OTP Bank Liga: az első a második ellen lép pályára szombaton

2016. augusztus. 12., 15:53   |    

OTP Bank Liga: az első a második ellen lép pályára szombaton

Az első és a második helyezett egymás ellen játszik az OTP Bank Liga 5. fordulójában. Debrecenben bemutatkozik az új vezetőedző, Leonel Pontes.

ÚJPEST FC–GYIRMÓT FC
(Augusztus 13., szombat, 18.00)

Az első két forduló után még pont nélküli lila-fehérek magukra találtak, s két szűk győzelemmel előretörtek a középmezőnybe. A legutóbbi két mérkőzését (ebből az egyiket a Vasas ellen, hivatalosan idegenben) az Illovszky Stadionban játszotta és nyerte meg. A Gyirmót FC jól rajtolt, idegenbeli döntetlennel. Utána hazai pályán pontot vett el az MTK-tól, majd kétszer is súlyos vereséget szenvedett két élcsapattól, a DVSC-Tevától és a Videoton FC-től.

VIDEOTON FC–MEZŐKÖVESD-ZSÓRY FC
(Augusztus 13., szombat, 18.00)

A Videoton FC eddigi egyetlen győzelmét a legutóbbi fordulóban, vendégként szerezte, így pályaválasztóként még nyeretlen. Felcsúton meg sem közelítette eddig a bajnoki mérkőzéseken a tavaszi formáját. A Mezőkövesd legutóbb otthon kikapott, de eddig nagyon jól teljesített vendégként, két találkozón négy pontot szerzett.

BUDAPEST HONVÉD–PAKSI FC
(Augusztus 13., szombat, 18.00)

A kispestiek eddig mindössze egy hazai mérkőzést játszottak az idényben, azon kikaptak a bajnok Ferencvárostól. A legutóbbi három hazai találkozójukból csak egyet nyertek meg. Ugyanakkor a legutóbbi fordulóban 3-0-ra nyertek Diósgyőrben, a mostani idényben vendégként még veretlenek. A Paks a döntetlenek csapata, az első négy fordulóban háromszor is egy pontot szerzett. A zöld-fehérek április 2. óta mindössze egyszer győztek bajnoki mérkőzésen, de az idegenbeli siker volt, Diósgyőrben.

SZOMBATHELYI-SWIETELSKY HALADÁS–DIÓSGYŐRI VTK
(Augusztus 13., szombat, 18.00)

A Haladás Dunaújvárosban, az MTK ellen egy hete megszerezte az első győzelmét. Ebből az is következik, hogy a hazai pályának választott soproni stadionban még nyeretlen ősszel (illetve nyáron…). A tavasz egy részét is figyelembe véve a legutóbbi négy hazai mérkőzésükön nyeretlen. A Diósgyőr kiválóan rajtolt, kétszer is győzött, de azóta kétszer is kikapott, 180 perc alatt kilenc gólt kapott.

DEBRECENI VSC-TEVA–MTK BUDAPEST
(Augusztus 13., szombat, 18.00)

A DVSC-Teva a Nagyerdei Stadionban a Paks elleni döntetlennel kezdett, majd kiütötte a Gyirmótot. Jó a 2016-os hazai bajnoki mérlege, csak két mérkőzést nem nyert meg, a Honvédtól kikapott, a Pakssal ikszelt. Az MTK az egyetlen pontját idegenben, Gyirmóton szerezte, az idényben még nem szerzett gólt.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–VASAS FC
(Augusztus 13., szombat, 20.30)

Az első és a második találkozik egymással ezen a találkozón. A Fradi még veretlen, magyar bajnoki mérkőzésen a Groupama Arénában eddig mindössze egyszer, tavaly decemberben, az Újpest ellen kapott ki. Igaz, a legutóbbi négy hazai bajnokiból kettő döntetlenre végződött. A Vasas ugyan legutóbb kikapott az Újpesttől a Fáy utcában, de figyelemre méltó a legutóbbi idegenbeli mérlege: háromból három győzelem.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS