OTP Bank Liga: egymás ellen javíthat a Fradi és a Vasas

2017. április. 14., 15:15   |    

OTP Bank Liga: egymás ellen javíthat a Fradi és a Vasas

Szombaton rendezik az OTP Bank Liga 27. fordulóját, amelyben a negyedik Ferencváros a harmadik Vasast fogadja, a tavasszal még veretlen Paks a bajnoki címért harcoló Bp. Honvédnál vendégeskedik. A listavezető Videoton a Mezőkövesdet fogadja Felcsúton.

ÚJPEST FC–GYIRMÓT FC GYŐR
(Szusza Ferenc Stadion, 18.00)
A lila-fehérek a hétközi fordulóban ismét nyertek, 3–2-re legyőzték a Vasast, ugyanakkor a hazai mérlegük ettől még nem lett jobb. Pályaválasztóként az augusztus 13-i, a Gyirmót elleni 3–1 óta tíz mérkőzésből csak egyet tudtak megnyerni, ez a győzelmek számát és a szakasz hosszúságát tekintve klubtörténeti mélypont. (Más kérdés, hogy csak a Videoton és a Ferencváros tudott nyerni ellenük, a többi találkozó döntetlent hozott.). Nebojsa Vignjevics legénysége pályaválasztóként minden, vidéki csapat elleni mérkőzésén szerzett eddig gólt a 2016–2017-es bajnoki idényben. A Gyirmót a legutóbbi két mérkőzését egy-egy góllal elveszítette a DVSC és a Videoton ellen, vendégként csak a Haladás ellen nyert eddig élvonalbeli története során. A DVSC elleni 1-2 előtt két találkozón, a Vasas és a Mezőkövesd ellen is pontot szerzett tavasszal, vendégként.

VIDEOTON FC–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
(Felcsút, Pancho Aréna, 18.00)
A listavezető a legutóbbi hazai mérkőzésén, meglepetésre, kikapott a Vasastól, de azt is lehetne mondani, hogy a 2016–2017-es idényben a Diósgyőr elleni botlás óta csak a Vasas tudott nyerni ellene Felcsúton, igaz, kétszer is. Henning Berg együttese a vesztett pontokat tekintve nem, de a szerzett pontokat tekintve a legjobb hazai mérleggel rendelkezik a mezőnyben. Amióta a Pancho Arénában rendezi a hazai mérkőzéseit, mindegyiken szerzett gólt. (A Videoton 2015. július 25-én, a Haladás ellen maradt legutóbb szerzett gól nélkül hazai mérkőzésén.). A mezőkövesdiek szerdán legyőzték a Debrecent, javítottak a helyzetükön és a tavaszi mérlegükön. Ugyanakkor a legutóbbi négy idegenbeli mérkőzésüket kivétel nélkül elveszítették.

BUDAPEST HONVÉD–PAKSI FC
(Bozsik József Stadion, 18.00)
A Honvéd kedden kikapott Mezőkövesden a Diósgyőrtől, a Paks szerdán győzött otthon a Ferencváros ellen. Csertői Aurél együttese továbbra is veretlen 2017-ben, négy idegenbeli mérkőzéséből kettőt megnyert, kettőn döntetlent játszott. A Honvéd a Bozsik Stadionban minden riválisánál kevesebb pontot veszített, a legutóbbi hatot kivétel nélkül megnyerte! Augusztus 21. óta minden hazai bajnokiján szerzett gólt. A zöld-fehérek e szezonbeli 13 idegenbeli bajnoki mérkőzéséből mindössze négy akadt, amelyen nem szerzett mindkét csapat gólt. Az atomváros együttese csupán egy kirándulást, a gyirmótit úszott meg kapott gól nélkül. A Paks 2011. október elsején nyert legutóbb a Honvéd vendégeként, pontot 2015 decemberében szerzett.

SWIETELSKY HALADÁS FC–DIÓSGYŐRI VTK
(Sopron, Városi Stadion, 18.00)
A Haladás a legutóbbi két fordulóban csak egy pontot szerzett, gólt nem tudott elérni. Szeptember 17. óta nyolc soproni bajnoki mérkőzéséből csak hármat nyert meg. Idén eddig háromszor volt pályaválasztó az OTP Bank Ligában, a két fővárosi csapattól (Újpest, Bp. Honvéd) szerzett gól nélkül kikapott, a Mezőkövesddel 4–2-es, gólokban gazdag mérkőzést játszott. A Diósgyőr Bódog Tamással még veretlen a bajnokságban, három mérkőzésen hét pontot szerzett. Vendégként legutóbb döntetlent ért el a Groupama Arénában. Mindazonáltal borzasztó az idegenbeli mérlege, noha a Videoton ellen győzelemmel kezdett Felcsúton, július 17. óta, a múlt szombati, a Ferencváros elleni 1–1-ig mindössze egyszer, Újpesten (4–4) tudott pontot szerezni. Augusztus 13-án 3-1-re kikapott Sopronban a Haladástól. Augusztus 17. óta kilenc idegenbeli mérkőzéséből csak kettőt szerzett gólt.

DEBRECENI VSC–MTK BUDAPEST
(Debrecen, Nagyerdei Stadion, 18.30)
Két 30 pontos, a kiesés elől menekülő csapat találkozik a Nagyerdei Stadionban. A DVSC őszi hazai mérlege a legrosszabb volt az elmúlt tíz évben, Leonel Pontessel különösen sokat botladozott a csapat. A tavasz hozott némi előrelépést, négy mérkőzésen hét pontot gyűjtött a Loki, de ez még mindig nem idézi a régi időket. Az MTK vendégként idén a Mezőkövesden a Diósgyőr ellen aratott győzelmével lezárt egy 2015 ősze óta tartó nyeretlenségi sorozatot, azon kívül csak egy meccset játszott eddig vendégként, kikapott Gyirmóton. Az OTP Bank Liga 2016–2017-es idényében a két csapat mindkét eddigi egymás elleni mérkőzése 1–1-re végződött. Az MTK 2012 novemberében győzte legutóbb le a Lokit a cívisvárosban.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–VASAS FC
(Groupama Aréna, 20.30)
Sok a hasonlóság: mindkét oldalon német a vezetőedző, mindkét oldal elmarad eddig tavasszal a reményeitől (a Vasas hét, a Ferencváros kilenc pontot szerzett a maximális 21-ből), mindkettő a gyengébb bajnoki teljesítmény dacára is bejutott a Magyar Kupában az elődöntőbe. A Fradi a legutóbbi négy, egyaránt 2017-es hazai bajnoki mérkőzéséből egyet megnyert, három döntetlent játszott. A 2016–2017-es idényben csupán kétszer kapott ki, egyszer a Vasastól, egyszer pedig a Pakstól. A piros-kékek a legutóbbi idegenbeli bajnokijukon, nagy bravúrral, nyertek Felcsúton, vendégként tavasszal eddig 66,66 százalékosak. Az OTP Bank Liga 2016–2017-es idényében már kétszer is két gólt szereztek a Ferencváros ellen. (Idegenben 2–1, otthon 2–2.) Tizenöt éve, 2002. április 20. óta a két csapat egymás elleni bajnokija mindig hozott gólt.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS