepén, azóta hét találkozón nem tudott győzni, s ezek közül ötön vesztesen hagyta el a pályát.
 
Vasas FC–Ferencváros 0–2 (0–1)
Szusza Ferenc Stadion, v.: Pintér  
gólszerző: Lovrencsics B. (2.), Gorriaran (92.) 
sárga lap: Szivacski (59.), illetve Spirovski (89.)

Vasas: Kamenár - Benes, Burmeister, Vaskó - Szivacski (Vogyicska, 82.), Berecz, Vida, Gaál, Remili (Ferenczi, 79.) - Pavlov, Ádám

Ferencváros: Dibusz - Lovrencsics G. (Pedroso, a szünetben), Otigba, Blazic, Botka - Leandro, Spirovski, Gorriaran - Paintsil, Varga (Batik, 81.) - Lovrencsics B. (Priskin, 79.)

Alig kezdődött el a mérkőzés, máris vezetést szerzett a Ferencváros: a 2. percben Lovrencsics Balázs fejelt a kapuba Varga Roland szöglete után. A folytatásban egy darabig a FTC játszott mezőnyfölényben, de aztán a Vasas felbátorodott, majd az utolsó negyedórára át is vette az irányítást. A pályaválasztó csapat többször is veszélyeztette a Ferencváros kapuját, ám nem jött össze neki az egyenlítés.

A második félidőben is a Ferencváros kezdett jobban, és a kapura lövések számát tekintve csakhamar egyértelműen fölénybe került. Bár a zöld-fehérek győzelme időnként veszélyben forgott, a Vasas nem tudott pontot szerezni, sőt a végén nagyon kitámadott és egy ellenakcióból a ráadásban újabb gólt kapott.

 A tabella:
 1.  Ferencvárosi TC             19 12   5   2    38-17  41 pont
 2.  Videoton FC                 19 11   5   3    41-22  38
 3.  Debreceni VSC               19  9   4   6    34-23  31
 4.  Budapest Honvéd             19  8   4   7    31-30  28
 5.  Újpest FC                   19  6   8   5    26-25  26
 6.  Diósgyőri VTK               19  7   4   8    32-30  25
 7.  Paksi FC                    19  6   6   7    27-30  24
 8.  Puskás Akadémia             19  6   5   8    26-31  23
 9.  Vasas FC                    19  6   3  10    24-37  21
10.  Swietelsky Haladás          19  6   2  11    19-33  20
11.  Balmaz Kamilla Gyógyfürdő   19  4   7   8    24-28  19
12.  Mezőkövesd Zsóry FC         19  3   7   9    20-36  16

A labdarúgó OTP Bank Liga góllövőlistája:


13 gólos:
Varga R. (Ferencváros)

11 gólos:
Lanzafame (Honvéd)
    
10 gólos:
Knezevic (Puskás Akadémia), Lazovic (Videoton), Novothny (Újpest) 

A 20. forduló programja:
február 24.:
Ferencváros–Budapest Honvéd
Videoton FC–Vasas FC
Mezőkövesd Zsóry FC–Puskás Akadémia FC
Debreceni VSC–Balmaz Kamilla Gyógyfürdő
Paksi FC–Diósgyőri VTK
Újpest FC–Swietelsky Haladás

 

 

 


Címkék:

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC
Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS