OTP Bank Liga: bravúros győzelmet aratott az MTK

2017. március. 11., 18:10   |    

OTP Bank Liga: bravúros győzelmet aratott az MTK

A kiesés réme elől menekülő MTK hazai pályán 1–0-ra legyőzte a dobogóért harcoló Vasast a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójában, szombaton. Nyert a Videoton FC, tovább menetel a Paks.

OTP Bank Liga, 23. forduló:
MTK Budapest–Vasas 1–0 (1–0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2971 néző, v.: Bognár
gólszerző: Ramos (42.)
sárga lap: Ramos (13.), Kanta J. (68.), illetve Korcsmár (41.), Kolomojec (53.)

MTK Budapest: Petkovic - Baki, Poór, Grgic, Vadnai - Vass Á., Kanta J. - Vogyicska (Nikházi, 68.), Kolomojec (Borbély, 90.), Ramos (Gera D., 75.) - Torghelle

Vasas: Nagy G. - Burmeister, Vaskó, Risztevszki - Szivacski, Korcsmár (Kleisz, a szünetben), Berecz, Hangya - Remili (Gál B., 61.), Saglik, Ádám (Király B., 68.)

A kék-fehérek idén először gyűjtötték be a három pontot saját közönségük előtt, ráadásul sikerüknek köszönhetően ötpontos előnyre tettek szert az utolsó előtti, már kieső helyen álló Diósgyőrrel szemben.

Negyedóra elteltével a Vasas dolgozta ki az első komoly helyzetet, ezt követően azonban fokozatosan átvette az irányítást a kék-fehér együttes. A folytatásban az MTK futballozott veszélyesebben, különösképpen Kanta szabadrúgásai jelentettek veszélyt, s a félidő végén éppen egy ilyen rögzített szituációból szerezte meg a vezetést a hazai gárda.

A fordulást követően nagyot esett a játék színvonala, ez pedig az MTK-nak kedvezett, amely így könnyedén őrizte meg előnyét. A második félidőben gyakorlatilag nem láthatott érdemi gólszerzési lehetőséget a közönség.

Mezőkövesd Zsóry FC–Gyirmót FC 1–1 (0–1)
Mezőkövesd, 1518 néző, v.: Farkas
gólszerzők: Molnár (63.), illetve Bojovic (22.)
sárga lap: Egerszegi (8.), illetve Bebeto (65.), Simon Á. (66.)

Mezőkövesd: Dombó - Vági, Hudák, Szeles, Tóth - Farkas, Egerszegi - Molnár, Strestík (Bacelic-Grgic, 57.), Kink (Diallo, 57.) - Veselinovic

Gyirmót: Sebők - Kiss, Bojovic, Kolcák (Simon A., 63.), Simon Á. - Radeljic, Sebastian, Bori - Tamás - Bebeto (Novák, 68.), Antonov (Csiki, 79.)

Az első félidő első felében kevés helyzet alakult ki, a hazaiak előtt adódott egy-egy lehetőség, aztán mégis a vendégek kerültek előnybe a játékrész közepén. A folytatásban a mezőkövesdiek igyekeztek megbontani a vendégek védelmét, de nem volt átütőerő a játékukban, s a gyirmótiak a hajrában egy szép ellentámadásból akár növelhették volna az előnyüket.

A fordulás után bő negyedóra elteltével egyenlített a Mezőkövesd, amely azután sokat támadott, több helyzetet is kidolgozott, közel állt a fordításhoz, ám az akciók végén többször sokat vártak, határozatlanok voltak a hazai futballisták, így maradt a pontosztozkodás. A hazaiak két elvesztett mérkőzés után szereztek ismét pontot.

Videoton FC–Diósgyőri VTK 2–0 (2–0)
Felcsút, 2455 néző, v.: Berke
gólszerzők: Vinícius (33.), Jagodinskis (36., öngól)
sárga lap: Nego (74.), illetve Karan (10.), Novothny (58.), Szalóczy (76.)

Videoton FC: Kovácsik - Nego, Vinícius, Fiola, Stopira - Hadzic, Szolnoki, Pátkai - Scepovic, Lazovic, Suljic (Géresi 80.)

DVTK: Bukrán - Eperjesi, Karan, Lipták, Jagodinskis, Lőrincz P. - Fülöp I. (Vela 63.), Dausvili, Szalóczy - Ugrai, Novothny (Szarka 78.)

Az első félóra komolyabb helyzet nélkül telt el: a Videotonnál volt többet a labda, a Diósgyőr leginkább a védekezéssel volt elfoglalva. A 33. percben megszerezte a vezetést a székesfehérvári gárda, egy szöglet után a pénteken magyar állampolgári esküt tett Vinícius fejelt a kapuba. Pár perc múlva már kettővel vezettek a hazaiak: Nego beadása Jagodinskisről vágódott a saját kapujába.

Fordulást követően alábbhagyott a Videoton lendülete, a vendégek próbálkozásai pedig nem sok veszélyt jelentettek Kovácsik kapujára. Összességében negyedórányi jó futballal is megérdemelten nyert a hazai csapat.

Debreceni VSC–Paksi FC 1–3 (0–0)
Nagyerdei Stadion, 3021 néző, v.: Pintér
gólszerzők: Tőzsér (69.), illetve Haraszti (61.), Kulcsár D. (75.), Bartha (84.)
sárga lap: Suk (38.), Brkovic (45.), illetve Papp (21.), Kecskés (67.)

Debreceni VSC: Danilovic - Osváth, Brkovic, Mészáros, Ferenczi - Jovanovic (Könyves, 83.), Tőzsér, Filip (Holman, 61.), Feltscher - Suk, Chuka (Handzic, 62.)

Paksi FC: Molnár P. - Kulcsár D., Zachán, Gévay, Szabó J. - Papp - Haraszti (Koltai, 78.), Kecskés (Hajdú, 88.), Bertus, Szakály D. - Vernes (Bartha, 71.)

Hiába játszott mezőnyfölényben az első félidőben a hazai együttes, a paksiak jól szervezett védelmét gyakorlatilag egyszer sem sikerült feltörnie. A vendégek csak ritkán jutottak el a DVSC tizenhatosának környékére, a félidő végén azonban szabadrúgásból megszerezhették volna a vezetést, ám Danilovic hatalmas bravúrral kiütötte a felső sarokba tartó labdát.

A második félidőben támadóbb szellemben játszott a Paks, amely Haraszti révén a vezetést is megszerezte a 61. percben. A hazaiak rövid időn belül Tőzsér szabadrúgás góljával egyenlítettek. A Paksnak azonban erre is volt válasza, a vendégek a folytatásban ugyanis még kétszer bevették a DVSC kapuját.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS